Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

millioneuro

Pomoż mi proszę uzbierać 1 milion euro!

Polecane posty

Witam, jak w tytule. Znaleźliśmy się z żoną w ciężkiej sytuacji finansowej. Obecnie jestem bez pracy to też różne pomysły przychodzą mi do głowy. Do momentu znalezienia nowej pracy jestem bez grosza i może dojść nawet do tego, że wylądujemy na ulicy. Przez ostatnie 4 lata pracowałem jako monter wentylacji, w tym przez ostatnie 2 jako prowadzący monter wentylacji. Z wykształcenia jestem informatykiem. Znam angielski, szwedzki, tajski, polski więc poradzę sobie w niedalekiej przyszłości i znajdę nową pracę. Niestety do tego momentu potrzebuje Waszej pomocy. Nie mam prawa do zasiłku dla bezrobotnych, na co płaciłem każdego miesiąca (a-kassa). Pracodawcą był polak (Nowobogacki). Nie otrzymałem od niego niezbędnych do zarejestrowania się w urzędzie pracy dokumentów. Nie dostałem nawet świadectwa pracy. Po kontroli okazało się, że nie odprowadzał nawet składek emerytalnych. Nie płacił podatku, w wysokości w jakiej powinien. Nie ubezpieczał pracowników. Płacił 56% pensji którą powinniśmy otrzymywać. Dlatego nikomu nie udało się nic z tej pensji odłożyć. Kiedy upomnięliśmy się o swoje, wraz z 7-ma innymi osobami zostaliśmy wyrzuceni z pracy. Ja mam żonę i dwoje dzieci. Wyrzuceni z pracy koledzy też w większości są z rodzinami. Żaden z nas nie ma mieszkania komunalnego, ze względu na niskie dochody a wynajem z drugiej ręki kosztuje więcej. Czasem 2 razy tyle, ile sam czynsz. Więc jest tak jak bym dopiero przyjechał do Szwecji. Mieszkamy za granicą więc nie śmiem prosić Was o pomoc finansową. Chyba, że jest ktoś w stanie. Jednak wielu z Was spędza na Facebook i Twitter wiele godzin dziennie. Proszę Was tylko o Lajka na Fb, lub Follow na Twitter. Follow On Twitter - @MillionEuroPX

Gość gość
Proszę cię, wyjdź.

Gość gość
Ty nawet polskiego dobrze nie znasz, nie stawia się przecinka w wyrażeniu "chyba że". Poza tym nie tylko Ty masz teraz ciężko.