Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielna mama

jak zrobic marchewke z groszkiem

Polecane posty

Gość niedzielna mama

kupilam mrozona mieszanke i co dalej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zjedz na zimno , nie zaszkodzi ci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja pier.....ole.Tepa jestes ja 100letni noz.Wykap sie w tej marchewce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepiej rób ze świeżych warzyw:) Ja robie tak: marchewkę gotuję na małym ogniu aż sie zrobi miekka ( nie za duzo wody), dodaje groszek i zaklepuję bułka tartą przesmażoną na masełku. doprawiasz do smaku. Pyszne jest:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedzielna mama
dziekuje za pomoc ostatniej mamy reszte bez komentarza:O a taka z maka jak zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja robie tak że gotuje pokrojoną marchewkę później wrzucam groszek odcedzony z puszki (jak marchew jest juz miękka) Osobno do szklanki ciepłej przegotowanej wody mąkę i rozdrabniam widelcem. Jak woda w marchewce i groszku już wrze to dodaję zagotuje i juz jest :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedzielna mama
ok dziekuje:) czyli swoja zamrozona zaleje woda i zrobie dalej ja Ty ostatnia mamo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja dusze na masle klarowanym,potem daje troche octu balsamicznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedzielna mama
dziekuje Wam kobiety bardzo🌼

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię samą marchewkę, bo groszku (w innej postaci niż taki prosto zerwany) nie lubię. Najczęściej myję marchewki i obieram, kroję je wzdłuż i w zależności od długości na pół lub na 3 kawałki.. Wrzucam do wrzątku, dodaję troszkę soli i cukru (niezbyt dużo). Wody tak, żeby przykrywała marchewki (ale bez przesady). W tym czasie zajmuję się pozostałą częścią obiadu. Gdy marchewka jest "w miarę miękka", wyjmuję ją z wody na deskę.. układam szybko tak, żeby kilkunastoma cięciami ( 1 ręką) zrobić coś "ala kostka" i znów to wrzucam do wody, żeby do końca się ugotowało (nie lubię kroić surowej marchewki, bo jest twarda i to za długo trwa). Jeśli wody jest za dużo, to trochę odlewam. Woda powinna zacząć wyparowywać, dodaję odrobinę mąki, czasem (ale rzadko) troszkę masła. I to wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuje zawsze w sloiku marchew z groszkiem. Wrzucam razem z woda do garnka, zagotowuje, odlewam wode prawie całą, daje sok z cytryny lub ocet ewentualnie, niedużo i cukier. W sloiczku mieszam wode z mąka jak w szejkerze :P i wlewam pomału mieszając to się zageszcza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gotuję marchew w całości, jak jest al. dente to kroję w kostkę, podlewam wodą, daję groszek i chwilę gotuję. Potem robię zasmażkę z masła i mąki i dodaję, do tego sól i troszkę cukru. Zagotuje się, "mrugnie", wyłączam i gotowe:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niedzielna mama
lauro pamietam cie z jakiegos topiku o odchudzaniu czy cwiczeniach:)chyba jeszcze wtedy mama nie bylas;) pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×