Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asmfbadkfjaf

Badanie ogólne moczu w ciązy

Polecane posty

Gość asmfbadkfjaf

jestem w 7 miesiącu ciąży. Teraz miałam zrobione badania moczu i chciałam sprawdzić w necie przed wizytą u lekarza czy wszystko jest ok. Między innymi poczytałam sobie przyczyny gdy czegoś jest za mało bądź za dużo. U mnie Urobilinogen wynosi 0.20 mg/dl niby mieści sie w normie bo wynosi ona od 0.20-1.00. Naczytałam się że urobilinogen świadczyć może między innymi o tym że ma się zapalenie wątroby. Teraz zaczęło mnie to zastanawiać bo wątroba boli mnie praktycznie bez ustanku zwłaszcza gdy siedze (wtedy to jest nieuniknione) Czy ma to jakiś związek?

Gość gość
Urobilinogen masz w normie więc o co chodzi? A o chorobie wątroby świadczą tez wyniki AspAt i AlaT.Jak Boli Cię wątroba to zmień dietę na lzejsza,mniej smażonych rzeczy czy kapusty albo tłustych..w ciąży wszystko jest zepchniete do góry żołądek i jelita..wiec jedz częściej ale mniej. Sama jestem w 7mym miesiacu.

mój gin mówił, że te normy które są podane w nawiasach, są to normy dla "normalnych ludzi" hehe tzn. nie w ciąży, bo w ciąży normy się trochę zmieniają, więc takie delikatnie obnizone wyniki nie powinny Cię martwić