Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olejaczka

Olej lniany OPINIE

Polecane posty

Gość olejaczka

j/w

Gość olejaczka
Czy przy regularnym stosowaniu zauwazylyscie spadek wagi( lepszy metabolizm), poprawe cery i włosów?

Gość olejaczka
Jak z dawkowaniem? Są różne wersje na necie- że jedna łyżka dziennie, na innej stronie że 3-4 łyżki:/ w smaku nie ma rewelacji więc mam nadzieje że jedna łyżka wystarczy zeby bylo widać jakies efekty( jeśli rzeczywiście jakieś są...)

Gość gość
Ale piszesz o tym budwigowym czy zwykłym? Ten budwigowy jest zdrowszy żeby go przedawkować musiałabyś wypić całą szklankę tego oleju a wówczas miałabyś rozwolnienie-to jedyny skutek uboczny przedawkowania Także niepotrzebnie się rozdrabniasz Pij ile dasz radę a różnicy doczekasz Jeśli coś ci dolega to ci przejdzie do kilku tygodni Nie przeciążaj się tylko pestycydami dietą zakwaszającą i glutenem Poczytaj o diecie zasadowej http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,105611,10584175,Co_odkwasza_organizm__Lista_produktow.html a wówczas będziesz lepiej przyswajała wszystko co Cię wzmacnia.

Gość gość
olej tylko budwigowy bo tylko on jest prawidłowo przechowywany w lodówce i ciemnych butelkach tak samo jak miud powinien byc chroniony przed słoncem słonce niszczy wartosciowe składniki miodu i oleju lnianego

Gość olejaczka
Kurcze zielona jestem jeszcze i nie wiem co to "budwigowy". Chce poprawic cere i może uda się zrzucic kilka kg. Gluten powoli elminuje, chociaż ciężko mi odrzucic razowy chleb( myślę że to zło nie jest aż tak złe :))))

Gość gość
olej budwigowy się utlenia po zetknięciu z tlenem a zatem po odkorkowaniu butelki trzeba go szybko wypić i nie trzymać tygodniami w lodówce Korek próżniowy wskazany.

Gość gość
Odrobina glutenu zdrowej osobie nie zaszkodzi W diecie chodzi o równowagę dzięki której nasz organizm pracuje właściwie. Wówczas mamy piękne włosy i paznokcie a energia nas rozpiera. Zawsze wtedy kiedy tak nie jest z czymś zwyczajnie przesadzamy A grzeszenie wychodzi nam najlepiej albo za słodko albo za słono Zwykła sól zakwasza a już morska działa zasadowo Zwykły cukier zakwasza a już ten brzozowy jest zasadowy itd. Czasami to kwestia zastąpienia jednego produktu drugim bardzo podobnym w smaku.

Gość olejaczka
budwigowy tzn nieoczyszczony? Mój olej jest nieoczyszczony, niestety w plastikowej butelce więc daleko mu do idealu...

Gość gość
budwigowy - srudwigowy ma być tłoczony na zimno i wysokolinolenowy i nie ma znaczenia, czy producent umieści określenie "budwigowy" na opakowaniu, czy nie

Gość gość
jest świetna strona ta ten temat PRIMANATURA

Gość olejaczka
Zainteresowalam się ostatnio zdrową żywnością i wprowadzam powoli w życie. Wyeliminowałam ziemniaki i zastapilam kasza jaglana, gryczana( robię z nich mąki) Soczewica, cieciorka, fasola również zaczęły u mnie królować. Szukam ciekawych przepisow, inspiracji i porad...

Gość olejaczka
A jak nie jest budwigowy to jest szkodliwy? Nie posiada żadnych leczniczych i zdrowotnych wlasciwosci?

Gość olejaczka
gość 11.20 Czy mógłbyś wymienic jeszcze kilka przykładów produktow zasadowych... A miód?

Gość gość
olej lniany pakowany był w ciemne, szklane butelki, które ograniczają dostępność światła, będącego czynnikiem obniżającym jakość produktu. Poza tym olej lniany powinien być przewożony i przechowywany w warunkach chłodniczych, aby zapobiec stratom wartości odżywczych.