Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdenerowana_nastolatka

Wiem, że takich tematów było setki, ale.. przeczytajcie, jeśli możecie

Polecane posty

Gość zdenerowana_nastolatka

Witajcie! Chciałabym iść już do ginekologa... Chodzi o to, że nie wiem czy dobrze dojrzewam, czy ciało mi się poprawnie rozwija i takie tam. Jestem dziewicą. Jak może wyglądać pierwsze badanie? Ale tak szczegółowo, żebym wiedziała czego mogę się spodziewać. Słyszałam też kiedyś, że dziewice są badane tylko przez o***t. Czy to prawda? Jak takie badanie wygląda? Siedzi się wtedy tak samo, jak przy badaniu przez pochwę czy jakoś inaczej? Czy to boli? Jakie pytania może mi zadać lekarz? Macie jakieś porady jak się nie denerwować? Jak odświeżyć przed badaniem? Jakie mogą być krępujące sytuacje? Czy trzeba się ogolić? Przepraszam za tyle pytań, ale się bardzo denerwuję bo naprawdę nie wiem, czego się spodziewać.

Gość gość
Zapyta cie dlaczego przyszlas, czy masz jakies dolegliwosci, kiedy ostatnio mialas okres, czy masz go regularnie. Co do reszty to nie wiem. Co do odswiezenia, po prostu zadbaj o higiene tak,zebys czula sie komfortowo. mozesz powiedziec lekarzowi ze sie denerwujesz bo to pierwsze badanie, wtedy bedzie bardziej delikatny/a. I wybierz kogos polecanego przez inne osoby. Nie ma sie czego bac.