Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile na początek podać dania deseru ze słoiczka

Polecane posty

Gość gość

I co najlepiej na początek dla niemowlaka jakie smaki ?

Gość gość
na początek zaleca się warzywa. ja podałam marchewkę, ale mały zupełnie nie chciał jej jeść. następnego dnia za radą mamy podałam mu kilka łyżeczek jabłka i zaskoczył. :) ogólnie potem wprowadzałam po jednym składniku, żeby przekonać się czy na coś nie ma uczulenia. po jakimś czasie zaczęłam mieszać znane mu już rzeczy ze sobą i dopiero wtedy udało mi się wmusić w niego marchewkę, bo podałam ją z jabłkiem.

zaczynasz od warzyw, najpierw marchewka, poczatkowo pól sloiczka na porcję, i stopniowo zwiększasz ilość wedle chęci dziecka do współpracy. Możesz zmieszać marchewkę z kleikiem ryżowym. Ja w ogole wprowadzanie nowych pokarmów rozpoczęłam od podawania kleiku co 2 dzień, potem dodalam marchewkę. potem możesz wprowadzić jabłko, i dynię - dzieci ją uwielbiają przeważnie. No i obserwuj dziecko.

Gość przyszla mama na pazdz 2013
marchewka czasem uczula. Ja zaczelam od dyni pol sloiczka i te pol dawalam 2 dni potem caly.Dynia z ziemniakiem hiip dokladnie. Potem marchewka z ziemniakiem. to dawalam naprzemian 2 tygodnie. potem zupka jarzynowa gerber-tam dodatkowo jest tylko pietruszka. Teraz zaczynam brokul szpinak groszek kalafior. po 3 tygodniach od zupek zaczelam jablko pol sloiczka z kleikiem (2 lyzeczki plus tyle wody zeby byl na gesto). Moja samego jablka nie chciala jesc. Za kwasne. Zaraz bedzie miala skonczone 5 msc to wprowadzam jablka i dojrzale jagody plus inne owoce oraz krolika do zupek,

Gość gość
a dlaczego nie można zacząć od owoców?

Gość gość
A dodawać kleik ryżowy do tych dań ?

Gość gość
Lepiej zacząć od warzyw bo jak dziecku zasmakują owoce to może nie jeść później warzyw. Jak karmisz piersią to możesz troche swojego mleka dodać do pierwszych posiłków. Ja zaczynałam od marchewki 1/2 słoiczka później marchew + ziemniaczek, dynia, jabłko, jabłko z marchewką, zupka warzywna, gruszki, dojrzale jagody a teraz już je wszystko. Ale tez nie chciał jeść ale stopniowo :) a kleik dawałam zeby zagęścić ale to po okolo mc od podania pokarmów stąłych.

Gość gość
Up