Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PYTANIE hipotetyczne. Co zrobiłby ksiądz gdybym na spowiedzi

Polecane posty

Gość gość

PYTANIE hipotetyczne. Co zrobiłby ksiądz gdybym na spowiedzi powiedział mu (oczywiscie tylko dla jaj :D) że: "proszę księdza, bo ja...(ksiądz: "no mów synu mów" :D), no bo ja uprowadziłem jakąś kobietę przypadkowo spotkaną w parku, potem ją zg****iłem, zaszlachtowałem i zakopałem. Od tych wydarzeń minęło już 10dni, nikt o tym nie wie, ale ja już dłużej nie mogę, musiałem komuś powiedzieć, musiałem się wyspowiadać" Rozważmy to teoretycznie. Co w takiej hipotetycznej sytuacji zrobiłby ksiądz? Oczywiscie wciskałby tam pewnie jakieś farmazony, że jeśli tego żałuje to powinno się przyznać i poddać karze ble ble ble, ale gdyby ten ktoś wcale nie miał zamiaru sie przyznawać? Czy ksiądz ZŁAMAŁBY świętą tajemnice spowiedzi i doniósłby na policje lub do prokuratury? Ot zagwozdka, no nie?

Gość gość
Żadna zagwozdka; sprawa jest podstawowa: księdza obowiązuje tajemnica spowiedzi; więc nigdzie by nie doniósł.

Gość gość
idz lepiej do psychologa a nie do ksiedza

Gość gość
staszek wiem, ze to tak nie wygląda dlatego też to sam wyśmiałem :D widzisz w nawiasie śmiejący ryjek? :D

Gość gość
żebyście słyszeli jak księża trzymają się tej tajemnicy w szerszym gronie przy zakrapianej imprezie

Gość gość
ksiądz by zgłosił na policję. co innego gdybyś powiedział, że zg****iłeś 13letniego chłopca, wtedy by cię zaprosił do zakrystii na nocne czuwanie z ministrantami

Gość gość
rozumiem, że jesteś księdzem i bywasz na takich imprezach?

Gość gość
nie. Nie jestem księdzem, ale mam dwóch znajomych, którzy zrezygnowali z kapłaństwa. Jeden zrezygnował dla kobiety, a drugi zrezygnował właśnie ze względu na panującą obłudę.

Gość Ksiądz Polski
dzisiaj o 22 nocne czuwanie dla młodzieży, zapraszam wszystkich chłopców w wieku 12 - 16 lat do zakrystii

Gość gość
Ja mam kilku zaprzyjaźnionych księży i nigdy nie słyszałam o przypadku złamaniu tajemnicy spowiedzi.

Gość chłopiec 12 lat
czy mamy być w stringach czy od razu na goło?

Gość gość
ja chce isc do spowiedzi i wybadac granice rozgrzeszenia, powiem mu wszystko co uwazaja za najgorsze i ciekawy jestem co odpowie i czy rozgrzeszy, chce to rowniez nagrac:-D

Gość gość
Ksiądz Polski Twoje IP jest już namierzane

Gość gość
ehe i co jeszcze?:-D

Gość stara modelka bez związku
gdy morderce sumienie ruszy i idzie do spowiedzi to wówczas gdy chce się wyspowiadać na poważnie i oczyścić sumienie to liczy się z tym,że musi odbyć karę więzienia za swoje grzechy ...a przecież lepiej tu na ziemi przez lata niż w wiecznych mękach piekielnych przez całą wieczność bo każdy z nas ma duszę wieczną

Gość gość
ten koleś z linku wyżej własnie robi takie jajca z księżmi, też ma fajny filmik jak księdza przyjął na kolędzie, ale zauważcie co on w tej nagranej spowiedzi mówi: "Sprzedaję filmy pedofilom" - a ksiądz na to: "To z czego mam Cię rozgrzeszyć?" Hahahahha, tak jakby to było dla księdza coś całkiem normalnego, bo swoją dorgą tak jest, sam przecież jest pedofilem :o

Gość gość
Namierzyć to sobie mozesz pissddde