Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wiecie, że w Japonii ludzie wymieniają sprzęt rtv i agd co kilka miesięcy ?

Polecane posty

Gość gość

Kupują rocznie 2-4 telefony, telewizory zmieniają co rok-dwa, ubrania ? nosza wlasciwie kilka razy. Oni są ''fashion nation'' kupują to co jest cool, to co jest uber modne i najlepsze w danym momencie, dla nich kupno nowej pralki to jak dla nas kupno proszku do prania

Gość gość
bo pewnie się tak szybko psują

Gość gość
Japończycy są najbardziej rozwiniętą rasą na Ziemi. Przodują w elektronice i mogą sobie na takie zachowania pozwolić.

Gość gość
Tak i przebieraja sie w stroje bohaterow bajek, ogladaja kreskowki cale zycie i zakoc***a sie w tych postaciach, zyja na 2 metrach kwadratowych, uprawiaja seks z poduszka w ksztalcie lalki. Cos jeszcze?

Gość gość
Nie psują sie, dla nich po prostu sie szybko starzeją, chca miec cos nowego z******tego, byc cool na topie. Kupią telefon a za pol roku nowy wyjdzie i go kupią a starego wywalą bo juz jest ''stary'' i niemodny.

Gość gość
iPhone wychodzi co rok więc nie p*****l że wymieniają co pół roku

Gość gość
ale to jest glupota i marnotrawstwo

Gość gość
ale dzięki temu gospodarka się kręci i ludzie mają robotę

Gość gość
gość - są inni produceni niz Apple i ich ajsron, ajfon to tylko 10-15% rynku reszta to 3/4 Samsung, LG, HTC, Huawei,ZTE, Sony 🖐️

Gość gość
no dobra galaxy s 4 i jego następca też nie wychodzi co pół roku, a jak ktoś ma samsunga to raczej nie kupi htc, a poza tym ICH KASA

Gość gość
W Japonii ludzie nie kupują samsunga, u nich najpopularniejsze marki to te japonskie Sharp, Panasonic, NEC, Sony a z zagranicznych Apple

Gość gość
o ja p*****le to jak japończyk ma sony z1 to dopiero za rok kupi z2, przecież topowe modele nie wychodzą co pół roku

Gość gość
gość - zmartwie cie, ale przedwczoraj szef Sony powiedział, ze bedą wydawać nowe smartfony co 6 miesięcy a nie jak konkurencja co rok :D czeka nas zalew szklanych cegieł od sony :O

Gość gość
a u nas rządzą firmy typu http://serwisagd.wroclaw.pl/ żeby coś naprawi i wykiwać ludzi ... ja ostatnio zaniosłam telefon do jeszcze innego zakładu to zepsuli jeszcze bardziej... i dopiero w serwisagd mi go naprawili masakra jakaś , chce do Japonii :)!!!

Gość gość
Po pierwsze nie wszyscy tak robią. Poza tym tutaj w Japonii jest troszkę inna kultura i jest większy nacisk aby przyszpanować nowym telefonem (wbrew pozorom nie iphone :D oni tu wolą inne telefony) etc. Z drugiej strony zarobki japończyków są stosunkowo wyższe a ceny sprzętów niższe niz w Polsce przez co mogą sobie na to pozwolić (z kolei mieszkania są strasznie drogie). I jeszcze nie należy zapomnieć o tradycyjnych (bogatych!) rodzinach gdzie telewizor jest rzadkością nie mówiac już o tabletach etc ;).

Gość gość
Niedługo to bedzie mozliwe i w Polsce. Dlaczego? Poczytajcie co pisza sami pracownicy panasonic na gowork.pl/opinie_czytaj,64251 ;).

Gość rafciu
Siemka.Dwa tygodnie temu kolega powiedział mi, że Samsung rozdaje telefony S7,które były na wystawach, bo podobno nie mogą ich sprzedawać W piątek wszedłem na ich stronę i odpowiedziałem na pytanie konkursowe a dzisiaj przyjechał kurier z telefonem i jest super!! smiech.gif Polecam wam sprawdźcie sobie!! Tutaj możecie odebrać: http://hy34.pl/r/r1vSamsung-S7

Gość gość
A ja wiem o Japoni to że ma deficyt i dług u własnych obywateli że głowa boli, że sprzedają więcej pieluchomajtek dla dorosłych niż pieluch, że wysyłają przez biura podróży na wycieczki swoje pluszaki, że naceci mają narzeczone na nintendo i zabierają je do restauracji... to skończone poyeby, zyeby genetyczne owoce kazirodczej miłości, braku świeżej krwi :classic_cool: Co do przodowania w elektronice to mit, co oni kur/wa wymyślili? Nic, z elektroniką tak jak z ich samochodami, małpują, produkuja miliony ale sami niczego nie wymyślili :-P

Sporo w tym prawdy ale bez przesady, Japonia miała swoje dwie dekady przodowania, a teraz ma drugą dekadę konsumcji, gdzie gospodarka jest w stagnacji jak jasna cholera... Pierwsze pokolenie buduje, drugie konsumuje, trzecie rujnuje...

Gość gość
Bzdura

Troche na zasadzie "za chajs matki baluj", do niczego dobrego to nie prowadzi, zwykła patologia, chociaż w sumie to niezwykła, bo wciąż dziana, wciąż nie roztrwonili tego co poprzednie pokolenia zrobiły swoją chorendalnie ciężką pracą. Niezbyt to uczuciowy temat, ale chociaż jakiś morał da się wycisnąć, bo ich nędzne wskaźniki gospodarcze to fakt, jak chcecie z czegoś brać przykład to z ich pracowitości, a nie skrzywień, których im też nie brakuje ;p

Gość gość
do gość 2014.02.28 i a wiesz moze , czy u nas mozna , jaki najlepiej kupic telefon japonski ? :D

Gość gość
Nie pytaj, on już może nieżyć ze starości bo temat taki stary :-D A telefon kup inny, Sony samo się zaorało tak jak Nokia, nawet VAiO w którym widziałem potencjał sprzedali Chińczykom. Jak zaczną umierać teraz masowo te ich miliony stulatków to stracą z połowę populacji, bo chyba nie wierzą że będą żyli 200 ;-)

Gość gość
sorry nie zauwazylam z jakiego roku byl post :D