Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu nie chudne karmiac piersia

Polecane posty

Gość gość

W ciazy przytylam bardzo duzo bo az 23kg po porodzie zostalo mi jeszcze 15kg i od tego czasu nie schudlam ani kilograma pomimo tego ze karmie piersia i jem bardzo malo. Ostatni posilek jem przed 18, male porcje a waga stoi w miejscu.

Gość gość
Bo to nie reguła że schudniesz wtedy. Widocznie jesz zbyt mało i organizm przeszedł w tryb oszczędzania. Taka prawda że aby schudnąć to trzeba jeść ale mądrze.

Gość gość
Chudniecie przy kp jest rzadkie wbrew rozpowszechnionemu mitowi. Bo sie zaklada ze dziecko wyciaga kalorie i zalozenie jest sluszne ale w95% przypadkow organizm spowalnia przemiane materii w celu zmagazynowania zapasow tluszczu. Jest tez wieksze zapotrzebowanie na pozywienie. W zwiazku z czym karmiac piersia mozna przytyc i ja jestem tego zywym dowodem. W obu ciazach jadlam co chcialam i jak chcialam, wcale nie wymiotowalam i co miesiac na wadze mialam 2 kilo mniej, e efekcie rodzilam jako chudzielec, schudlam w obu ciazach bardzo ale wszystkie wyniki byly dobre a dzieci sie rozwijaly wiec lekarze orzekli ze ten typ tak ma. Za to przy kp wlaczyl mi sie istny odkurzacz, jem non stop, staram sie lekko, unikam cukru a mimo wszyszko jestem 8 miesiecy od porodu i przytylam 10 w tym czasie. Przy pierwszej corce zrzucilam samoistnie po odstawieniu,

Gość gość
bo za duzo wpieprzasz

Gość gość
10 = 10 kilo znaczy ;)

Gość gość
za mało jesz. dlatego nie chudniesz. nie dość, że organizm produkuje pokarm, wyciąga kalorie od ciebie i jak mąło dostarczasz, to oi się, zę mu zabraknie i wszystko co dostarczasz zatrzymuje w postaci tłuszczu. zbilansuj dietę i zaczniesz chudnąć. ja jadłam dużo, zgodnie z apetytem, miałam duzo pokarmu,dziecko dobrze przybierało a wszystkie kg po ciąży straciłam. tyle jadłam wszystko.

Gość gość
bzdura, ja mam zbilansowana diete i tyje, dziwnym trafem p o odstawieniu dziecka dalej mialam zbilansowana i zaczelam chudnac :)

Gość gość
zaczęłam ćwiczyć i waga spadła, mimo karmienia