Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sosssssss

Dziewczyny mam pytanie odnosnie firan...

Polecane posty

a chodzi o firany typu makarony takie sznureczki.... chce kupic i jak to jest jesli chodzi o pranie tego... sprawia to problem czy jak... nie jestem obyty w temacie wiec słucham was :)

spoko kazdy ma własne giste mi sie podobaja beda pasowac do pokoju tylko zeby nie było z tym jakis problemow i własnie o to pytam

Gość gość
ja też ma takie makarony, ale od niedawna i jeszcze nie prałam, ale myślę, że związać i wtedy się nie poplączą za bardzo :)

Gość królikke nastroszone
szczyt c***yzmu osiągnięty, gratulacje:classic_cool:))

o widzisz związać ....jest mysl :) jeszcze zastawiam sie nad kolorem bo mam niebieski pokoj i srebrny dywan plus białe okna....wiec mysle nad niebieskimi bądź srebrnymi makaronami albo po prostu białe...

Gość gość
ja mam pokój biało fioletowy i takie same makarony, czyli takie cieniowane :) w sumie to jak je kupiłam to były związane żeby się nie poplątały, więc stąd mój pomysł na to pranie :) a do Ciebie to może by srebrne pasowały

a zasłony do nich masz czy same firanki tylko? bo mysle strzelic tak ze te jako firanki beda krotsze i dokupić dłuzsze ktore beda robic za zasłony

Gość gość
Mop parowy i po problemie :)

Gość gość
ja nie mam zasłon, na razie mam pod spodem żaluzje, ale planuję kupić rolety plisowane :)

ja juz czekam na rolety mini ktore beda niebieskie.....firanki makarony kupie srebrne do okna a zasłony makarony niebieskie do ziemi....super juz rozpracowałem mysl :D

Gość gość
powieś prześcieradło, wyjdzie na to samo :)

Gość gość
też się zastanawiałam nad zwykłymi roletami, ale uznałam, że plisowane są bardziej bajeranckie ;) tzn bardzo mi się spodobało, że będę mogła np zasłonić tylko górę okna albo tylko środek :) Będzie w pokoju jasno, ale słońce nie będzie po oczach świecić

Gość ratajkowski nastroszony
no tak, bo familok to nie baraki :classic_cool:

własnie je ogladam i sa okej ale to jest dobre jak nikt ci do okna nie patrzy.... no ja musiałem rolety bo u mnie okno wychodzi na ulice i sasiadow wiec trzeba sie zakamuflowac :classic_cool:

Gość gość
Mieszkasz sam czy w domu rodzinnym?

Gość gość
kiedys mialam, zwiazanie to głupi pomysł. Ja robilam warkocza od góry, i to było najlepsze co można było zrobić, żeby się nie splatało za bardzo. i tak sie lekko platały, ale malo. Warkocz od prawie samej góry, dośc scisły, na końcu wiazałam. Jak to warkocz. :D

dom rodzinny .... zaczynam od swojego pokoju juz tylko firany musze kupic i bedzie skonczony...

Gość gość
a nie no ja też mam sąsiadów naprzeciwko, ale ja w dzień i tak by pewnie nic nie zauważyli ;) a poza tym ja mam podwójne te makarony, tzn dwie sztuki jedna na drugiej, bo jedne mi się za rzadkie wydawały. A w nocy jak światło się zapala to i tak będę całość zasłaniać.

o widzisz możliwe ze u mnie tez tak bedzie ze za rzadkie beda sie wydawac... kupie jedna srebrna szerokie na 3m i długie na 1,8... i dwie niebieskie szerokie 1,5 m dlugie do ziemi czy 2,5 m ....

Gość gość
hmm a masz okno balkonowe w pokoju? Bo może wystarczą krótkie te makarony tzn takie na równi z parapetami. Zawsze będziesz mógł jakoś zagospodarować to miejsce pod oknem ;) i jak chcesz takie na całe okno tzn 3 metry to kup może 2 po 1,5 metra, bo jak będziesz chciał dostać się do okna to będziesz musiał całą przesuwać a tak to tylko odsłonisz środek

tak mam balkon wiec i drzwi balkonowe ale i tak nie całe zaszklone a tylko gora na wysokosci reszty okien......no w sumie zgadza sie musiałbym odsuwac zeby przejsc

Gość gość
wiesz kup długie, i najwyżej jak sie zdecydujesz żeby były krótkie to zawsze możesz obciąć ;) ja swoje podcinałam i się nie prują ani nic ;)

Gość gość
ależ proszę bardzo ;) i dzięki za całusa ;) p.s. ciekawy filmik w stopce :D

Gość gość
no niestety...