Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za tydzień referendum w sprawie Krymu

Polecane posty

Gość gość

Już 16 Marca mieszkańcy Krymu zdecydują czy chcą pozostać częścią Ukrainy, czy też przyłączyć się do Federacji Rosyjskiej.

Gość gość
OBY SIE odłączyli od Ukrainy, bo chcę jechać w lipcu na KAZANTIP :) chcę jechać na Rosję :)

Gość gość
Rząd w Kijowie nie uzna referendum, ani tym bardziej nie uzna decyzji o przyłączeniu Krymu do Rosji... ale rząd w Kijowie de facto jest rządem papierowym. Na Zachodzie powszechnie krytykuje się Władimira Putina, ale Putin - co by nie powiedzieć - rządzi Rosją od 14 lat, i będzie rządził jeszcze co najmniej 4 lata. Ale na Białorusi polityczny skansen jest jeszcze głębszy - Łukaszenka rządzi już równo 20 lat, opierając się na zapleczu tworzonym przez byłych wysokich rangą oficerów Armii Czerwonej (dzisiaj są biznesmenami i lobbym politycznym na rzecz Łukaszenki).

Gość biZ00n
póki co to w Sewastopolu na wiecu wydziera się, krzyczy i hałasuje ok. 200 starych bab, które chcą do Rosji , UWAGA ! 16 marca br. w dniu referendum może być niespodzianka

Gość biZ00n
mam pytanie, kto tu na widowni zna dobrze język rosyjski i zechce cyrylicą napisać taki tekst 'apel do młodych rosjan na krymie pamiętaj aby w dniu 16 marca br. - babci i dziadkowi - ciotce i wujkowi - rodzicom schować dowód osobisty aby nie głosowali w referendum '

Gość gość
Jeżeli po referendum ukraińska armia będzie próbowała odbić siłą Krym, podobnie jak armia gruzińska próbowała w 2008 roku odbić Osetię Południową, to skończy się to pogromem wojsk ukraińskich.

Gość gość
Mam nadzieję, że w końcu Krym spokojnie zostanie przyłączony do Rosji. Wyniki referendum na pewno będą przemawiały za tym, znam stamtąd ludzi i wiem jakie są tam nastroje.

Gość biZ00n
w ZSRR i w Rosji zawsze było i jest odwrotnie, najpierw zajmują teren a po zajęciu ogłaszają referendum

Gość gość
Jest to pewien system. Tak też zrobili z polskimi Kresami Wschodnimi - wysiedlili Polaków, nawieźli Rosjan, i stwierdzili że to są terytoria rosyjskie bo zdominowane przez Rosjan. Ale w przypadku Krymu żadna sztuczne przesiedlenia ludności nie są prowadzone, co najmniej od 1954 roku. Od 60 lat Krym - mimo że w granicach Ukrainy - jest zdominowany przez ludność rosyjską.

Gość gość
Nazjeżdżało namnożyło się tych kacapów na Krymie. Tatarów masowo wysiedlali, ale sami w tym czasie kolonizowali.

Gość gość
Polaków wysiedlili z zachodniej Białorusi i Ukrainy, Gruzinów wysiedlili z Osetii Południowej i Abchazji, Czeczenów wysiedlają z Czeczenii, Tatarów wysiedlili z Krymu... ale przyganiał kocioł garnkowi. Przecież my z terenów dzisiejszej Polski wysiedliliśmy 8 milionów Niemców i 500 tys. Ukraińców.