Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimini909

PROBLEM Z ZĘBAMI I DZIĄSŁAMI POMOCY JUŻ NIE WYTRZYMUJĘ Z BÓLU

Polecane posty

Gość minimini909

Chodzi o to że już trzeci tydzień męczę się z rosnącym zębem ósemką po lewej stronie szczęki na tej dolnej, ząb już się pojawił ale dziąsło nadal mnie boli i jest opuchnięte i jeszcze za tym zębem który urósł na sąsiednim dziąśle pojawiło jakieś dziwne zgubienie które mnie boli i nie wiem czy to nie kolejny ząb rośnie :O jakby tego było mało po prawej stronie również zaczyna mi rosnąć ósemka, ja już nie mogę! nie mogę jeść, spać bo to cholernie boli, jestem na prochach przeciwbólowych żeby jakoś funkcjonować, powiedzcie mi czy powinnam z tym iść do dentysty? słyszałam że niektórym osobą przesuwa się szczęka od rosnącego zęba ósemki, ja natomiast nie zauważyłam żeby mi się przesuwała, moja mama też zobaczyła to i też mówi że mi się nie przesuwa, od czego to zależy? proszę poradźcie mi coś jak złagodzić ten ból?

Proszę o jakieś porady, może ktoś też przez to przechodził i jak sobie z tym radził? jakieś płukanki może? oprócz samych tabletek przeciwbólowych?

Gość gość
idz do dentysty idiotko

ale dlaczego do lekarza? matka mi powiedziała że to samo przejdzie bo jej też zęby rosły ale u mnie to się już ciągnie 3 tydz.

Czekasz na co? na szczękościsk? zapalenie okostnej? stan zapalny z wysoką gorączką? twarz chomika?

nieeee!!!! proszę nie straszcie mnie :O mnie tylko bolą dziąsła bo mi się zęby wyrzynają, ale na prawdę to jest coś poważnego? boże:O

A do jakiego lekarza mam się zgłosić? do zwykłego dentysty czy pierwszego kontaktu? help!

czy to coś poważnego czy nie to tylko lekarz może stwierdzić, a nie Ty sama, mama albo kafeterianka. Idz do lekarza dentysty, będziesz wiedziała na czym stoisz

Gość gość
ale krowa ginekolog leczy zęby

Gość ale badziew
Idź na rentgen zębów. Mnie też bolało i okazało się, że wszystkie ósemki do natychmiastowego wyrwania.

ok hgg. pójdę do dentysty dzięki, mam nadzieję że to nic poważnego, strasznie się wystraszyłam jak pisałeś/aś o szczękościsku, twarzy chomika, gorączce :O masakra no!

nieraz trzeba przestraszyć :) Idz do lekarza, dopiero on Cię skieruje na prześwietlenie jeśli uzna że będzie potrzebne

to są książkowe powikłania. Czyli teoretycznie mogą wystąpić. W przypadku zaniedbań ze strony pacjenta, także praktycznie :)

a jeszcze muszę dodać że na tym zębie który mi wyrósł pojawiły się jakieś czarne kropki boję się że to może być ropa że może mi ropieć, czy to coś poważnego?

nikt Ci tego przez internet nie oceni. Ale masz jeszcze jeden powód żeby iść do lekarza. Jak najszybciej