Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrosna i zaborcza koleżanka w pracy

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam problem z zazdrosną i zaborczą koleżanką z pracy. Gdy jesteśmy we dwie jest wszystko ok, zwierza mi się, mówi że będę jej starszą na weselu, że jestem dla niej kimś więcej niż kumpelą. Jednak , gdy jesteśmy w pracy widzę że konkuruje ze mną, chce być lepsza, jest zazdrosna kiedy z kimś rozmawiam, śmieję się, patrzy krzywo i od razu ma focha, zawsze musi później rzucić jakiś komentarz typu:"Gaduła, widziałam, słyszałam jak się śmialiście, rozmawialiście/ Czemu zaczepiasz żonatych?" Mówi to niby żartem ale wyczuwam w tym ironię. Gdy rozmawiamy w grupie, ona nigdy nie podejdzie, wtedy akurat zaczyna bardziej intensywnie pracować. Poza tym wszystkich krytykuje, obraża, jest miła kiedy jej to jest do czegoś potrzebne, a zwykle wydaje innym komendy, lubi rządzić. Inni w pracy też zauważyli jej zazdrość. Zwłaszcza gdy rozmawiam z jednym kolegą, ona właśnie w tej chwili go woła, że czegoś akurat od niego potrzebuje. Męczy mnie to już strasznie, nie wiem co zrobić. Nie mogę całkiem zerwać znajomości bo pracujemy razem i często się widzimy, do tej pory uchodziłyśmy za papużki nierozłączki. Ona ma faceta, ja jestem sama już od dłuższego czasu i mam wrażenie, że ta dziewczyna mnie blokuje, że przez to nie mogę się z nikim związać i ułożyć sobie życia, tkwię w jednym punkcie. Proszę o rady i dziękuję :)

Gość Ale to już było
Pierwsze słyszę żeby przez koleżankę nie można było ułożyć sobie życia.Koleżanka, koleżanką tylko w pracy.Po pracy idz w swoją stronę.Sama robisz problem.W pracy rozmawiaj służbowo, bez osobistych wyznań.Zawsze miałam taka zasadę i wyszłam dobrze.Dziewczyny kłóciły się w pracy, obrabiały a ja tylko patrzyłam z boku:D