Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedzielna mama

jak zrobic marchewke z groszkiem

Polecane posty

Gość niedzielna mama

kupilam mrozona mieszanke i co dalej?

Gość gość
Zjedz na zimno , nie zaszkodzi ci

Gość gość
ja pier.....ole.Tepa jestes ja 100letni noz.Wykap sie w tej marchewce

Gość gość
Najlepiej rób ze świeżych warzyw:) Ja robie tak: marchewkę gotuję na małym ogniu aż sie zrobi miekka ( nie za duzo wody), dodaje groszek i zaklepuję bułka tartą przesmażoną na masełku. doprawiasz do smaku. Pyszne jest:)

Gość niedzielna mama
dziekuje za pomoc ostatniej mamy reszte bez komentarza:O a taka z maka jak zrobic?

Gość gość
ja robie tak że gotuje pokrojoną marchewkę później wrzucam groszek odcedzony z puszki (jak marchew jest juz miękka) Osobno do szklanki ciepłej przegotowanej wody mąkę i rozdrabniam widelcem. Jak woda w marchewce i groszku już wrze to dodaję zagotuje i juz jest :-)

Gość niedzielna mama
ok dziekuje:) czyli swoja zamrozona zaleje woda i zrobie dalej ja Ty ostatnia mamo

Gość gość
Ja dusze na masle klarowanym,potem daje troche octu balsamicznego

Gość niedzielna mama
dziekuje Wam kobiety bardzo🌼

Gość gość
Ja robię samą marchewkę, bo groszku (w innej postaci niż taki prosto zerwany) nie lubię. Najczęściej myję marchewki i obieram, kroję je wzdłuż i w zależności od długości na pół lub na 3 kawałki.. Wrzucam do wrzątku, dodaję troszkę soli i cukru (niezbyt dużo). Wody tak, żeby przykrywała marchewki (ale bez przesady). W tym czasie zajmuję się pozostałą częścią obiadu. Gdy marchewka jest "w miarę miękka", wyjmuję ją z wody na deskę.. układam szybko tak, żeby kilkunastoma cięciami ( 1 ręką) zrobić coś "ala kostka" i znów to wrzucam do wody, żeby do końca się ugotowało (nie lubię kroić surowej marchewki, bo jest twarda i to za długo trwa). Jeśli wody jest za dużo, to trochę odlewam. Woda powinna zacząć wyparowywać, dodaję odrobinę mąki, czasem (ale rzadko) troszkę masła. I to wszystko.

Gość gość
Ja kupuje zawsze w sloiku marchew z groszkiem. Wrzucam razem z woda do garnka, zagotowuje, odlewam wode prawie całą, daje sok z cytryny lub ocet ewentualnie, niedużo i cukier. W sloiczku mieszam wode z mąka jak w szejkerze :P i wlewam pomału mieszając to się zageszcza

Gotuję marchew w całości, jak jest al. dente to kroję w kostkę, podlewam wodą, daję groszek i chwilę gotuję. Potem robię zasmażkę z masła i mąki i dodaję, do tego sól i troszkę cukru. Zagotuje się, "mrugnie", wyłączam i gotowe:)

Gość niedzielna mama
lauro pamietam cie z jakiegos topiku o odchudzaniu czy cwiczeniach:)chyba jeszcze wtedy mama nie bylas;) pozdrawiam