Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po braniu tabletek anty jest trudno później zajść w ciąże

Polecane posty

Gość gość

pytam poważnie, macie jakieś spostrzeżenia na ten temat. Czemu tak wiele młodych kobiet nie może zajść w ciąże mimo usilnych starań?

Gość gość
nie, po tabletkach jest wrecz łatwiej

Gość gość
nie. Zaszłam w 3 cyklu po odstawieniu a pierwszym starań

Gość gość
Haha dobre, kobiety latami biora tabsy a pozniej placz bo zajsc nie moga,jak mozesz nie truj sie tym swinstwem'sa inne zabezpieczenia.

Gość gość
Nie wiem czemu tyle dziewczy. Ma problemy z zajsciem w ciaze, ale z tabletkami bym tegl nie wiazala. Sama bralam piec lat, potem odstawilam i dwa lata stosowalismy prezerwatywy. Chcac miec dziecko odstawilismy i te i w drugim cyklu zaszlam w ciaze. Wiele moich znajomych ma podobne doswiadczenia, po odatawieniu pigulek normalmie w ciaze zachodzily. Mam tez jedna znajoma ktora wlasnie twierdzi ze przed tabletki nie moze zajsc. Dla mnie to jednak dziwne. Przed tabletkami nie starala sie o dziecko, wiec skad wiadomo ze juz wtedy nie mialaby problemu? Zawsze szuka sie powodow, winnego, a czesto kobieta zaczynajac brac tabletki moze nawet nie wiedziec ze jest bezplodna

Gość gość
Nie,takie poglądy rozgłaszają starsze kobiety i kościół.

Gość gość
Niestety to prawda. Jezeli kobieta jest w pełni zdrowa i zacznie brać tabsy i bierze je długo (np 10 lat) to moga nastapić problemy... zdrowe osoby nie powinny brać hormonów. To tak jakby gruba osoba brała leki tarczycowe na wywołanie nadczynnosci zeby schudnać. Bez sensu. mam cała mase koleżanek (30+), które nigdy sie nie kryły i to od liceum, że biora tabletki a teraz jeden wielki płacz, bo nie moga zajsc w ciażę. Juz nie wspomne o tym, ze branie tabletek przed 25r.ż. i przed pierwszą ciażą zwieksza kilkukrotnie zachorowanie na raka (to nie mój wymysł. tak pisze na ulotkach). Cóz... co kto woli

Gość gość
nigdy w życiu nie brałam tabletek, a w ciążę staram się zajść już 4 lata, więc nie ma reguły, kolezanka brała tabletki 10 lat, zaszła w 5 cyklu po odstawieniu

Gość gość
O Jezu... to tak jak powiedziec, że osoba niepalaca umarła na raka płuc a palacz w wieku 92 lat zgina pod kołami ciężarówki zatem papierosy nie powoduja raka :o

Gość gość
zastanawiam się czy tabletki będą dobrym zabezpieczeniem, czy wpłyną na moje późniejsze starania o dziecko...

Gość gość
Bralam kilkanascie lat z kilkoma przerwami (max kilka m-cy). Zaszlam w 1 cyklu staran, ale okolo 7-8 m-cy po odstawieniu. Dzieciak zdrowy. Mam 36 lat (1sze dziecko).

Gość gość
Tabletki to i tak swinstwo , trucie niepotrzebne bo w koncu to hormony pozatym w 100% zadne zabezpieczenie nie jest, masz inne warianty,jesli jestes mloda,nie bierz tego na co ci , po drugie reklamuja je tak bardzo,a wcale nie sa zdrowe w koncu zapobiegaja ciazy i wplywaja na organiznm.

Gość gość
'Juz nie wspomne o tym, ze branie tabletek przed 25r.ż. i przed pierwszą ciażą zwieksza kilkukrotnie zachorowanie na raka (to nie mój wymysł. tak pisze na ulotkach).' Kosmiczna bzdura. Nie siej głupoty i zabobonu.

Chyba nie, mi przynajmniej bylo latwo ;) odstawilam na koniec grudnia, w polowie lutego zaszlam w ciaze ;)

Gość gość
ja bralam tabletki przez 10 lat. Zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu, nie planowalam tego :P

Gość gość
Po odstawce 10 lat zaszlyscie w 1 cyklu ,haha dobre,albo chcecie sie dowartosciowac,albo jestescie zwolenniczkami tab. Albo nieszczesliwie starajace ,usmialam sie,

Gość gość
Brałam ok 10 lat, zaszłam w ciąże przy pierwszej próbie po odstawieniu (jakieś 5 mies. po odstawieniu, ale przez ten okres stosowaliśmy inne zabezpieczenia)

Gość gość
Ja braałam kilka lat. Po odstawieniu nie miałam w ogóle owulacji. Zaszłam w ciążę w 6 cyklu brania clo. Teraz jestem w 22 tygodniu :) Jedno wiem... nigdy więcej tabletek! Najgorszy błąd w moim życiu.

Gość gość
Ja bralam 3 lata i w pierwszym miesiącu od odstawienia zaszlam w ciaze. Moja kuzynka tez brala kilka lat i jak odstawila to myslala ze jeszcze jest okres ochronny i nie zajdzie i sie zdziwila jak 2 czy 3 mies.pozniej byla w ciąży.

Wiadomo że co kobieta to organizm i każdy będzie reagował inaczej. Statystycznie kobiety po długotrwałym braniu tabletek antykoncepcyjnych (w badaniach było więcej niż 5 lat) miały większy problem z zajściem w ciąże.

Gość gość
Hahaha dobre,wszystkie odrazu pozachodzily haha

Gość gość
Ale nie wiem co cię śmieszy?po co ktoś mialby zmyślać?to ze nie mozesz zajsc kilka lat nie znaczy ze inne nie mogą od razu.

Gość gość
Tak sie sklada,ze jestem w ciazy i w 1 cyklu zaszlam,wczesniej nie trulam sie tab. Ja i tak w to nie wierze,ze nagle zaraz wszystkie zaszl y. Jasne.

Gość gość
Zaszłam w ciążę w 3 cyklu po odstawieniu tabletek które brałam wcześniej 10 lat.

Gość kc_mc
Ja odstawilam tabletki w kwietniu, a pod koniec maja bylam w ciazy, takze nie ma reguly, u nas "szybko poszlo" :-) A bralam suma sumaru bez przerwy 5 lat. Moj Ginekolog twierdzi, ze w wielu przypadkach tabletki pomagaja zajsc w ciaze, wiele kobiet tuz po odstawieniu latwiej/szybciej zachodzi w ciaze. Pozdrawiam

Gość gość
skad takie koltunstwo sie bierze??? koscol moherki?? mi zalecil ginekolog wlasnie na wyregulowanie cyklow slonko

Gość gość
A ja ci nie wierze ze zaszłaś w pierwszym cyklu,i teraz jestes w ciąży..chyba urojonej.. jasnee hehe

Gość gość
ja odstawiłam tabletki i po jakiś dwóch miesiącach jeden jedyny raz zdarzyło się be gumki i odrazu ciąża. Także w moim przypadku akurat nic nie utrudniły wcześniej brane tabletki.

Gość gość
Ale Wy głupie zawistne baby. Pewnie że można zajść w ciąże w pierwszym cyklu pod odstawieniu. I dobrze koleżanka pisała że niektóre kobiety specjalnie biorą tabletki by zajść szybko w ciążę, a Wy stare mohery do kościółka a nie siejecie brednie. Nie używałyście, nie znacie się to japa w kubeł

Gość gość
Ja zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek:) zdazylam kupić 30 testów owulacyjnych i ani jednego nie wykorzystalam.