Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jechać na POGOTOWIE? ratunku błagam szybko o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Mam 6 miesięczne dziecko. Na policzka zrobila się afta to nie jest plesniawka na pewno gdyż z nimi już kiedyś walczylismy. Wyczytalam na internecie że octenisept jest dobry na tego typu rzeczy więc spryskalam dziecku bezpośrednio na ranę . Dopiero potem wyczytalam że to powinno być na wacik i że nie powinno się tego polykac. I co teraz? Nam jechać na pogotowíe na plukanke żołądka czy czekać i obserwować dziecko? Wiadomo dużo tego nie było tylko jeden psik boję się że coś się może stać

Gość gość
no ja lekarzem nie jestem, chyba to nie takie groźne, ale zwłaszca przy dziecku przed zastosowaniem czegokolwiek trzeba dokładnie przeczytac ulotkę. zadzwoń do pediatry.

Gość gość
To jest do stosowania na wszystko na błony śluzowe do irygacji pochwy po operacji po porodzie na szwy na rany cięte itd itd i również jest napisane że w pediatsii

Gość gość
nie panikowałabym tak - ja tym płucze gardło często :) ponoć wodę utlenioną dzieci mogą pić....więc pewnie nic jej nie będzie, ale możesz zawsze zadzwonić do ośrodka zdrowia - jakąs pielęgniarke zapytać, czy coś...

Gość gość
Apthin na plesniawki wlewalam krople na język fiolet też i odruchowo jakoś tak samo zrobiłam z tym :-(:-(

Gość gość
zadzwon na pogotowie

Gość gość
czy cie kretynko powalilo na mozg???? na pogotowie - a jedz wysmieja cie a potem będziesz plakacze nie pomogli....bo nie pomoga głupiej matce!!!!!! a coz mu się stało wielkiego co>>>> jesuuu jaka tepa baba!

Gość gość
Pytam bo naprawdę nie wiem zrobić. Mąż jest w pracy i nie wiem czy dzwonić po niego aby nas zawiózł. I proszę mnie nie obrażać

Gość gość
Nie trzeba od razu wyzywać. W normalnym życiu też tak ludziom na pytania odpowiadasz? Czy tylko w necie taka wyszczekana jesteś? Autorko, zadzwoń po prostu do pediatry jeśli masz jakieś wątpliwości i już :)

Gość gość
ja zadzwoniłabym do pediatry. Wydaj mi się ,że nic nie powinno się stać, ale tez bym się martwiła o 6miesięczniaka i mi by to nie dało spać bez konsultacji z dr, bez względu na to, że ktoś pomyśli, że jestem przewrażliwiona.

Gość gość
Nic sie dziecku na 10000% nie stanie! Nic!!!

Gość gość
Pomysl autorko logicznie . Skoro do przemywania pepka u noworodków używa się tego specyfiku i jest możliwość dostania się go dz krwiobiegu to w wprzypadku również również nie powinno się nic stać

Gość gość
Spokojnie będzie żyć ;-)

Gość gość
boze widzisz i nie grzmisz pogotowie jest od stanow zagrozenia zycia!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Octanisept jesr wzywany do blon sluzowych wiec nic sie dziecku nie stanie nie jedz nigdzie bo nic mu nie bedzie a poza tym piszesz ze pryskalas po policzku wiec tylko oparow sie na wdychal nie panikuj

Gość gość
jaka ty jestes głupia babo...na pogotowie bo psikła dzieciarowi octeniseptem do pyska..przeciez nic mu nie będzie,kompletnie NIC...na pogotowie to sie z zagrozeniem zycia jedzie a nie z taką głupotą...albo do lekarza dzwonić z tąką brerdnią to trzeba byc kompletną idiotką...jak ja bym byla ttym lekarzem to bym cię wysmiała jakbys sie rozłączyła

Gość gość
Droga Autorko, zadzwon do http://www.schulke.pl/, tel.22 568 22 02 To jest fira ktora sprowadza octenisept z Niemiec (kiedys tam pracowalam), jestem tam osoba (a kiedys byla), ktore udzieli Ci info na temat stosowania octeniseptu, albo zadzwon do lekarza. Nie ma potrzeby jechac odrazu do szpitala, dziecku nic nie bedzie.

Gość gość
nie piszcie w ten sposób. od octaniseptu pewnie nic dziekcu nie będzie. ale jeśli ma się JAKĄKOLWIEK wątpliwość lepiej zadzwonić chociażby do lekarza niż żeby to spowodowało prawdziwy problem i zagrożenie.