Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilnapomoc93

Czy to sw? zaburzenia wzroku, skurcze mięśni, bóle głowy i parcie na pęcherz

Polecane posty

Gość pilnapomoc93

Witam. Postanowiłam zapytać na tym forum google mnie już dobijają i sugerują stwardnienie rozsiane. Jak to zwykle bywa przy sprawdzaniu objawów w internecie. Mam nadzieję, że tutaj zna się ktoś na tych sprawach i z dobrego serduszka mi będzie mógł pomóc :) Może przejdę do rzeczy. Otóż od prawie miesiąca mam nawracające napady parcia na pęcherz, często biegam do łazienki, bywa często tak, że jak już poczuję uczucie parcia to muszę natycmiastowo biec do łazienki bo inaczej może to skończyć się katastrofą. Byłam raz na pogotowiu, myślałam, że to zapalenie pęcherza, jakaś infekcja wirusowa. Lekarz przepisał mi furaginum, biorę je nadal, ale nie widzę poprawy. Kolejnym moim problemem są mięśnie, często, nawet przy wstawaniu rano, pracy stojąc czy nawet leżąc i napinając mięśnie (a czasem nawet nie) odczuwam silne skurcze mięśni. Zazwyczaj są w stopach i łydkach. Po czym pozostaje ból na krótki okres czasu. Często też drętwieją mi nogi i ręce. Następnym problemem jest wzrok, od 2 miesięcy bardzo pogorszyła mi się widoczność, czasem mylę 4 z 6, nie widzę napisów, obraz czasem się rozmywa, czy podwaja (nie potrafię tego określić). Mam oczopląs, odkąd pamiętam, dlatego definiowany był zawsze jako oczopląs wrodzony. Ma go moja mama i miał dziadek. Ponad to (teraz już się to odrobinę uspokoiło) w okresie jesiennym i w wakacje miewałam bardzo silne bóle głowy . Płakałam z bólu. Te bóle z czasem się powtarzają, ale nie tak często jak kiedyś. Dostałam skierowanie od neurologa na rezonans magnetyczny, ale jeszcze pozostało mi czekać, niestety pół roku. Do tego dochodziły również zawroty głowy, które zostały zdefiniowane jako powód niskiej hemoglobiny, ale od pół roku wszystko raczej jest w normie. (Niski poziom był spowodowany oddawaniem krwi) Nie biorę żadnych leków. Zażywam codziennie suplementy diety takie jak: magnes, cynk, lecytyna i tabletki antykoncepcyjne (syndi 35, ze względu na bolące i długotrwałe miesiączki) + teraz furaginum. Magnes i lecytynę zaczęłam brać ze względu słabej pamięci. Często zapominam gdzie co położyłam, brakuje mi słów w wysławianiu się, mam bardzo słabą pamięć. Ciężko mi idzie z nauką. dodam jeszcze, że od ok 1,5 / 2 lat mam bóle w prawym boku. Stwierdzono u mnie przeponę przełyku i nic więcej, a ból się utrzymuje co jakiś czas. Często też mam zatwardzenie, ale przemija to z biegunkami (nie wiem czy mogę tak to nazwać, ale biegam do łazienki robioąc stolec czasem nawet 8x dziennie) Martwi mnie to gdyż studiuję dziennie, nauka jest na początku dziennym, a i muszę zarabiać pieniądze chodząc do pracy. Niestety te obiawy mnie niepokoją. Bardzo proszę o podpowiedź co się ze mną dzieje.. :(

Gość gość
witam mamy duzo wspolnego mi tez siadl wzrok i boje sie ze to sm .bolalo mnie kolano potem biodra dzis slabo widze na oko mam zastrzyki ale dolegliwosc na oko moze byc spowodowane inna choroba jam sm lub rzs reumatologiczne zapalenie stawow .miales badanie na ob?

Gość gość
ja juz siedze na zwolnieniu lekarskim 2 miesiace .masz objawy na jakies zapalenie zrob sobie podstawowe badania krwi na ob i czynnik reumatoidalny tam powinno cos wyjsc .

Gość gość
ja juz siedze na zwolnieniu lekarskim 2 miesiace .masz objawy na jakies zapalenie zrob sobie podstawowe badania krwi na ob i czynnik reumatoidalny tam powinno cos wyjsc .

Gość pilnapomoc93
W przyszłym tygodniu dopiero zapiszę się do lekarza. Martwi mnie tylko, że jeśli powiem mu to wszystko to stwierdzi, że przesadzam. Powie, że mam iść do okulisty, lepiej się odżywiać i tyle. Może jakieś witaminy przepisze. Mam zamiar właśnie poprosić o wyniki krwi i moczu. Mi wzrok zupełnie nie siada, ale coraz słabiej widzę, czasem się coś rozdwaja, rozmazuje. Dajcie znać co u Was ;)

Gość pilnapomoc93
+ o jakim zapaleniu mowa?

Gość gość
niedobory witaminowo minerlane sie klaniaja,w szczegolnosci wapn ,magnez i potas

Gość gość
wapń piłam ostatnio przez miesiąc, magnez biorę codziennie, a potas dostarczam dietą..

Gość gość
ja chodze do okulisty na to samo zapisal mi zastrzyki b12 cocarboxylaze ale wydaje mi sie ze niewidze na oko to objaw innej choroby reumatoidalnej ale reumatologa mam na 13 03 .z oczami to nie zarty smigaj do lekarza

Gość gość
Przy stwardnieniu rozsianym /SM/,wszystko wyjasni rezonans magnetyczny glowy,.pobranie i badanie plynu rdzeniowo-mozgowego.Rowniez bolerioza ma bardzo podobne objawy do SM.

Gość gość
napisałaś tyle objawów że zastanawiam się czy nie masz po prostu nerwicy te bóle głowy które opisujesz to może być napięciowy ból głowy czyli od stresu kurcze mięśni: niedobór magnezu, potasu być może kurcze w nogach to wina antykoncepcji, niestety każda ma skutki uboczne, akurat antykoncepcja zwiększa ryzyko choroby zakrzepowej co do pęcherza albo infekcja albo też objaw nerwicowy, sama taki miewam więc wiem o czym piszesz, u mnie zdarza się cześciej gdy jest zimno lub przemarznę od nóg sprawdź może tarczycę, choroby tarczycy dają czasem dużo objawów i powodują nadmierną nerwowość czy podatność na stres

Gość gość
mam podobnie tyle że nie pierwszy raz miałam już kilka razy takie rzuty w życiu trwało to kilka tygodni otem przechodziło. Teraz też to nastąpiło i strasznie siadł mi wzrok, poszłam do okulisty a okulista dał mi skierowanie do neurologa,a ten stwierdził, ze przy takich objawach nie ma co wróżyć z fusów i dał mi skierowanie na rezonans - teraz czekam w kolejce , idź do ogólnego myślę że przy takich objawach też Cię poślę do odpowiedniego specjalisty co tu gdybać, ostatecznie możesz sama zrobić rezonans koszt koło 500zł

Gość MarikaCiomba
Dziwne masz objawy, ale ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza. Ja miałam skurcze mięśni i brałam Chela Mag B6 http://www.olimp-labs.com/11,13,326/Produkty/CHELA-MAG-B6-SKURCZ.html i mi przeszło, ale widzę, że u Ciebie to poważniejsze. Kochana nie czekaj tylko idź do specjalisty.