Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

We wtorej muszę uśpić psa nie mam wyboru i czuję żę mi pęknie serce

Polecane posty

Gość gość

Muszę ją uśpić a przez ostatnie dni zdaje mi się że to dopiero wczoraj kupiłam ją, jak była taką małą kulką. Teraz ma 7 lat...przeprowadzamy się i będziemy mieli dziecko, w nowym mieszkaniu nie ma miejsca na psa a i ja się boję - toksoplazmoza, listerioza, egzema, itd...Nie mam serca jej oddać - przecież będzie tęksnić....nie umiem sobie tego wyborazić...biorę ją na spacer, długi, rozmawiam.

Gość gość
idiotka i szmata:O chcesz uspic zdrowego psa bo będziesz miała dziecko? Ja mam 2 duże psy w domu i tez za 2mies będę miała dziecko. moje psiaki uwielbiają dzieci i wiem że maluchowi z ich strony nic nie grozi. A ty jestes zerem

Gość gość
Oddaj go w dobre ręce, a nie usypiaj.

Gość gość
kretynko, oddaj ja do schroniska k***a jak mozna wziac psa a potem dziecko i nie ma miejsca debilka uwazam ze to jednak debilka pisze ot tak sobie bo wet nei uspi zdrowego psa

Gość gość
8/10 dobre, teraz wielbicielki psów będą się sra/ły :D

Gość gość
prowo 5/10,bo weterynarze nie usypiają na żadanie zdrowych psów

przecież napisała że pies nie jest zdrowy wię nie usypia zdrowego psa!

Gość gość
Nie potrafiłabym jej oddać...myśl że jest u innych ludzi, że tęskni, płacze, itd...to by mnie dobiło zupełnie.

Toksoplazmoza (łac. toxoplasmosis, ang. toxoplasmosis) – pasożytnicza choroba ludzi i innych zwierząt spowodowana zarażeniem pierwotniakiem Toxoplasma gondii. Żywicielem ostatecznym są koty domowe i niektóre kotowate. Żywicielem pośrednim zaś wszystkie ssaki łącznie z człowiekiem oraz ptaki. Zakażenie toksoplazmozą to jedno z najczęstszych zakażeń pasożytniczych. Toksoplazmoza występuje praktycznie na całym świecie WIĘC TA CHOROBA PRZECHODZI NA LUDZI!

Gość gość
spoksik 140 zeta, mały zastrzyk i jednego wszarza mniej :)

Gość gość
prowo

Listerioza, listereloza (łac. Listeriosis) – bakteryjna choroba zakaźna, diagnozowana u ludzi i zwierząt. Chorobę tę wywołują Gram-dodatnie pałeczki Listeria monocytogenes, które charakteryzują się szerokim rozpowszechnieniem w środowisku naturalnym, szybkim wzrostem i znaczną liczbą gatunków. TA CHOROBA TEŻ PRZECHODZI NA LUDZI...NIC DZIWNEGO ŻE BOI SIĘO DZIECI...A NIEKTÓRZY TO CHYBA CZYTAĆ NIE UMIEJĄ BO PISZĄ ŻE CHCE USYPIAĆ ZDROWEGO PSA :o

Gość gość
Selena19, ty głupia k****, potrafisz czytać? Debilka (jakaś pewnie gimbaza co się nudzi w sobotę) pisze, że chce uśpić psa, bo nie zniosła by tego, że jest u kogoś.

Gość gość
weszłam tylko po ty,zeby napisac ci ze nawet nie bede rozmaiwac z toba na ten temat ciale wpadam wzrokiem na twoj temat i od samego tematu az mnei sciska w dolku strasznie ci wspolczuje, na moich oczach kiedys umieral moj piesek, dzięki bogu cudem przezyl ale eh... nie umeim o tym rozmawiać bo juz rycze wspólczuje ci kochana

Gość gość
da sie uspić zdrowego psa oj da ale nie można ! wyobraź sobie ze ty jestes tym psem i twój własciciel cie usypia bóg dał zycie i tobie i psu wiec tylko on moze je odebrać

Gość gość
aportuje piłkę...ona chyba czuje że coś nie tak, a ja płaczę...

umiem czytac w porzeciwieństwie do niektórych...bo pisanie że chce uśpić zdrowego psa nie jest prawdą :) a to że chce go uśpić bo nie chce żeby cierpiał i tęsknił to inna sprawa.. Listerioza-Okres wylęgania choroby wynosi od kilku dni do 3 miesięcy. Przebieg choroby może być CIĘŻKI I PROWADZIĆ DO ŚMIERCI. Objawy w okresie noworodkowym: zakażenie wczesne (objawy w 1 tygodniu życia): posocznica ropna ziarnica noworodków ostra niewydolność oddechowa zakażenie późne (objawy po ukończeniu 2 tygodnia życia): ZAPALENIE OPON MÓZGOWO-RDZENIOWYCH ps nie jestm z ''gimbazy'' mam 20 lat studiuje :)

Gość gość
ona napisała ze się boi tych chorób odzwierzęcych a nie że pies jest na to chory. nauczcie się czytac i pózniej się wypowiadajcie.

Gość gość
Nie wiem czy będę mogła sama z nią jechać...chyba będe musiała prosić teściową.

Gość gość
A jaki to pies rasowy czy jakiś mieszaniec?

Gość gość
Owczarek belgijski.

Selena bez obrazy ale nie wiem co studiujesz skoro czytać nie umiesz ze zrozumieniem.Pies nie jest chory a prowokatorka jedynie napisała,że boi się tych chorób gdy pojawi się dziecko.

Gość gość
selena ty jestes kretynka ona boji sie tych chorob a pies jest zdrowy !

Gość gość
Strasznie Ci współczuję :(

Gość gość
Że też tacy ludzie chodzą po świecie...............

Gość gość
Nawet nie wiecie jak się czuje źle z tego powodu...

Gość gość
Wspóczuje Ci bardzo...

Gość gość
jestes piepszona egoistka zal psa

Gość gość
Teściowa pojechała z psem....zabieg ma być o 18....