Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile byście dali za takie mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
Jesteś zabawna. Kupowałam mieszkanie 5 lat temu i wymieniałam wszystko. Po co w stanie deweloperskim? Są zbyt drogie. Można kupić z licytacji komorniczej. Pytasz o nasze opinie. Ja Ci odpowiedziałam bez ironii, ale Ty "wiesz lepiej". Skoro wszystko wiesz, to po co pytasz?

Gość gość
No ale tacy ludzie są:D Szukają deweloperki na rynkach wtórnych! Czyli pod klucz z podłogami ze wszystkim w cenie łysego!:D To mieszkanie zyskałoby na wartości gdyby ktoś obok nowe wybudował;)

Gość gość
p.s. mieszkania z rynku wtórnego są tańsze i po remoncie wciąż są tańsze. Czasem te w stanie deweloperskim z kolei mają niższy czynsz niż starsze mieszkania (mam na myśli opłaty w blokach za wywóz śmieci etc zwyczajowo zwane czynszem). Nie wiem, czy starsze osoby na starość chcą się przenosić z dobrze znanych miejsc, a co do rodzinek, muszą mieć samochód.

Gość gość
To że wymieniałaś to jakby Twoja sprawa jest nikt tego nie zabrania!:D Chodzi o to że wchodzisz do nowo urządzonego mieszkania i mówisz takie cos: Musi mi pan odliczyć koszty remontu, bo wszystko bym chciała inaczej:D I jak ci się zdaje z kim jest coś nie tak?

Gość gość
ok 350tys

Gość gość
Przecież wiadomo że nikt Ci nie liczy za to że w mieszkaniu są jakieś meble które być może wypieprzysz a być może nie bo uznasz że lepiej sprzedać:D Ale nikt ci betonu nie daje i kuć nie trzeba bo wszystko nowe:D

Gość gość
Ja bym była happy wchodząc do nowej chatki mając kuchnię z 2000/2005roku (w bieli-chyba najmodniejszy wtedy był ten kolor) nowe sprzęty kuchenka itp. Z pocałowaniem ręki za te pieniążki-Tyle że ja nie mam kasy golasek jestem!;O

Gość gość
Jakbym miała wszystko nowe kupić to drugie tyle by wyszło To już bym wolała-gdybym miała, zainwestować w coś, albo wydać na przyjemności:D

Gość gość
Moim zdaniem to mieszkanie za nic nie pójdzie za 350 tys... Jeśli ktoś ma takie pieniądze to dołoży trochę i wybuduje sobie dom. Jest zbyt duże (mało kto chce mieszkać w 100m2) Ogrzewanie jest drogie. Znajduje się daleko od miasta. A jeśli ma inne ogrzewanie niż miejskie to totalnie będzie ciężko je sprzedać. Wyremontowane to też względne pojęcie. Niektórzy zrobią byle jakie panele za 20zl/m2, płytki za 40 zł/m2, wstawia drzwi po 200 zł, kuchnię najtańszą pod zabudowę i uważają, że to wysoki standard. Co z tego, wyremontowane skoro wszystko trzeba zrywać?

Gość gość
Po prostu miałam na myśli, że szukałam mieszkań nie urządzonych, bo urządzone raz, że były droższe, dwa, że trudno by mi było trafić w urządzone na mój gust, a inne by irytowało. Rozumiem, że wszystko nowe, no ale tak naprawdę z tego interesuje mnie jedynie stan instalacji elektrycznej (jeśli dom jest stary - czy była wymieniana). U mnie nowe panele poszły się j... - bo nie lubię paneli, mam drewnianą podłogę, z desek. Podobnie jeśli ściany byłyby pomalowane, pewnie bym przemalowała, podobnie łazienka zostałaby skuta (zakładam, że są kafelki) - i po co to? Z kuchni pewnie zostałaby kuchenka, pod warunkiem, że byłaby gazowa. Pewnie byłoby łatwiej gdybyś wrzuciła ten wystrój, zdjęcia - to by się ludzie wypowiedzieli komu i co pasuje.

Gość gość
Ogrzewanie jest miejskie a opłaty są znikome:D Metraż wynosi dokładnie 70m z garażem i piwnicą 100 300tys-nie 250prędzej

Gość gość
Kuchnia gazowa piekarnik elektryczny.

Gość gość
Opłaty są tak malutkie że niemal ich nie ma. Mieszkanie idealne na weekendy:D

Gość gość
kilka miesiecy temu sprzedalam mieszkanie ok 30 km od Poznania 75 m 2 , 4 pokoje za 230 tys ---- male mieszkania w cenie a duże obnizaja sami własciciele bo drogie w utrzymaniu

No nie wiem, nie znam emerytów, którzy emigrowaliby w tamtym kierunku z Wrocka :) większość wybiera Wiekopolskę tzn od strony Wrocka bo tam teraz jest świetny dojazd i okolica też bardzo ładna, trochę dalej, ale dla emeryta bez różnicy wielkiej. Ale może jeśli ktoś pochodzi z tamtych stron tzn ze Świdnicy, będzie czuł sentyment...na co innego bym nie liczyła.

Gość gość
Tylko po co większości polskich emerytek 3 sypialnie?

nie zawsze mieszkania od dewelopera są dużo droższe. Tym bardziej, że taraz jest możliwość skorzystania z dopłaty do zakupu mieszkania z rynku pierwotnego. Z doświadaczenia znajomych wiem, że niestety, ale zakup mieszkania od właściciela bardzo często wiąże się z wieeeloma dodatkowymi opłatami, które wychodzą dopiero po sprzedaży lokalu. Okazuje się, że osoby chcące sprzedać mieszkanie nie raz tuszują mankamenty, nie wspominają o wadach. Wszystko niestety wychodzi w praniu..

Gość jema
My wolimy jednak coś we Wrocławiu, choć teraz mieszkamy w Oławie. ALe mąż dojeżdza codziennie do wroc do pracy i to jest męczące. Powoli się przymierzamy do sprzedawania domku i przeprowadzki do Wrocławia najchętniej na Klecinę. Podoba nam się Zielona Klecina, bardzo przytulnie to wygląda. Przy okazji, chce ktoś kupić malutki domek w oławie? :)

Gość gość
A jakie sklepy są w okolicy? W jakiej odległości? Jakieś przedszkola, szkoły, ośrodek zdrowia?

Gość gość
Najważniejsze jest czy woda i ogrzewanie są z sieci miejskiej. Jeśli ogrzewanie na gaz lub elektryczne, woda z junkersa to lepiej w ogóle nie kupować

Gość fatka
z gazem i wodą nie zgodzę się! jak ostatnio usłyszałam ile znajomi płacą czynszu za mieszkanie 60 metrowe to mieszkanie rodziców z wlasnym piecem ogrzewającym wodę i kaloryfery wychodzi porównywalne a nawet ciut lepiej! ja sam sie interresuje mieszkaniem nowym, klecina zielona fajnie wygląda ale to jeszcze trzeba niestety poczekać...!