Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzysztoffffff

Dlaczego Polacy zarabiaja malo ?

Polecane posty

Gość Krzysztoffffff

Dlatego bo baronowie zachodni nam tak każą, bo gdyby Polacy zarabiali więcej tak jak np; na zachodzie europy, to wszystkie dyskonty sieci handlowe zachodnich baronów i inne ich działalności doprowadzilibyśmy wtedy do bankruci, ponieważ wtedy Polak nie poszedł by np; aby kupić nabuzowanego chemikaliami taniego pomidora z Holandii, albo Hiszpanii, tylko poszedł by wtedy kupić polskiego pachnącego pomidora, albo nie poszedł by kupić tani chiński czosnek, tylko poszedł by kupić polski zdrowy. Teraz większość Polaków biegnie do sieci handlowych, bo ludzie nie mają pieniędzy i każdy che kupić tylko tanio, gdyby natomiast ludzie mieli by pieniądze, wtedy nie patrzyli by na to, aby było tanio, tylko na jakość danego produktu. Gdyby ludzie mieli pieniądze i patrzyli by na jakość i zdrowo by się odżywiali i nie żyli by wtedy w stresie mając pieniądze, to również doprowadzilibyśmy wtedy firmy farmaceutyczne do bankructwa, bo gdyby ludzie przestali chorować na nadciśnienia, cukrzycę i inne choroby, to oni by nie mieli wtedy z nas żadnych zysków. Dlatego kupować tanio, to nie oznacza to wtedy, że z korzyścią dla nas wszystkich i dla naszego zdrowia, bo jeden producent powiedział, że zrobienie szynki kosztuje 30 zł, a jak ludzie chcą w sklepie po 19 zł, to wiadomo, że będzie tanio, ale nie będzie wtedy zdrowo. Dlatego tylko wtedy gdy Polacy będą dobrze zarabiać, tylko wtedy możemy żyć zdrowo i produkować zdrową żywność i wtedy będzie też równa konkurencja, po między dyskontami zachodnich baronów i drobnych przedsiębiorców, bo wtedy każdy będzie miał wybór, gdzie chce on robić swoje zakupy, bo będziemy wtedy mieli pieniądze i wtedy będziemy mogli decydować o tym jak chcemy się odżywiać i żyć, bo będzie nas wtedy na to stać. Dlatego za taniość musi płacić teraz swoją cenę, nic w demokracji nie ma za darmo, bo w demokracji liczy się tylko pieniądz, liczy się tylko zysk, nawet kosztem zdrowia drugiego człowieka. A co wy myślicie o tym wszystkim, jakie jest wasze zdanie na ten temat.

Gość gość
Ludzie jedzą nabuzowane chemikaliami z Afryki i innych krajów warzywa i owoce i umówią, że mają gazy później, jak po zjedzeniu grochówki, a nasze polskie jabłka i inne rzeczy jedzą w Niemczech i innych krajach, sprzedając pod swoją marką, jako zdrową żywność.

Gość gość
taaa....Polska jest tak zaludniona, że napędza handel w całej Europie i innych krajach świata. co za głupol!!!

Gość gość
polacy zarabiają wprost proporcjonalnie do stopnia rozwoju gospodarczego kraju. ani mniej ani więcej.

Gość gość
Dlatego bo baronowie zachodni nam tak każą, bo gdyby Polacy zarabiali więcej tak jak np; na zachodzie europy, to wszystkie dyskonty sieci handlowe zachodnich baronów i inne ich działalności doprowadzilibyśmy wtedy do bankruci, x x akurat to totalna brednia, bo sa rózne sieci zagraniczne, i np. moze nie byłoby taniego Tesco, ale cos drozszego, inne marki, b luksusowe produkty, przciez sprzedaz byłaby jeszcze wieksza bo nasza siła nawywcza wieksza, tepaku od siódmej bolesci. A ze swiat ze soba konkuruje, to inne sprawa, silniejszy zwycieza, jesli my nie umiemy sie wybic, to nie jest efekt zadnego spisku, tylko tego, ze jestesmy słabi, nieudolni, nie potrafimy rzadzic naszym krajem. Przeciez sami sprzedalismy za granice wszystkie nasze zakłady za bezcen, tak durni jestesmy.... A akurat słabe zarobki w POlsce to efekt małej wydajnosci pracy, braku technologii, organizacji, odpowiedniego transportu

Gość gość
bo to prymitywy, brudasy i lenie. w większości debile nadający się tylko na zmywak lub w pole

Gość gość
bo to prymitywy, brudasy i lenie. w większości debile nadający się tylko na zmywak lub w pole __________ a ty k*****a z ch*****em na leb sie zamieniles ??? ty zj***e asocjalny ty szmaaato jak mozna byc takim depem debilem jak mozna tak obrazac wlasny narod dzieki takim jak ty przegrywamy wszystko co wartosciowe ! zeby takich jak ty szlag trafil ! zebys zdechl ! ty ch*******ju bez charakteru ty sciero wspolczesnego kapitalizmu kogo ty popierasz ? no kogo ? chcesz faszyzmu gnido j*******a ? powiedz to ludziom ktorzy walczyli aby takie s****wo jak ty zylo teraz dobrze !

Gość gość
polaczki to podludzie

Gość gość
poki polak bedzie tak pisal i twierdzil tak bedzie ! my polacy jestesmy sila ! jestesmy inni mamy charakter mamy tradycje wiec jeden z drugim zanim napiszecie cos glupiego sie zastanowcie ! w NAS sila tkwi ! w nas samych nie dajcie sie prymitywom z zachodu ! oni obiecuja wiele ...ale to falsz i klamstwo !

Gość gość
i nigdy nie rzucim ziemi skąd nasz smród

Gość gość
22.53 Jestes faszystą ? Bo faszysci tak mówili o Polakach :'( Zapamietajcie sobie ; Poska ...zawsze z duzej litery . Szacunek dla narodu i jego mieszkancow . !!!

Gość gość
taki smrod jak ty smrodzie ! takich jak ty adik powinien w dooopie udusic z****** zakopac odkopac i jeszcze raz zakoopac ty falszywa gnido faszystowska

Gość nuna 2014
polaczek to frajer Europy i brudna przybłęda. nie jaraj sie tak brudny polaczku bo ci talerze beda z rak wypadaly i kariery nie zrobisz.

Gość gość
KOCHAM NASZA POLSKE !!!!! KOCHAM KOCHAM NASZ KRAJ ! KOCHAM NASZYCH RODAKOW ! KOCHAM choc sa sfustrowani i ich rozumiem bo wiem ze kazdy chce miec lepiej w zyciu i wierze ze w nas sila ! i tak kiedys bedzie ! :)

Gość gość
nuna ty sciero do czego sie nadajesz ? bedziesz kiedys niewolnica zachodu ty podla szmmmato tego chcesz dla swoich dzieci? pomysl sto razy zanim cos napiszesz nie sprzedawaj sie jak byle pospolita k********a za pare centow !

Gość gość
Ja nie zarabiam mało i mi tam jest ok!

Gość gość
a ja zarabiam malo :) ale zyje szczesliwie nie biegajac jak pies za kasa na nowe auto na kredyt na chate na urlop bo wszyscy tak robia :) zyje swoim zyciem jest mi dobrze i nie zaluje ze nie wyjechalem gdzies tam bo tak wszyscy robia za kasa mam to co mam i jestem pewnie szczesliwszy jak ta cala reszta co ....kocha kase :)

Gość gość
Ja także kocham Polskę moją Ojczyznę kochaną . A tych co ja hańbią przywołuje do porządku ! Pomyśł ,zanim cos napiszesz . !!

Gość gość
KOCHAM MOJ KRAJ !!!! pozdrowienia dla posta powyzej ! :) zawsze powtarzam kocham nawet swoich krajan nie wazne ze sa zli czasami i zdenerwowani bo takie zycie obecnie ciezkie ja kocham wszystko co POLSKIE ! jestesmy narodem wybranym !

Gość gość
za ta wielkosc jak MY sami jestesmy nienawidza nas zachodnie kraje ! musimy to pojac !! za to ze zawsze bylismy waleczni bohaterscy ze mamy bogata wspaniala historie i tradycje ! ze jestesmy jedyni i nie powtarzalni ! wyjatkowi za to nas zachod nie nawidzi i probuje wprowadzic miedzy nami zamieszanie nienawisc ! zachod chce abysmy sie nie nawidzili ! abysmy doprowadzili do rozpadu naszego kraju narodu ! nie dajmy sie temu !!! jestesmy sila ! jestesmy jak zawsze wspanialym narodem z tradycjami ! z historia ktorej zazdroszcza nam inne narody ! w NAS sila ! pamietajcie ! :)

Gość gość
POLACY jestescie wspanialym narodem ! badzcie tacy ! bo to jest nasz budulec do lepszej naszej ojczyzny ! musimy byc sila ! razem musimy wspierac nasze pochodzenie ! nie dajmy sie zludnym obietnicom zachodu ,nas sie zwyczajnie wykorzystuje ! nasze produkty sa sprzedawane na zachod pod obcymi markami a my wpieeerdaaalamy syf zakazony chemikaliamy i radioaktywny napromieniowany !! chca nas wykonczyc tak aby POLSKA przestala istniec ! a z tych co pozostana zrobia niewolnikow ! holocaust wroci ! jak tylko na to pozwolimy !

Gość gość
KOCHAM POLSKE !!!! nie wazne jak biedna nie wazne jakich ch*ji mamy politykow ! POLSKA jest jedna jedyna nie powtarzalna ! pamietajcie o tym mlodzi gniewni i ...przez kapitalizm z****** umyslowo ....uczcie sie honoru ! zasad ! i milosci do rodzicow a co za tym idzie do ojczyzny :) w NAS SILA !!!

Gość gość
Łza zakręciła mi się w oku ,ja też Ciebie pozdrawiam 23.33:-D

Gość gość
KOCHAM POLSKE !!!!! mamy naprawde piekny kraj codowny przepiekny taki naturalny jeszcze nie zniszczony przez zachod ! mamy piekne lasy cudowne niziny laki kwiaty wioski nie niszczmy tego !!! dla zachodu ! wierzcie mi oni nie maja nic ! zyja jak syfy na pustyni ! nasz kraj jest piekny trzeba go szanowac badzmy dumni z tego co posiadamy ! :)

Gość gość
Zobaczcie mamy i góry i jeziora i morze .Mamy wszystko ,jestesmy bogaci .Bo to jest nasze bogactwo ..te wierzby rosochate na Mazowszu ,to piekno borów tucholskich te gór szczyty i blask jeżior .Piękna nasz polska cała :-D

Gość gość
mamy tak piekny przepiekny kraj :) ja ciesze sie ze jestem POLKA ! kocham nasz kraj ! kocham nasza polske ! tyle krajow zwiedzilam ale nie ma drugiej takiej jak nasza POLSKA :)