Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego on to robi ? wasze 10 miesięczniaki też tak mają ????

Polecane posty

Gość gość

czy wasze dzieci tez sie chowają jak robia kupe ? moj tak smiesznie zaslania sie firanką jedna reką

Gość gość
a czy ty chciałabyś robić kupę przy wszystkich w pokoju?? ja uważam, że dziecko szuka prywatności i jest to całkowicie normalne.

Gość gość
Mój 10 miesięczniak jak zrobi kupę wynosi ją do WC, spłukuje, idzie się podmyć na bidecie, a później wybiega przed dom i krzyczy: JESTEM CZYSTY!

Gość gość
domyslilam sie ze szuka prywatnosci i nigdy nie zagladam do niego jak tak robi ale w pytaniu chodziło mi o to że przecież tak malutkie dziecko nie ma jeszcze poczucia wstydu itd. nawet nie wie ze kupa to cos co robi sie w odosobnieniu ...

Gość gość
to nocnikuj! szansa jest ze szybko zalapie, skoro tak to traktuje.

zgadzam się zacznij nocnikowac małego Ja siedzę koło mojej małej i nie jestem w stanie zorientować się kiedy idzie kupa Ty masz łatwiej bo już możesz zacząć nocnikować

Gość gość
Jak nie odczuwa wstydu? Pewnie, że odczuwa, a ty jak srasz to przy wszystkich? Każde dziecko które znam jak robi kupe to idzie gdzieś do kąta a przynajmniej do innego pokoju. Co w tym dziwnego? Myslicie, że wasze dzieci wielu rzeczy nie odczuwają, a zamiast o tym poczytać to latacie z kazdym gownem na kafeterie. Mamusie od siedmiu bolesci.

Gość gość
to normalNe, szczególnie właśnie u chłopców. Próbuj nocnikiwac ale uprzedzam że różnie może być. Syn mojego brata też się chował jak robił kupę, ale długo nie dal się przekonać do robienia kupy na nocnik. Dawno sikal do WC i to na stojąco a kupa ciągle w pieluchę albo majty.

Gość gość
Gap się na niego specjalnie i nabijaj niech się wstydzi. Ja jak uczyłam na nocnik kupę robić to jeszcze brałam pieluchę z kupą i przytykałam małemu do nosa i mówiłam "zobacz co zrobiłeś w pieluchę i jak to śmierdzi". Po paru tygodniach zaczął robić na nocnik ale łatwo ie było.

Gość gość
moja w tym wieku juz robila kupke na nocnik. widzialam po prostu ze jej sie chce i sadzalam na nocnik. Ona byla zadowolona bo nie miala pupu umazanej kupa i ja rowniez bo nie musialam jej przewijac. bardzo szybko tez odstawilismy pieluchy na stale

Gość gość
No własnie z tym podtykaniem pieluchy z kupką pod nos to jak ja tak robiłam i mówiłam karcąco to mała miała zaraz łzy w oczach no ale może i coś to pomogło bo z nocnikowaniem nie było aż tak źle bo jak miała dwa lata bez jednego miesiąca to załapała.

Gość gość
Skoro się chowa to widocznie ma poczucie wstydu pomysl logicznie :/