Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

glupie pytanie o proporcje mleka i wody

Polecane posty

Gość gość

tak, wiem ze to glupie pytanie ale ja naprawde sie nie znam. karmie piersia ale wracam do pracy i chce wprowadzic mm. wg schematu zywienia synek powinien wypijac 3x180 ml mleka tylko ze ja nie wiem czy chodzi o gotowa porcje mleka czy o ilosc wody plus miarki z mlekiem czyli 210 ml. kupilam enfamil a tam nie ma gotowej ilosci mleka 180 ml tylko jak dam 150 ml to wychodzi 170 gotowej porcji. ale jesli ma chodzic o wode to ze 180 ml wody wychodzi 210 ml. o jaka opcje chodzi w tym schemacie? jak juz wspomnialam wiem ze moje pytanie jest glupie ale karmilam piersia i nie interesowal mnie temat karmienia mm

Gość gość
mowa o gotowym mleku a nie o wodzie

Gość gość
hehe tez nigdy tego nie wiedziałam, ale to ile dziecko powinno wypijać to tylko sugestie producentów. Kazde dziecko pije indywidualnie, Moje ma 7 miesięcy a nie wypija więcej niż 140 ml na porcję. Za to pije częsciej

Gość gość
jezeli na opakowaniu jest napisane ze ma pic np.150ml to tyle wlewasz wody do butelki, jedna miarka mleka jest na 30 ml wody, wiadomo ze zawartosc sie troche zwiekszy

Gość gość
dzieki za odpowiedzi:)

Gość gość
jezeli 150ml to tyle wody plus dodajesz proszek, wychodzi ciut wiecej, ale o wode na puszce idzie :) z reszta bedzie ci wypijac raz wiecej, duzo wiecej, raz polowe z tego. powodzenia :)

Gość gość
dzieki za odpowiedzi ale ja wiem ze na puszce chodzi o wode. ja nie wiem o co chodzi w schemacie zywienia

Gość gość
dawaj dziecku jeść wtedy kiedy będzie chciało. Szybko zorisntujesz sie ile wypija na porcje i tyle mu rób. Nie patrz na schematy

Gość gość
I tak wypije ile zechce :P jak bedzie glodny po 180 to nie dasz tych dodatkowych 30? Albo jak zechce 100 to wlejesz na sile.do brzucha? W schemacie sa podane gotowe objetosci pokarmow. Widac to na pozniejszym etapie jakcdochodza zupy. Zup nie rozrabiasz z proszku,chocisz lekarz mi mowil,se sie zdarzaja takie mamy,co knorra rozrabiaja dla niemowlaka:P

Gość gość
*Chociaz mialo byc,wyszly literowki,bo pisze z tel.