Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejna cesarka

POMOCY !!! ciąża 2 miesiące po cesarce !!! Co robić???

Polecane posty

Gość kolejna cesarka

Do mam w podobnej sytuacji: jaki był przebieg ciąży 2 lub 3 miesiące po cesarce? Były jakieś komplikacje? Jaki jest przebieg takiej ciąży? Co z macicą blizną i szwami? Pomocy, bo jestem 2 miesiące po cc i mimo zabezpieczania znowu w ciąży !!! Nie karmię piersią, blizna z zewnątrz wygojona, nic mnie nie boli, po cesarce doszłam szybko do siebie. Ale co teraz???

Gość gość
a robilas tylko test czy lekarz potwierdzil?

Gość gość
no to wpadłaś

Gość gość
blizny mogą się rozejść , słyszałam że najlepiej rok odczekać

Gość gość
następna

Gość kolejna cesarka
a jakie są szanse na donoszenie ciąży?

Gość gość
leć do lekarza!

Gość Czarownica90
Lekarze zalecają odczekania 6tyg po cc ze współżyciem. Sama jestem po cc i wiem, że z tym nie ma żartów. Osobiście długo krwawiłam i dochodziłam do siebie powoli. Na pierwszy stosunek po porodzie zdecydowałam się za 1,5 miesiąca dopiero. To jest prawdziwa operacja, kilka warstw skóry jest rozciętych, potem szytych wraz z macicą. Idź szybko do lekarza, bo to wszystko jest jeszcze baaaardzo świeże i nie wygojone, żeby Ci się coś nie stało!

Gość gość
nie róbcie tragedii, nie straszcie dziewczyny. może być niefajnie, ale nie musi. moja teściowa niecałe 3 m-ce po urodzeniu bliźniaków przez cc zaszła w ciążę i urodziła chłopca 4,5 kg sn, po nim następne dzieci. inna znajoma też się podobnie wpakowała, ale ona juz miała kolejne cc. umów sie do lekarza i z nim rozmawiaj o możliwych powikłaniach, bo on może zbadać jak sie goisz.

Gość gość
Sąsiadka miał poważną operację jajnika i była w ciązy. Musiała bardzo uważać na to co je żeby szybko nie rosnąć, stała kontrola lekarska i dzisiaj ma zdrowego syna ( waga ur 4,300)

Gość gość
jak sie zabezpieczalas ze wpadlas???????? ja od 10lat sie zabezpieczam i jakos nie mam dzieci