Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co umieją wasze 11 miesięczne dzieci ??Tylko BEZ PRZECHWAŁEK !

Polecane posty

Gość gość

mój umie chodzić rozumie polecenie daj oraz nie wie gdzie są przedmioty o których mówię np. lampa zadziera w jej kierunku głowę mowi : mama , baba , daj , rzadko tata , ko próbuje wcelować do kontaktu wtyczkę oczywiscie zabraniam mu tego jak robi coś zle zasłania sie zeby go nikt nie widział gdy robi kupę wchodzi za zasłonę i to wszystko ..........

Gość wifigdańsk
moja "umieje" prawidłowo odmieniać bezokolicznik "umieć" :) a tak co do samej treści- moja jeszcze sama nie chodzi,stoi ale musi się jeszcze rączką trzymac,choc jednym paluszkiem. rozumie ze to jest "gorące" ajć nununu ;) i nie dotyka tego,cokolwiek to jest. rozumie jak na stole stoi szklanka i to jest "szkło" i tego nie wolno dotykać nununu ;) bo się zbije ; / w sumie wiele rzeczy umie i rozumie, wystawiam ją juz ze starszą siostrzyczką do piaskownicy na gruby kocyk,lapie łopatkę i próbuje budowac zamek:)

Gość kjlljkhhhhhhhhhhhhh
mój syn chodzi, coś tam gada po swojemu jakieś tatatatata mamama ale wątpię by to było świadome i wiedział co to znaczy. Broi za to bardzo świadomie :D Jak dopadnie pilot to chowa się z nim za kolumną a jak się zorientuje że został zauważony to śmieję się i ucieka. Sam schodzi z łóżka na nóżki. Tany tany robi przy muzyce.

Gość gość
Mój "naumiał" się ;): > chodzi za rękę - mówi kilka słów - na każde zwierzę mówi kici. Mamy kota i chyba myśli, że wszystko jest kotami :) - doskonale rozumie "nie wolno, nunu" albo nie dotyka zabronionego, albo od razu płacze ;) - sam trzyma czasem butlę - składa klocki, próbuje dopasowywać przedmioty. Reszty nie pamiętam.

Gość gość
to po co pytasz skoro nie mamy się chwalić hehe

Gość gość
mój rozumie polecenia,wskazuje w książeczkach zwierzątka mówi kilka słów świadomie np.tata,mama,brrr (tylko to r nie jest wyraźne) au au (hau hau) mia mia (kot miau miau) itd przynosi pieluchę gdy zrobi kupę je sam widelczykiem i łyżeczką,pije z kubka i z zwykłej butelki myje ząbki :D

Gość gość
wifigdańsk to jak powinno być wg cb? umią?

Gość AUTORKAATEMATUU
wifigdańsk - przecież dobrze odmieniłam słowo umieć bo chyba to jakaś aluzja była ...umieć - ja umiem ... oni umieją rozumieć ja rozumiem oni rozumieją ....

Gość 2212
syn 10,5 m-ca poranna kupa do nocnika mówi mamma, tata (świadomie) i różne inne słówka też w jego sensie (my rozumiemy) klaszcze, cmoka, robi "papa" dużo rozumie, zawsze jak coś upadnie czy schowam to szuka, nie daje się szybko zbyć potrafi pokazać nos (mój i swój) "obsługuje" sensownie zabawki

Gość gość
Skonczone 11 miesiecy: -Chodzi przy meblach i tez musi sie trzymac chociaz jednym paluszkiem,ale juz tez zdarza mu sie puscic,ale raczej nieswiadomie(ostatnio stanal przy parapecie,w jedna reke wzial miseczke,w druga zakretke i tak stal i sie patrzyl w gore i chyba nie zalapal,ze sam stoi. Ale jak mu sie uda ustac nawet przez sek.to az sie smieje z radosci. -mowi mama,tata,baba,dziadzia,swoje imie,gdzie -umie gasic i zapalac swiatlo -probuje dopasowywac klocki w sorterze -Nauczyl sie wlaczac i wylaczac tv:/ -robi papa i zaczyna w koncu koci koci -Jak wieczorem mowie idz do taty robic myjy myju to juz biegnie na czworakach do lazienki uradowany -pomaga sie ubierac -jak chce pic to idzie do podgrzewacza po wode -jak cos chce to wspina mi sie po nogach i chce na rece i pokazuje paluszkiem gdzie chce isc i po co(no.zmieic pieluche,napic sie jak woda daleko,zjesc,podac jakas zabawke) -jak znajdzie chusteczke to chce mi wycierac nosa i w ogole wie do czego sa rozne przedmioty -rozumie proste polecenia:daj,podaj,zamknij,uwazaj na glowke,chodz,nie wolno rozumie ale nie zawsze chce sie posluchac.. Podaje rozne zwierzatka albo pokazuje rzeczy w ksiazeczce,wskazuje osoby na zdjeciach. -otwiera szafki i wyrzuca z nich rzeczy. To sie rozpisalam:P

Gość gość
Ahahaha, wifigdansk, ale fail! Chcialaś dogryźć autorce i ci nie wyszło! Widzisz, złośliwość nie popłaca, bo można niechcący ujawnić swoje niedouctwo :P

Gość gość
zna 3 języki biegle w mowie i piśmie

Gość gość
chodzi schodzi z kanapy tyłem tańczy i woła na muzykę nana a Bałkanica to papapa mówi mama,baba, tata, dziadzia, imię siostry, dzidzia w tym na siebie, da, dada, mniam mniam, odgłosy kilku kilka zwierząt, kląska, dmucha, jak robi auto wie gdzie kuchnia, pokój, pokój siostry łazienka, wie że dada to na spacer itd pokazuje paluszkiem zwierzątka w książce, przynosi poproszony o konkretną zabawkę rano przynosi kapcie, bo nie chce chodzić boso i jak wracamy z pracy, kto każdemu przynosi, dziadkowi tak samo jak idzie do nich rano. rozwala wierzę z klocków i ma radochę, czeka żeby mu zbudować następną, czasami sam ogląda książki przez kilkanaście minut

Gość wiosennamama25
Moj 10,5 mc, chodzi juz, naśladuje głosy zwierząt pies, kot, zje sam stałe pokarmy, pije z niekapka ostatnio ze szklanki sie nauczył, robi papa papa, daje buzi, włacza i wyłącza swiatło, woła mama, tata, baba, dziadzia,dada,daj, brrrummm brummm, nunu, nie nie nie kręci główką jak usłyszy, rozumie nie wolno nie idz tam, jak sie go pochwali to chowa się i wstydzi:)klaszcze, składa rączki, przytula sie sam, budzia nas rano eeee mama :D jak zrobi kupę to woła oooo oooo :D i jak idziemy na spacer to przynosi swoje butki, a i jak coś chce to pokazuje paluszkiem :)