Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam oddających małe dzieci do żłobk

Polecane posty

Gość gość

Do żłobka. I tylko i wyłącznie do nich. O której godzinie odbieracie dzieci ze żłobka? Czy macie jeszcze czas żeby pójść z nimi na spacer, pobawić się? Jak to wszystko sobie organizujecie?

Gość gość
ja nie oddaje, bo dziecko z tym wieku jest za male na taka rozlake.

Gość gość
pytanie skierowane jest do mam oddających dzieci do żłobka.

Gość gość
tak, 7-13, potem odbierała babcia, o 15 wracałam z pracy. Obiad, sprzątanie jakas zabawa itp

Gość gość
wracamy z mezem o 15 ja gotuje obiad on bawi sie z dzieckiem,potem ja sie bawie a on sprzata,potem czas wspólny

Gość gość
ja odwoze na 9, odbiera maz ok 17.30 - wracaja pieszo, jesli jest ladnie i cieplo to ida po drodze na plac zabaw czy krotki spacer. Ja staram sie wrocic o podobnej porze i dolaczyc do nich. jesli sie nie udaje to w domu jestesmy wszyscy ok 18.30-19 i wtedy mamy ok godziny na zabawe albo wspolne robienie kolacji; od 8 do 9 kapiel i usypianie.

Gość gość
odbieram po 15 i siedzimy na placu zabaw, czasem do domu dopiero na 17 wracamy, bo siedzimy na podwórku lub placu zabaw

Gość gość
14.03.14 - to pewnie w weekend spędzacie więcej czasu ze sobą wszyscy razem ? Dziecko w jakim wieku jest? Inni rodzice też odbierają dzieci o tak późnej godzinie?

Gość gość
Jak byl maly to odbieralam o 13. Teraz odbieram o 15. Po drzemce i obiedzie.

Gość gość
ja p*****le cały dzień dzieci z obcymi ludzmi a godzine dziennie z rodzicami to chore jest

Gość gość
po co wam te dzieci? Może od razu oddajcie je do domu dziecka a nie cały dzień poza domem

Gość gość
zlobek jest czynny od 7 do 18.30 i wiekszosc dzieci przychodzi wczesniej i wychodzi pozniej. Czesc z nich jest w zlobku 3-4 dni w tygodniu jesli matka pracuje na niepelny etat. Moja corka ma 2.5 roku, do zlobka poszla majac 6 miesiecy. weekendy spedzamy cale razem i staramy sie intensywnie wykorzystywac ten czas.

Gość gość
dzięki za odpowiedzi dziewczyny :) no ja nie zamierzam oddawać dziecka do żłobka w wieku pół roku tylko troszkę później, ale z waszych opisów widzę, że wystarczy trochę chęci i da się to wszystko zorganizować

Gość gość
ja niedlugo rodze i mozliwe ze tez sie zdecyduje na żłobek.. Chociaż jak dziecku bedzie ciezko sie tam zaklimatyzowac albo bede miala wrazenie ze jest mu tam zle to wysle meza do dodatkowej pracy i kaze zapierniczac na nianie.. Tez by szlo jak najszybciej, byc moze wlasnie na 6 mc..

Gość gość
liczy sie jakosc spedzonego czasu z dzieckiem a nie ilośc co mu po mamusi która się cały dzień krzata przy garach lub sprzata

Gość gość
Mi smiac sie zawsze chce z tych krzykaczek ktore pol dnia przep*****la na kafe ale ciagle pytaja po co ci dziecko?

Gość gość
Rozumiem, że liczy się jakość a nie ilość.Tak się tylko zastanawiam czy da radę to wszystko poukładać w sensowną całość :)

Gość gość
ja odwoze na 9, odbiera maz ok 17.30 - wracaja pieszo, jesli jest ladnie i cieplo to ida po drodze na plac zabaw czy krotki spacer. Ja staram sie wrocic o podobnej porze i dolaczyc do nich. jesli sie nie udaje to w domu jestesmy wszyscy ok 18.30-19 i wtedy mamy ok godziny na zabawe albo wspolne robienie kolacji; od 8 do 9 kapiel i usypianie x zszokowało mnie to... takie małe dziecko i cały dzien w placówce. ja mam 2 dzieci, odbieram je z przedszkola o 16-tej i mam mega wyrzuty że tak późno.

Gość gość
liczy sie jakosc spedzonego czasu z dzieckiem a nie ilośc co mu po mamusi która się cały dzień krzata przy garach lub sprzata x nawet taka matka więcej czasu i uwagi poświęci dziecku pomiędzy tymi garnkami niż opiekunka w żłobku, mająca kilkanaście dzieci pod opieką w żłobku dziecko tak sobie siedzi i patrzy cały dzień. nakarmią, przewiną i koniec. matka w domu rozmawia z dzieckiem, łatwiej jej poświęcić i znaleźć czas. Na pewno w ciągu dnia znajdzie dla dziecka wiecej czasu niż ta wasza wspólna godzina wieczorem.

Gość gość
nie kazdy konczy prace o 15, pomyslalas o tym?

Gość gość
No i co z tego ze dziecko jest do 17. 30 w żłobku ? Jak rodzic dlugo pracują to gdzieś musi być .

Gość gość
Dziewczyny nie założyłam tego tematu po to żeby się kłócić czy prowokować do tego, olejmy te, które nie odpowiadają zgodnie z tematem. dzięki :D

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego na tym, forum baby myślą ze każdy pracuje od 7-15 ..

Gość gość
a czemu męzowie nie zarobią na dom?

Gość gość
Nie sluchaj opowiesci o tym, jak to mamusie siedzace caly dzien z dzieckiem w domu, nawet gotujac i sprzatajac, poswiecaja dziecku czas, bo to, za przeproszeniem, g.... prawda. Ja nie pracowalam przez 18 miesiecy, dziewczyny ze zblizonymi wiekowo dziecmi nagminnie umawialy sie raz u jednej, raz u drugiej, na kawe i ploty. Dzieciom wlaczaly tv, a same gdakaly przez 2 godziny, potem obowiazkowy spacer po parku, dziecko o czywiscie w wozku, a nastepnie jazda do domu, bo trzeba cos ugotowac i ogarnac, zanim maz wroci z pracy. Dziecmi zajmowaly sie o tyle, ze byly w zasiegu wzroku i pieluche zmienily, non stop slyszalam: nie przeszkadzaj mamusi, mamusia kawke pije, pobaw sie z innymi dziecmi, czy ty przez 5 minut nie mozesz sie sama soba zajac itd, itp. Po paru takich spotkaniach przy kawce i ciastku, zrezygnowalam, bo nie widzialam najmniejszego sensu.

Gość gość
i co poszłaś do roboty? I teraz jestes wspaniałamatką?

Gość gość
Nie każdego stać aby siedzieć w.domu z dzieckiem. Czasem dwie pensje są potrzebne. A niektóre z Was to piszą takie głupoty,jakby nie żyły w Polsce i nie wiedziały jaka jest srednia pensja. Nie każdy meżczyzna zarabia tyle,aby zapewnić godziwy byt rodzinie. Która może siedzieć w domu to niech się cieszy,ale nie krytykuje.

Gość gość
tak, pozniej zakladaja tematy ze nie stac je na nowe buty dla dziecka za 70 zl, ale do pracy d**y nie rusza bo "dziecku potrzeba mamy a chodzic moze i w lachmanach".

Gość gość
Jestem matka. Czy wspaniala to ocenia moje dzieci, jak dorosla, a nie jakis anonimowy typo z kafeterii.

Gość gość
Nie sluchaj opowiesci o tym, jak to mamusie siedzace caly dzien z dzieckiem w domu, nawet gotujac i sprzatajac, poswiecaja dziecku czas, bo to, za przeproszeniem, g.... prawda. Ja nie pracowalam przez 18 miesiecy, dziewczyny ze zblizonymi wiekowo dziecmi nagminnie umawialy sie raz u jednej, raz u drugiej, na kawe i ploty. Dzieciom wlaczaly tv, a same gdakaly przez 2 godziny, potem obowiazkowy spacer po parku, dziecko o czywiscie w wozku, a nastepnie jazda do domu, bo trzeba cos ugotowac i ogarnac, zanim maz wroci z pracy. Dziecmi zajmowaly sie o tyle, ze byly w zasiegu wzroku i pieluche zmienily, non stop slyszalam: nie przeszkadzaj mamusi, mamusia kawke pije, pobaw sie z innymi dziecmi, czy ty przez 5 minut nie mozesz sie sama soba zajac itd, itp. Po paru takich spotkaniach przy kawce i ciastku, zrezygnowalam, bo nie widzialam najmniejszego sensu. x nie mierz wszystkich swoją miarą. zresztą w złobku nawet tyle uwagi dziecko nie dostanie.