Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelkowamama2

przepis na kaszke manna z owocami

Polecane posty

Gość marcelkowamama2

Mamy podzielcie sie sprawdzonym przepisem na kaszkę manna np.z bananami. robiłam kilka razy z różnych przepisów i nie jestem z nich zadowolona;/

Gość gość
Gotujesz zgodnie z przepisem na opakowaniu i do jeszcze cieplej dodajesz banana.

Gość gość
a to jest kilka przepisów? ja robię na oko, gotuję kaszę manną, taką zwykłą, proporcji ci nie podam, może pół kubka wody i łyzka kaszy. jak się ugotuje to dodaje pogniecionego banana. ale zazwyczaj dodaję też inne owoce, np.starte jabłko. jak wyjdzie za gęste to dodaje wody. ot cała filozofia. można i na mleku ugotwac,ale ja to traktuje jako bezmleczny posiłek.

Gość gość
albo zamiast wody wciskam pomarańczę albo mandarynkę.

Gość gość
kasza manna to gluten czyli dziadostwo, syf nawet dla dorosłego. Lepsza kasza jaglana bo bez glutenu

Gość gość
Kazda kasza jest zdrowa. Nawet ta z glutenem a proponuje ci sie douczyc bo wspaniala kasza jaglana tez nie jest do konca taka dobra. dzieciom najlepiej podawać tylko raz w tygodniu , gora dwa razy. A przy niektórych chrobach np przy tarczy dorośli tez powinni ograniczac jej spożywcie.

Gość gość
Gluten to dziadostwo? To jaki ty chleb jesz? Bezglutenowy? Chyba ci się coś pomyliło ...