Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to się opłaca

Czy opłaca się zamienić pracę biurową na lepiej płatną fizyczną

Polecane posty

Gość Czy to się opłaca

Czy lepiej trzymać biurową/urzędniczą posadę i jej nie tracić?

Gość gość
jak lubisz bezproduktywnie pierdzieć w stołek to odpowiedź jest prosta

Gość gość
jezeli podolasz fizycznej pracy.

Gość gość
opłaca się zostać przy biurowej. Z reguły masz więcej wolnego czasu, mniej cię wymęczy, lepszy pakiet zabezpieczeń socjalnych, zachowasz zdrowie i sprawność umysłową :)

Gość gość
tak, bo praca fizyczna całkowicie to wyklucza :)

Gość praca fizyczna i tak nie da
wysokiego statusu spolecznego, poza tym od pracy fizycznej czlowiek szybciej sie starzeje

Gość gość
Siedząc 8 godzin na tyłku nabawisz się nadwagi, żylaków, wzdęć, bóli kręgosłupa, nerwicy, staniesz się wredną biurwą.

W twoim przypadku uważam, że TAK. Potrzebujesz dostać konkretny wycisk, żeby dojrzeć psychicznie.

Gość do fiku mikuuu
szkoda zycia i zdrowa na prace fizyczna, poza tym dluzsza przerwa w pracy biurowej moze utrudnic czlowiekowi powrot do takiej formy zarobku, a ile mozna robic fizycznie

Gość gość
Taa, bo praca biurowa to daje wysoki status społeczny, hehe. Ludzie bardziej cenią pracę fizyczną niż pracę urzędników.

Gość do fiku mikuuu
mozna pracowac w firmie prywatnej albo w korporacji

Szkoda życia na bycie imitacją faceta, smiesznym chłopcem bez charakteru, to jest moje zdanie.

Gość do fiku mikuuu
a co ma praca do tego, czy ktos jest prawdziwym facetem, czy nie?

napisałam, jak dostanie wycisk i pozna co to znaczy pracować, to istneije nadzieja że zmężnieje.

Gość do fiku mikuuu
ludowe naiwne madrosc****iszesz jak prosta dziewucha ze wsi, ktora wyrwala sie do miasta i mysli ze zawojuje swiat

Gość gość
zmężnieje jak w pracy dostanie dumping, a nie wtedy, kiedy będzie podaj, zanieś, pozamiataj - Tak robi się w wojsku tzw. "pranie mózgu" :)

Gość gość
Taa, bo praca biurowa to daje wysoki status społeczny, hehe. Ludzie bardziej cenią pracę fizyczną niż pracę urzędników. --Tak bo taki urzędas jest bezproduktywny. Co innego lekarz, czy prawnik, albo nawet biznesmen. Dla mnie to żaden status, w urzędzie siedzą wszyscy po znajomościach, w dodatku nie szanują ludzi pracujących fizycznie (mam też na myśli pracę w sklepie).

Drogi do fiku, taka jest mija opinia,nie rozumiem po co w tak żenująco niski sposób próbujesz ją podważyć.

Gość do fiku mikuuu
znana jestes z niecheci do osob po studiach humanistycznych, ktore maja prace typowo "biurowe"

Myślałam że jestem znana z powalającej urody, ahhh ten głuchy telefon, ktoś źle przekazał ;)

Gość gość
Jw. jeśli podołasz obowiązkom, to oczywiście, że się opłaca. Ważne, żeby nabyć umiejętność regenerowania sił po takiej pracy. Ja dzięki pracy fizycznej odłożyłam na własną firmę, więc jestem zadowolona, ale to była praca kuriera, nie każdej kobiecie pasuje taki styl pracy. Osobiście nie czułam, że pracuję, nie padałam po ośmiu godzinach na twarz, praca mnie nie nudziła, do pracy jechałam zrelaksowana, w pracy to samo- luz i usmiech. Czasem tęsknię za tą swobodą, no ale trzeba iść do przodu i się rozwijać ;)

Gość gość
większość urzędasów uważa ludzi pracujących fizycznie za tłuków i myślę że m.ni. stąd rozterki autora, obawia się stracić swój wysoki status społeczny, no i nie będzie czasu by poplotkować, "kawusiać" i popierdywać

Gość gość
*m.in. poprawiam dla czepialskich

Gość gość
zacznijmy od tego na czym polega ta praca fizyczna ??

Gość gość
każda praca powinna być szanowana i umysłowa i fizyczna bo przecież bez pracowników fizycznych świat by nie istniał .... Czasem ktoś pracujący fizycznie może być interesującą osobą a czasem ktoś wykonujący prace biurowe może być tłukiem i chamem ... Różnie to bywa .,..... więc szanuj wszystkie zawody ......bo gdyby nie sprzątaczki to brudem by firmy i instytucje zarosły ....

Gość gość
zgadzam się z postem powyżej a praca fiz to nie tylko sprzątanie i budowlanka

Gość nie oplaca sie
bo praca fizyczna to harowka

Gość gość
tak, to HARÓWA, a Tobie się faktycznie dupa swędzi na stołku, jak głupoty zaczynasz wymyślać. Poza tym na fizycznej z**********z często na umowie zleceniu...

Gość szaman mehehehe
Żadna praca nie hańbi,tylko ta gdzie mało płacą.Tak słyszałem,nie piszą o tym wcale...

Gość szaman mehehehe
Ja preferuję rozbiórki metodą,bum bum,fizycznie nawet nie gestem zgarniam brak "poczucia wstydu"