Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

która gotuje dziś obiad na jutro

Polecane posty

Gość gość

ja właśnie siedzę w kuchni, gotuje rosołek a na drugie filety z kurczaka w sosie cebulowym :) robię tak już od dawna, dzięki temu w niedzielę mogę się trochę poobijać i spać do południa

Gość gość
a gdybyś pospała do południa, a kotlety zrobiła na 16, to coś by się stało?

Gość Ale to już było
Gotuję obiad w tym samym dniu.Nie znoszę odgrzewanego jedzenia.Czasami muszę ponieważ pracuję i nie zawsze zdążę na porę.Jednak w weekendy zawsze jadamy świeży obiad.

Gość gość
ja tez nie lubię odgrzewanego żarcia, no chyba ze zupę :(

Gość gość
o 16 mój facet będzie w pracy :(

Gość gość
ja nie zamierzam gotować ani dzisiaj, ani jutro- mąż własnie gotuje rosół, choc właściwie gotuje sie samo

Gość gość
Nastawienie rosołu to chwila, kurczak w cebuli max pół godziny... Serio nie możesz spać do południa, bo czeka cię gotowanie rosołu i kurczaka? Stoisz nad tym garem z zupą i pomagasz jej wzrokiem, czy co?

Gość gość
chcę chociaż raz na cały tydzień sie wyspać. śpimy tak do 12, wstajemy, zjemy obiad i możemy gdzieś spokojnie pojechać

Gość gość
serio w weekendy jadacie obiad o 16? u nas się jada ok. 13

Gość gość
Obiad o 13.00?? Chyba na wsi mieszkacie, tam się tak jada... Normalni ludzie jedzą koło 15-16.

Gość gość
w weekendy jem obiad o 15 lub 16 i zawsze swiezy

Gość gość
normalni ludzie jedzą obiad o 13-tej a potem jadą na wycieczkę. nie wyobrażam sobie trzymać dziecka do 16tej z obiadem.

Gość gość
U nas niedzielny obiad o 12 , a o 13 już po obiedzie posprzątane i cała niedziela wolna

Gość gość
serio jadamy obiad o 16, czasami o 15 lub 18 i nie widzę w tym nic dziwnego, natomiast dziwne jest dla mnie zrywanie się w niedziele rano i klepanie kotletów, o 13 to jest obiad u moich dziadków, ale oni są po 70-tce i wstają o 5 lub 6 rano, ponieważ dłużej nie mogą spać

Gość gość
Nastawienie rosołu to chwila, kurczak w cebuli max pół godziny... Serio nie możesz spać do południa, bo czeka cię gotowanie rosołu i kurczaka? Stoisz nad tym garem z zupą i pomagasz jej wzrokiem, czy co? x a co cie obchodzi co ona robie w międzyczasie. nastawia rosól i robi kurczaka a w między czasie obiera ziemnaiki do kurczaka, robi surówkę, ciasto. a poza tym trzeba też posprzątać.

Gość gość
gość normalni ludzie jedzą obiad o 13-tej a potem jadą na wycieczkę. nie wyobrażam sobie trzymać dziecka do 16tej z obiadem. x to chyba ty jesteż nienormalna, skoro wyzywasz innych wyłącznie dlatego, że jadają obiad o innej godzinie niż ty

Gość gość
a dla mnie jest dziwne spanie do 12 tej, potem takie plątanie się, obiad o 16 tej i co ??? właściwie koniec niedzieli. normalni ludzie wstają o 10 tej w niedzielę, szybkie śniadanie, toaleta, przygotowanie obaidu i o 13 tej wszystko porobione, można spędzić czas z rodziną, wycieczka, spacer, lody, kawiarnia.

Gość gość
Jedni wola miec poranki wolne,inni wieczory My jemy o 16,bo wczesniej spimy,sprzatamy,robimy zakupy badz ogladamy tv A dziecko zlapie na drugie sniadanie banana,jablko,jogurt,biszkopty A jak wybieram sie na wycieczke to wogole nie gotuje

Gość gość
Obiad o 13.00?? Chyba na wsi mieszkacie, tam się tak jada... Normalni ludzie jedzą koło 15-16. x akurat ty pierwsza zaczęłaś wyzywać tych co jedzą o 13 tej.

Gość gość
kazdy je jak chce i o której mu odpowiada,ma plany zjada wczesniej ,nie ma je póżniej

Gość gość
równie dobrze można spać do 11, zjeść śniadanie, iść na spacer, a o 16 zjeść obiad w restauracji, czy to takie dziwne?

Gość gość
my w każdą niedziele a nawet i w sobotę popołudniu gdzieś wychodzimy.

Gość gość
ja dzieki temu gotowaniu w sobote na niedzielę mam po prostu więcej czasu. ziemniaki gotuje na świeżo i surówke tez na świeżo więc przygotowanie obiadu w niedzielę zamiast godzina - półtorej trwa pół godziny. potem zjemy, naczynia do zmywarki i już możemy gdzieś jechać.

Gość gość
Ja większość obiadów robię zawsze tego samego dnia, a zwłaszcza rosół. Odgrzewany jest niesmaczny. Jak mam rosół w niedzielę, to w poniedziałek robię z niego pomidorówkę:) Wyjątkiem są np. gołąbki- ja wolę odgrzewane, albo bigos. A w niedzielę wstajemy i tak ok. 8 rano. W tygodniu zwykle o 7 i organizm chyba jest tak przyzwyczajony, bo dłużej nie zdarza mi się spać, chyba, że zaszalejemy w sobotę, to wtedy tak :)

Gość gość
gość Obiad o 13.00?? Chyba na wsi mieszkacie, tam się tak jada... Normalni ludzie jedzą koło 15-16. x akurat ty pierwsza zaczęłaś wyzywać tych co jedzą o 13 tej. x akurat to nie ja zaczęłam wyzywać, natomiast mi zaczęto ubliżac, ponieważ nie jem obiadu o 13,

Gość gość
u mnie jedzenie w restauracji odpada, miałam raz nie miły incydent, potem mi się odniechciało. z reszta w restauracji nie wiadomo czy ktoś przed podaniem ci w talerz nie napluje

Gość gość
hahah pobijcie sie łajzy o godziny obiadu:D

Gość gość
następna, co tylko nawrzucac potrafi

Gość gość
"odniechciało"? co to za słowo? poza tym w piekarni ktoś ci może do chleba napluć ;)

Gość gość
ale wy baby jesteście głupie