Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biały fiołek

Faceci nie okazują mi zainteresowania

Polecane posty

Gość biały fiołek

Mimo że nie jestem wcale jakaś szkaradna. Jestem szczupła, dbam o siebie, staram się ładnie ubierać. Uroda to oczywiście kwestia względna, ale uważam, że wcale nie jest źle. Co do zachowania to również nie odstraszam byciem głośną i robieniem wokół siebie zamieszania. Należę raczej do osób cichych i nie śmiałych, ale nie sądzę też, by inni mieli mnie przez to odbierać jako wyniosłą i arogancką. Tak więc nie wiem gdzie leży problem. W tym roku stuknie mi 21 lat, a ja nigdy w życiu nie byłam nawet na randce. Tylko błagam, nie piszcie, że przyjdzie jeszcze na mnie pora, bo jestem już w takim wieku, kiedy potrzeba bliskości drugiego człowieka jest bardzo odczuwalna. Poza tym moje życie towarzyskie niezbyt się układa, co tylko potęguje uczucie samotności.

Gość gość
Po co ci facet tak na prawde? Chcesz sobie problemów dołożyć?

Gość tata dobra rada
Zmień kwiatek na "bratek"

Gość biały fiołek
Bo chcę kochać i być kochaną.

Gość gość
Należę raczej do osób cichych i nie śmiałych, x tu problem, nikt NIE lubi kobiet bez charakteru

Gość gość
Wstaw jakieś zdjęcie, ocenimy Cie :)

Gość gość
Nie zgodzę się z tym, że osoby ciche i nieśmiałe nie mają charakteru i że są nieatrakcyjne dla mężczyzn. Ja osobiście właśnie takiej dziewczyny szukam, bo wydaje mi się z taką kobietą można zbudować coś bardzo trwałego, największy problem w tym że takie kobiety często pragnął facetów wygadanych i przebojowych i nie zwracają uwagi na przeciętniaków ;)

Gość gość
Kolejna bierna suka

Gość Kinky Boeing 777
Może przez nieśmiałość nie umiesz okazać że jakiś facet w twoim otoczeniu Ci sie podoba. Jeśli zalotnie nie umiesz spojrzeć lub sie uśmiechnąć to raczej nie licz na wiele, nawet jak umiesz to też nie licz na zbyt dużo. Uważaj na swoje nie doświadczone serce, bo możesz je łatwo stracić. Nie doszukuj się w drugim człowieku spełnienia i satysfakcji. Budowanie relacji wymaga wiele poświęcenia i doświadczenia...Teraz jest czas żeby je zdobyć :) Ale ostrożnie.

"Należę raczej do osób cichych i nie śmiałych, ale nie sądzę też, by inni mieli mnie przez to odbierać jako wyniosłą i arogancką." a może jednak? ludzie czasem źle interpretują, a twoja postawa może sugerować, że nei chcesz z kimś rozmawiać, nawiązać znajomości (choc w rzeczywistości tak nei jest)

Gość Kinky Boeing 777
Warto zaznaczyć że faceci o brunetowskich rysach twarzy okazują tylko Jednej swoje zainteresowanie.....

Gość gość
A ja szukam takiej szarej, cichej myszki i za cholerę nie mogę takiej znaleźć... gdzie się ukrywacie?

Gość Kinky Boeing 777
Jesteś ale to przez onieśmielającą poświatę fikuśnej nie mają odwagi zdobyć twoich względów.

Gość gość
Jeśli doskwiera ci ta sytuacja, to recepta jest prosta. SAMA próbujesz zagadać faceta, który ci się podoba. Spróbuj, może będzie to wyjątkowa znajomość. Przełam się, powalcz ze swoją nieśmiałością. Nikt mi nie wmówi, że to niemożliwe, to tylko kwestia chęci. Wiele biernych i nieśmiałych cichych myszek wierzy, że książę sam je odnajdzie, że sam zapuka do ich drzwi. Mija rok, dwa, trzy i książę nie puka. Często trzeba samemu powalczyć o swoje szczęście.

Gość gość
Lepiej niech się nie poniża, przecież jak ją zleje to w głowie klepki jej się poprzestawiają i życie nigdy nie będzie już takie samo. Jak znajdzie się ten właściwy to sam ją zagadnie :)

Gość gość
No i się zaczyna, królewny z drewna zwykłe zagadanie do chłopaka traktują jako rzekome poniżanie, choć gdzie jest to poniżanie, to wiedzą tylko one. I zalecają oczywiście bierne czekanie. No to odezwij się koło trzydziestki, jak tam sytuacja. Albo kup kota.

Gość biały fiołek
Ale to już nie chodzi o to, czy ja jestem w stanie zagadać czy wolę biernie czekać. Chciałabym się po prostu dowiedzieć, gdzie leży przyczyna tego, że faceci się mną nie interesują. Fiku mikuuu, możesz mieć rację, bo niejednokrotnie już właśnie słyszałam, że bycie nieśmiałą i małomówną przez innych odbierane jest jako bycie arogancką.

sama nie okazujesz zainteresowania ludźmi więc czemu oni mieliby interesować się sobą? Nawet jak nie widzą Cię jako osobę arogancką, to po prostu niechętną do nawiązywania kontaktów.

Spróbuj się trochę otworzyć, nie chodzi o to byś robiła coś wbrew sobie, stała się nagle przebojową, po prostu przełamuj swoją nieśmiałość uśmiechem, zapytaniem o pogodę itp. :)

Gość gość
mnie na jesieni stuknie 23 lata :D też nie mam za wielu znajomych i chłopaka, ale mam na to w******* :P wkurza mnie tylko niezbyt mądre pytanie starych bab typu "co się z Tobą dzieje, że nie masz chłopaka?" jakbym była jakaś ułomna albo gorsza bez niego

Gość gość
Świetnie ktoś tu napisał: ty nie wykazujesz zainteresowania innymi, oni nie wykazują zainteresowania tobą.

Gość gość
Pewnie nie masz atrybutów kobiecości. To, że jesteś cicha też nie pomaga jeśli żadna z ciebie piękność.

Gość gość84
No fakt, możesz sprawiać wrażenie niezainteresowania podtrzymywaniem danej znajomości lub nawet poprostu nie dostępna. Z pewnymi osobami można śmiało rozmawiać, gdzieś wychodzić itp, a z niektórymi nie ma się na to ochoty - nie dlatego, że coś nam w nich nie odpowiada, ale dlatego, że wydaje się niezainteresowane znajomością z nami.