Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto przezwyciężył lęk przed robakami

Polecane posty

Gość gość

Niedobrze mi na samą myśl. Jak widzę pająka to mi słabo. Kiedyś jak taki krzyżak zwisał za oknem to myślałam że się popłaczę. Panikowałam, że wejdzie mi do okna. Z daleka oblałam go żrącym środkiem a potem wylałąm przeterminowaną odżywkę do włosów. W koncu przestał się ruszać. Ale tak się nie da:( Jak przestać się brzydzić tego cholerstwa! To samo mam ze szczurami. Ogarnia mnie panika jak muszę isć wyrzucić śmieci. Mam wizję, że ten szczur skoczy mi pod nogi a ja jak będę uciekała to nadepnę na jego tłuste, brudne cielsko i on mi skoczy do gardła. Wiem, że to się może wydawać smieszne ale nawet teraz czuję jak mi się spociłły ręce ze stresu:P

Gość gość
Cierpisz na fobie. Trudno powiedzieć w jakim stadium fobii Ty jesteś i . być może, potrzebna będzie interwencja fachowca? Ja tak miałam prze wiele lat dopuki nie zafascynowałam się fotografią. Wprost uwielbiam gryzonie, insekty i wszystko co fruwa, pełza, pływa i chodzi. Poprzez przybliżający obiektyw aparatu, oswajałam się z ich wyglądem i tak jakoś mnie zainteresowało. Został mi cień fobii do pająków, ale nie na tyle żebym chciała takiego zabić. Gdy taki trafi mi się domu, przykrywam słoikiem i wypuszczam na dwór.