Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość russianroulette

jak radzic sobie z perspektywą prawdopodobnej wojny ?

Polecane posty

Gość russianroulette

odechciewa mi sie zyc, ciezko cokolwiek chciec robic kiedy istnieje duza szansa ze to wszystko zniweczą.. :(

Gość kieek
nic mnie nie jest w stanie zmotywowac, czy ludzie ktorzy prowadza teraz normalne zycie jak przed akcjami na majdanie sa ignorantami czy juz zmanipulowani do cna? nic im do szczescia nie trzeba tylko centrum handlowego??

Gość gość
No ale zastanow się ci Ci to da takie zamartwianie ? Czy nie lepiej miec do konca nadzieję ? ....a poza tym jaka pewnosc ze bdz wojna ? Wiesz co ja zrobiłam ? Nie ogladam wiadomości ...bo juz tez zaczynalam fiksowac troszkę ....Pomogło .

Gość gość
powieś się :D

Gość russianroulette
wiem, ze pomaga, bo tez pare dni nic nie czytalam i mialam spokoj ale ignorowanie problemu nie spowoduje ze on zniknie, a mowia ze kto zna wroga ten nie ginie a kto wroga nie zna ten nieustannie ponosi kleske w kazdej walce. czytam rozne materialy, głownie ze źrodeł nie-mainstreamowych i niestety ale zle to wyglada.

Gość gość
ale histeryczki, wręcz jesteście niespełna rozumu

Gość gość
to nie oglądaj tej histerycznej propagandy pod dyktando naszych umiłowanych przywódców

Gość russianroulette
tu nie chodzi o propagande ale o wiedzę...

Gość russianroulette
dziwie sie wielu ludziom ze potrafiom normalnie funkcjonowac, przeciez w kazdej chwili wszystko moze jebnac

Gość gość
Nie boj sie, obejrzyj film o masci na bul doopy, a potem ... Pana " bul" Komorowskiego

Gość gość
A potem pomysl, ze jak bedzie wojna ta taki zolnierz jak ja " po drodze " wpadnie do Ciebie i " oceni " Twoje wdzieki :)

Gość gość
obejrzyj sobie zagraniczne wiadomości. Rosja weźmie Krym i będzie spokój. Na jakiś czas.

Gość russianroulette
mhm i zg***** super, znacie historie z opowiadan babc ale jak przyjdzie co do czego to bedzie placz i zgrzytanie zebow

Gość gość
asteroid może w każdej chwili przypier.olić, tego się nie boisz? telewizor o tym cie nie poinformuje

Gość gość
jak wezmą się za broń atomową, to i tak nie poczujesz, jak znikniesz, więc spoko :D a poważnie, to nie jest tak, jak to media przedstawiają. Każdy nagłówek jest przesadzony, czytamy np Wojska amerykańskie rozmieszczają się już na granicy polsko - rosyjskiej, a chodzi o to, że odbywają się dawno już zaplanowane ćwiczenia. Lub: Polska będzie następnym celem Putina. Otwieramy link, a tu rozważania jakiegoś profesora historii, który w swych rozważaniach podaje kilka scenariuszy, jakie MOGĄ się rozegrać ale nie muszą. itd. Jak będziesz się tak zamartwiać, to skończysz w zakładzie dla obłąkanych, a tam, w razie ewakuacji zapomną o Tobie :P

Gość gość
weki rób , chłopa do kopania schronu przeciwatomowego zagoń :)

Gość russianroulette
tylko widzisz ja znam temat masonerii i wiem ze opcja wojny jest przesadzona, ale myslalam ze tak jak przewiduje temat za 3-4 lata nie qrwa teraz nie jestem przygotowana, boje sie, nie tyle o siebie bo sobie moge palnac w leb i tyle zobacze cała wojne ale martwie sie o rodzine ktora nie ma takiego podejscia do zycia jak ja

Gość gość
Znam historię i wiem co moze sie stac ...ale prosze Cię ,nic nie zrobisz jesli bedziesz sie martwiła .No co to da ?? Nic .Wiec zyj jak najdluzej pelnią zycia .

Gość gość
Słuchajcie propagandowych mediów to w grudniu bedziecie chodzić w klapkach.

Gość russianroulette
nic nie da ale to nie juz gdzies tam daleko irany oraki tylko obok nas nosz kurde a historie znacie? znacie.

Gość kanastaaa
russianroulete ma racje, ja od paru tygodni sledze wszystkie wiadomosci w tv i w necie, i owszem wiekszosc jest przesadzona, zeby siac strach, ale zagrozenie i tak istnieje. ja rowniez znam temat masonerii. ale nie o to mi chodzi, zaczelam bardzo duzo czytac na temat historii poszczegolnych panstw zamieszanych w te afere, czytam wiadomosci z wiarygodnych zrodel, a nie z tvn24.pl gdzie sieja propagande proukrainska. dzisiaj janukowycz powiedzial; "czy wyscie oslepli ze chcecie wspierac bandytow na ukrainie?", i wszyscy na nim psy wieszaja, ale chlop ma racje poniekad, na majdanie widac pelno flag bandery, a oni prosza o pomoc polske. odbieglam od tematu. przestalam ogladac tv i czytac wiadomosci, bo fiksowalam, a otoczenie mnie wysmiewalo, ze przeciez nic nam nie grozi. ale gdzies tam w glowie siedzi strach. gdybym nie miala tu zobowiazan to bym pewnie zaraz wyjechala, ale akurat zaczynam nowe szkolenia, nowa praca, przygotowania do slubu, kurcze tyle lat na to wszystko czekalam.. boje sie o mojego przyszlego meza, bo jest w rezerwie, ze dostanie wezwanie, a jesli to sie stanie to napewno uciekamy, nie bede czekac, trudno najwyzej wszystko przepadnie. i mam takie mysli, czy warto to wszystko planowac, skoro zaraz moze wszystko p*****lnac? jak ogladalam caly dzien tv, to zero motywacji, cala energia ze mnie wyssana, teraz jest troche lepiej, ale i tak mam zle przeczucia, wole byc na biezaco chyba, zeby wiedziec w ktorym momencie sie stad zawinac. i do tych co mi wyskocza z patriotyzmem od razu mowie, nie nie bede walczyc za politykow, ktorzy nie moga sie dogadac i wysylaja ludzi na smierc.

Gość russianroulette
uwazam ze zakladanie ze nic sie nie stanie jest wiekszym szalenstwem niz moje notoryczne zamartwianie

Gość kanastaaa
i wkurza mnie ze ludzie w wiekszosci bagatelizuja i wysmiewaja takie obawy, myslicie ze w '39 wszyscy wiedzieli co nastapi? marzenie scietej glowy.

Gość russianroulette
:( ludzie nie mysleli ze bedzie 1 wojna a co dopiero druga. jak te syjonistyczne mendy wyznaczyły juz date co jest bardzo prawdopodobne to juz po ptakach, mozna natomiast sie ulotnic co jest fajną opcją dla samotnika, ja rodzicow nie zostawie, a chce wyjechac, chlopakowi wiedzie sie w karierze i tez lipa. no masakra po prostu. mam nadzieje ze jesli bedzie wojna to atomowa i zmiecie mnie od razu. a Ty kanastaaa jak myslisz? logicznie, nie argumentujac przeczuciami...to juz teraz? czy to moze tylko po to zeby zasiac w ludziach strach tak jak z nieistniejacym terroryzmem? bo jak wiadomo wystraszonym spoleczenstwem lepiej sie manipuluje

Gość gość
boję się :(

Gość russianroulette
piszcie..jakos mi tak lzej jak dyskutujemy :P

Gość gość
Ludzie kazdy z nas ma przesadzone to ile lat bedzie zyl niezaleznie od tego czy wybuchnie wojna czy nie .Zamartwianie sie nie ma sensu.poniewaz nie mamy na to wplywu. Tak samo jak osoby wsiadajace do samolotu ktory zaginal.Kazdy z nas ma juz zapisany przez dyrektora z gory los,i na niego nie mamy wplywu.U mnie w rodzinie osoba przezyla oboz koncentracyjny,w zmarla zaraz po wysciu przez przypadek

Gość gość
Polski rzad moglby wreszcze przestac zajmowac sie polityka Ukrainy i wpieeerdalac sswoje trzy goffniane grosze w Rosje i Krym ! To wtedy bedzie spokoj Merekowa ogon pod tylek zawinela od czasu do czasu rzuci dwa slowa i zajmuje sie swoim panstwem tylko nasz rzad szuka guza ! We wlasnym kraju ludzie nie maja pracy ani za co i u kogo sie leczyc a dzieci nie maja co jesc ale wielki jasnie pan Tusk i jego debilna swita zajmuja sie Ukraina !

Gość kanastaaa
tak jak mowisz russian osoba samotna mialaby latwiejszy wybor:/ nie wiem czy to juz, ale jak sie porzadnie rozejrzec to wszystko na to wskazuje, podobno chiny juz zareagowaly, nie mam dokladnych informacji, ale tak mialo przeciez byc. a wtedy to juz nigdzie nie bedzie bezpiecznie. teraz ciesze sie ze nie mam jeszcze dzieci. z drugiej strony jesli chodzi o temat masonow i nwo to podchodze do tego z dystansem, bo jednak na sile we wszystkim da sie znalezc dowody. sama niewiem, mam metlik w glowie.

Gość gość
rosja wezmie krym chiny wezma od rosji polwysep i bedzie wielka wojna.