Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kontrola zwolnienia lekarskiego przez zus

Polecane posty

Gość gość

Witam w listopadzie zaczęłam pracować fizycznie po 8 godzin przerzucałam 10 kg kartony, pod koniec grudnia mój kręgosłup nie wytrzymał i od 1 stycznia do 31 stycznia byłam na l4 za które płacił pracodawca. Pracodawca nie przedłużył mi umowy ale ja mimo chorego kręgosłupa miałam l4 które zanosiłam do zus. wszystko było ok do 17 lutego gdy przyniosłam zwolnienie od psychiatry,po tym zwolnieniu dostałam wezwanie. moje pytanie jest takie czy mogę mieć nieprzyjemności przez to że jest to zwolnienie od innego lekarza. dodam że cała ta sytuacja z kręgosłupem brakiem pracy mnie dobiła nie mam ochoty na nic psychiatra stwierdził depresje

Gość gość
żenada, następna cwaniaczka z l4 od psychiatry. Mam nadzieję, że się wreszcie za was wezmą i skończą z tymi kpinami z reszty płacących składki

Gość gość
żenada? przez chory kręgosłup nie mogę podjąć nigdzie pracy ta cała sytuacja doprowadziła mnie do takiego stanu

Gość gość
jakbyś miała chory kręgosłup unimożliwiający ci podjęcie pracy, to z jego powodu byłabyś na l4. A tak to ewidentnie kombinujesz bo cię zwolnili, a kasa z zus-u co miesiąc spływa. Poza najcięższymi przypadkami leczonymi w zakładach zamkniętych cała reszta "zwolnień" od psychiatrów to najczystsza ściema zus nie powinien W OGÓLE ich honorować!

Gość gość
wiesz ile badań trzeba przeprowadzić aby dostać takie zaświadczenie za 3 miesiące dopiero mam mieć przeprowadzony rezonans a za 4 mam rehabilitacje. w rtg wyszło mi że mam zmiany przeciążeniowe i guzki ale lekarz ogólny nie chce mi ciągle wypisywać zwolnienia, nawet w domu jak coś robię to krzyż mnie boli.

Gość gość
KOLEJNA OSZUSTKA

Gość gość
czyli przyznajesz, że oszukujesz. Jesteś po prostu krętaczką i mam nadzieję, że kontrola zus-u to wykaże i cofną Ci zasiłek chorobowy. Okradasz wszystkich pozostałych pracujących. Po prostu

Gość gość
dlaczego nie kontunuowałaś leczenia u ortopedy od kręgosłupa, tylko wiedząc że ci umowy nie przedłużą poszłaś do psychiatry, w zusie nie pracuja idioci

Gość gość
ale jaką oszustką to utrata pracy i choroba mnie doprowadziła do depresji, wiecie ile czasu szukałam pracy jak się cieszyłam że ją znalazłam i co mi po tym było nabawiłam się choroby, ale wy tego nie zrozumiecie macie swoje prace i jesteście zdrowi wasze dzieci mają co jeść i o nic nie musicie się martwić

Gość gość
dostałam skierowanie na rezonans od neurologa a na to badanie czeka się 3 miesiące

Gość gość
wiedząc jak cieżko jest teraz o robote po dwóch miesiącach poszłaś na l-4, nosz... kurde na głowe upadłaś, u mnie takich sieod razu wywala bo wiadomo że lawiranci i będą cały czas na zwolnieniach - szkoda etatu. W jakim ty świecie żyjesz to nie Stany

Gość gość
zwolnienie na kręgosłup miałam do 17 lutego następnego lekarz mi już nie wypisał kazał znaleźć lekką pracę w której się nie dźwiga a gdzie ja teraz taką znajdę po podstawówce

Gość gość
zwolnienie od psychiatry że masz depresję? Wiem co mówię, błyskawicznie Cię dupną na takim lewym L4. I bardzo dobrze. Nienawidze takich co dymają państwo

Gość gość
dupną mnie? ale jak oni udowodnią mi że nie mam silnej depresji?

panstwo dyma wszystkich bez wyjatku,i ci uczciwi daleko nie zajada,wiec jesli komus sie uda zus zrobic w jajo to ja go popieram,sama pracowalam 15 lat i zlamalam prawa reke,a te zlamasy mnie juz po tygodniu na kontrole wezwaly,choc nigdy nie bylama na zwolnieniu,wiec pytam gdzie tu logika place 1100 miesiecznie i raz z****** potrzebuje skorzystac ze zwolnienia to mnie na dywanik,bo moze symuluje !!!! zlodziejskie panstwo i tyle

Gość gość
bez problemu, zrobią komisję lekarską

Gość gość
nic ci nie zrobią, zwolnienie od psychiatry jest trudno podważyc.

Gość gość
inny psychiatra- orzecznik podważa bez większych problemów, serio

Gość gość
gość 14:14 popieram! jak sie chce isc do specjalisty bo soe poważnie zachoruje to trzeba isc prywatnie mimo ze place co miesiac spore skladki i co mi to daje???? albo trza czekac na wizyte 2 lata i do tego czasu kopnąc w kalendarz albo zaplacic prywatnie, wiec ja sie pytam czy to nie jest okradanie przez Państwo mnie z moich pieniedzy??? jak sobie raz w zyciu pojde na 2 miesiace zwolnienia to sie nic nie stanie i nic nikomu do tego!!

Gość gość
gosć 14:17 niby jak?? robiąc pranie mózgu?

Gość gość
na wizytę 2 lata? ciekawe gdzie i do jakiego specjalisty?

Gość gość
przecież pisałam że na rezonans czekam trzy miesiące a na rehabilitację 4 niestety nie stać mnie na prywatne badania

Gość gość
no np córka mojej koleżanki na operację rzepki w kolanie. termin listopad 2015 rok

Gość gość
a moj sąsiad tak czekal na operację tętniaka na NFZ ze nie doczekal i w styczniu byl pogrzeb

Gość Jakie to dziwne
Nie uważasz że to dziwne? Masz chory kręgosłup więc nadal powinnaś mieć zwolnienie.Dlaczego poszłaś do innego lekarza? Gdybyś faktycznie była chora miałabyś dalszy ciąg zwolnienia od pierwszego lekarza Przecież od razu widać że kombinujesz z L 4 i nie dziwie się że jesteś wzywana przez ZUS Oni maja własnego lekarza i sprawdzą czy faktycznie jesteś cierpiąca?

Gość gość
wezwą Cię do lekarza orzecznika ZUS i on zadecyduje czy przerwać zwolnienie lekarskie, czy nie.

Gość Ale bajer
Wezmą cie na obserwacje do szpitala bez klamek i natychmiast sprawdzą czy nie symulujesz.ZUS ma swoich specjalistów,jeżeli stwierdzą że symulujesz będziesz musiała zwrócić cała kasę. Uważasz że trudno im udowodnić że faktycznie masz depresję?1 Otóż jesteś w błędzie takich jak ty jest cała masa kombinatorów dlatego wzięli się za symulantów! Obyś się nie rozczarowała!😠

Gość gość co pozdrawia
dobrze kombinujesz, pamiętaj żeby zawsze wykopować leki od psychiatry, bo zuzs może też skontrolować czy recepty są wykupioe. ponoć zwolnienie od lekarza psychiatry najtrudniej podważyć ponieważ żaden lekarz orzecznik nie chce mieć na sumieniu niedoszłego samobójcę :) :) a nawet jeśli podważą to zawsze możesz się odwołać

Gość Jakie to dziwne
Nie masz pojęcia co ZUS potrafi zrobić.Mają swoje sposoby, nawet osobie bez jednego płuca zabrali rentę chorobową,a niby dlaczego tobie maja płacić na wydumana depresję?

Gość gość
do tych wszystkich co mówili że ściemniam przeszłam kontrolę pani w zusie wydała decyzję ez żadnego problemu