Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pan Porucznike

mam nadzieje, że Pan premier nie zmięknie i nie da kasy tym roszczeniowcom

Polecane posty

Gość Pan Porucznike

co sie zamelinowały w sejmie ze swoimi kalekimi dziećmi:o raz że hołota nie umie rozmawiać, tylko drze morde:o dwa, że jak wysrały takiego bachora, to niech teraz sami się z nim użerają, co kogo obchdzoi, ze małe pokrzywione pokurcze nie maja na kino, ja też nie mam i nikt nade mną nie płacze:o a najlepsza była jedna, który krzyczała, że państwo powinno takiej kalece zapewnić mieszkanie, żeby mogło się usamodzielnić :D

Gość gość
:o jak mozesz

Gość Ona 1991
Popieram Twoją wypowiedź autorze. Nie nasza wina, że one chcą wychowywać kaleki, kiedyś chorzy umierali i był spokój. A tacy chcą tylko więcej i więcej, uważają się za grupę uprzywilejowaną, bo wychowują kaleki. Myślą, że państwo sra pieniędzmi... Ja nie mam w ogóle kasy, żyję (jeszcze) na garnuszku rodziców. Może też się wybiorę do pana premiera i zażądam kasy, bo tak chcę i już.

Gość gość
Z pewnoscia lepiej dac tym kobietom, bo one przynajmniej poswiecily swoje zycie na opieke nad nieuleczalnie chorymi dziecmi, a nie wydawac kupe siana na utrzymanie jakichs popaprancow w wiezieniach, czy iles milionow miesiecznie dla prezesow, ktorzy pierdza w stolek!

Gość gość
Ty to się lepiej za robotę weź, darmozjadzie i o******laczu.

Gość gość
KTO jest za tym aby (jeśli te babki dostaną to co chcą) pojechać do Warszawy do sejmu i okupować go grupą 100 ludzi? (chętnie nawet sfinansuje tą akcje, przejazdy, plus wyzywienie na miejscu i jeszcze każdemu do łapy). Raz dwa rozdupcymy w ten sposób ten rząd, będziemy to argumentować w ten sposób ze dlaczego tym babom dał, a dlaczego nam nie chce dać??! a będziemy się domagali: 1) podniesienia mnimalnej emerytury z kwoty 831zł (jak jest teraz) do kwoty 1600zł (tak jak te mamuśki) 2) podniesienia minimanej pensji z 1680brutto do 2500 brutto 3) podniesienia wysokości wypłacanych rent do 1200netto (dzis to chyba jakies 600-700zł) 4) podniesienia tzw. zasiłku rodzinnego 5) podniesienie alimentów z funduszu alimentacyjnego 6) inne (wymyślimy jeszcze pare :D ) I będziemy tam tak długo aż spełnią wszystkie warunki! Co dzień będziemy Donalda zapraszać na konferencje, na pogadanke z nami przed kamerami i będziemy mówić "tym mamuśką od dzieci warzyw dałeś, a nam nie?" potem zaraz do tego zjadą do warszawy związki zawodowe i będą sie domagać podwyżek: nauczyciele, policjanci p/i/elęgniary itp itd i Donald raz dwa sie poda do dymisji :D są chętni?

Gość gość
Wy to jtescie zwierzetami a nie ludzmi jak mozecie... Ciekawe jak bys ty jak to mowisz kalekiego bachora... Ciekawe co ty bys zrobil tempy czlowieku , takie bydlo jak ty to trzeba zlapac za morde i do chlewu ... Masakra i to sa prawdziwi cholociaże.... zal.

Gość gość
hmm temat cięzki i moralny. Ja jestem matką zdrowego dziecka. Sama wychowuję i zarabiam jebiąc całymi dniami najniższą krajową, rpzychodzę do domu i jestem matką . To kpina ze ja bede miala tyle sama jebiac dzien w dzien ciężko a one dostana tyle za free. Nie piszcie mi, ze nie ma czego zazdroscic bo dzieci chore . Gowno mnie to obchodzi bo ja mam zdrowe dziecko a nie mam za co je wyzywić i na leki często duzo musze wydawac, po lekarzach chodzić nierzadko prywatnie. Mi nikt nie da za darmoche, muszę walic miesiąc na to co one mają od nas

Gość Pan Porucznike
@ gość Z pewnoscia lepiej dac tym kobietom, bo one przynajmniej poswiecily swoje zycie na opieke nad nieuleczalnie chorymi dziecmi, a nie wydawac kupe siana na utrzymanie jakichs popaprancow w wiezieniach, czy iles milionow miesiecznie dla prezesow, ktorzy pierdza w stolek! kryminalista zawsze ma szanse wyjść i pracować normalnie, warzywo to studnia bez dna, która nigdy nie wysdrowieje. W przypadku takich ludzi nie powinno się stosować leczenia, bo po co? męczarniach dla tych dzieci, dla ich rodziców, dla budżetu - każdy ma przechlapane

Gość linkaaasa
Do gościa z 23.03.14 . Fakt,lepiej dac tym matkom niz na więźniów i prezesów. Tylko nei jest prawda,ze te kobiety się poświęcają,bo łąski nikomu nie robia,bo to sa ich dzieci,przez nie spłodzone i urodzone i ich zasmarkany obowiazek nimi sie opiekowac. Poswiecic sie moze osoba,która nie spłodziła,nie urodziła niepełnosprawnego dizecka,a adoptowała niepełnosprawne i wychowuje.

Gość Pan Porucznike
@Ciekawe jak bys ty jak to mowisz kalekiego bachora... Śliski kocyk, mówi ci to coś?:classic_cool:

Gość gość
Kiedys byla selekcja naturalna: bledy biologiczne byly ronione lub spychano je ze skaly. Bylo to bardziej humanitarne niz teraz. Jestem za eutanazja, aborcja chorego kadlubka. Uwazam jezeli podczas badan wyjdzie ze dziecko jest chore to jesli matka je urodzi nie powinna dostac ani zlotowki bo sama zdecydowala by niesamodzielnego kadlubka powolac na swiat. Jakbym dowiedziala sie,ze urodze chore usunelabym od razu. Tak humanitarniej a nie zebrac od innych za swa nieodpowiedzialnosc i skazywac te dzieciaki na laske i nie laske inbych po smierci rodzicow.

Gość gość
w demokracji baby zawsze wybierają politykierów,którzy obiecują socjalizm, bo baby wolą bezpieczeństwo przede wszystkim, a w sytuacji kiedy taki tłumok wpadnie z jakimś upośledzonym dałnikiem to opiekuńcze państwo zawsze stanie w jej obronie z pozycji siły, kosztem ludzi,którzy w odróżnieniu od tych tępych bab uczciwie zarabiają na swój chleb, a nie wykorzystują państwo jako bandytę wymuszającego haracz

Gość gość
jak dobrze, ze zdrowe dzieci moga sie od samiutkiego urodzenia zajmowac soba same! oczywistoscia jest przeciez, ze matka zdrowego dziecka pracuje zawodowo bo ma taki kaprys a dzieciak od dnia urodzenia siedzi sam w domu i pograc moze na tablecie bo ma dwie zdrowe rece i zajmie sie soba, bo porazenia mozgowego nie ma :)

Gość gość
Do goscia z 14:37 Mowisz ze jestes matka ? Prawdziwa matka zwraca uwage tez na inne dzieci , ciekawe jak bys ty miala kalekie dzkecko jak bys spiewala One nie robia tego samego co ty musza swoje dziecko rechabilitowac , pracowac z nimi , a ty uwazasz ze wychowanie zdrowego dziecka to jest jakies charowanie za freee? No smiech . To dla matki powinn byc sama przyjemnosc ze ma zdrowego dzieciaczka , ze moze mu dac dobro i milosc i zajmowac sie nim ... moj boze gdzie wy sie ludzie chowacie w piwnicach ... chyb.... Ale jak to sie mowi pan bog nie *****iwy ale sprawiedliwy....

Gość Ona 1991
Tym matkom te dzieci trzeba odebrać, bo jak one się nimi zajmują skoro ciągają je po jakich obcych miejscach i stoją tam całymi dniami? Co to za opieka? I racja, żadne dziecko nie rodzi się samodzielne, to należy może wszystkim dawać kasę za posiadanie dzieci? I to minimum 2000 na jedno dziecko?

Gość gość
musza rehabilitowac?? od tego sa osrodki!!! jezeli malo ich jest, czy nie lepiej zbudowac wiecej i oplacic PROFESJONALNYCH nauczycieli zamiast pakowac w bezuzyteczne mamuski ktore nogami dziecka pomachaja i na tym koniec??? a zdrowymi dziecmi matki sie nie zajmuja? tylko matka chorego dzieciaka zajmuje sie nim 24h na dobe siedzac z nim non stop zabawiajac, mahchac konczynami i karmiac??

Gość Ona 1991
Ale zdrowe dziecko też w pełni nie jest zdrowe, też należy mu kupować leki bo zachoruje. Rodzic musi zatroszczyć się, by miało zdrowe zęby, oczy, jeśli ma jakąś wadę postawy musi posyłać je na zajęcia korekcyjne czy jak im tam. Każdy (prawie) rodzic poświęca się dla swojego dziecka, więc nie mówmy, że matkom kalekim dzieciom należy się więcej.

Gość gość
Gosc 14:41:30 moze zdrowe dzieci nie sa od razu samodzielne lecz w dalszym czasie w miare dorastania uzywaja mozgu a tamte nie. Nawet niektore zwierzeta moga myslec. Dlatego jesli dzieciak nie moze + bedzie wczesniej czy pozniej na lasce i nie lasce w dpsie to ja wole go usunac niz by mial cierpiec,meczyc sie. Amen.

Gość gość
Te matki sa poprostu wykończone calym tym debilowatym państwem.... Tusk tyle obiecal a jest gowno ... po co obiecuje jak pozniej pokazuje swoja niekompetentnośc. Gdyby nie obiecal prawdopodobnke matki by nie nalegaly tak na pomoc.. ale Polaczki niestety takie sa , jeden drogiego by sprzedal za kase , okradl i jeszcze podpierdzielil. Nie roaumiem tego ze nasza mentalnosc jest taka:o w innych panstwach tak nke ma... ludzie sb pomagaja. Bo czuja sie bracmi ...

Gość gość
Tego typu temaciki zaklada tylko gimbaza, ktora cale zycie ma wszystko podane pod nosek albo ludzie, ktorych jedynym problemem zdrowotnym byl katar lub przeziebienie! Jak kiedys powaznie zachorujecie lub ktos z waszych bliskich i bedziecie musieli sie nim zajac, nie mogac pracowac, to przekonacie sie jak to wyglada! Domena wspolczesnych, rozwinietych krajow jest zapewnienie opieki najslabszym!

Gość gość
najslabszym ale nie ich matkom!!! matki moga pracowac! skoro matki zdrowych dzieci siedza po 8-10h w pracy, zeby utrzymac swoje dzieci i zapewnic im normalne zycie, to matki chorych dzieci moga robic to samo!!! my jako spoleczenstwo mozemy zbudowac wiecej osrodkow przystosowanych do zajmowania sie i pomagania chorym dzieciom, ale nie mow mi, ze zaraz matka dziecka z porazeniem staje sie profesjonalna pielegniarka opiekunka tylko dlatego, ze stosuje 2 cwiczenia na nogi swojego dziecka!

Gość gość
Tego typu temaciki zaklada tylko gimbaza ------ panie mądry a powiedz mi co ma zrobić człowiek, który np ma zwyrodnienie stawu biodrowego, łazić juz nie może, pracował 15lat fizycznie i teraz nie jest w stanie nawet chodzić, a renty oczywiscie nie przyznają, no bo szkoda kasy... co taki człowiek ma wtedy zrobić? chyba sie tylko powiesic, tymbardziej ze w naszym kraju na operacje biodra czeka się minimum 3 lata Dlaczego takim mamuśką sie należy a tutaj człowiek z chorym biodrem gdzie nawet wstać nie moze, musi zdychać albo sie wieszać bo nie dostanie od państwa kompletnie nic?

Gość gość
Jestem tego zdania że jeżeli dziecko uległo wypadkowi to powinno się mu pomóc, ale jeżeli wiadomo że takie dziecko ma się urodzić to poddawać obowiązkowo kobietę aborcji bo to dziecko cierpi, a glupi rodzice tego nie rozumieją. No w każdym razie jeżeli kobieta chcę za wszelką cenę wychować takie dziecko to nich wcześniej liczy się z wydatkami i niech później nie biega jak psychiczna wariatka do sejmu i niech nie drze tego tępego ryja że chce pomocy. Ja też chcę pomocy. Moi rodzice zginęli w wypadku i mieszkam teraz w jednym pokoju z babcią, którą muszę się stale opiekować i nie opływamy w luksusach, a taka kasa by się przydała i co teraz? Mam zebrać ludzi w podobnej sytuacji i biec do sejmu?

Gość KARATEKA23 LATAAA
wybudować wielki ośrodek małymi środkami, wpędzić tych wszystkich debili i spalić!!!

Gość Ona 1991
W życiu każdy radzi sobie sam. Myślisz, że osoby, które wypowiadają się negatywnie na ten temat, to nic o życiu nie wiedzą. Mylisz się i to bardzo, może i w innych przypadkach osób tak jest, że mają wszystko podane na tacy, ale nie w moim przypadku. I to, że teraz jeszcze mogę żyć na koszt rodziców nie znaczy, że siedzę całymi dniami na d***e i mam wszystko gdzieś...

Gość gość
Hehe kolego jak pracowal na czarno fizycznie to pewnie ze renty nie dostanie... hehe

Gość gość
I sama sie przyznalas ze żerujesz na rodzicach... a skoro tak wam zalezy to niech wszyscy napisza pismo zeby powstaly wieksze osrodki ... . I lepsze.... Wszyscy madrzy jak nie mieli w zyciu silnych sytuacji takich jak te matki .. zal. Mi was szmacian aa choloto z przyczepy

Gość Zdenerwowany gość
Nie było by lepiej żeby wcześniej się wyskrobały? Męczą te biedne dzieci i społeczeństwo które musi dawać z naszych podatków😠 Premier powinien wypędzić je na cztery wiatry! Widać jakie są wyrafinowane te baby.Nie potrafią rozmawiać, tylko na huki chcą załatwiać kasę!

Gość gość
Jak czujecie sie tacy poszkodowani, to tez sie zorganizujcie i idzcie do SEJMU! Typowi internetowi narzekacze! Cwaniaki w necie, a p***y w swiecie! Te kobiety przynajmniej mialy odwage sie zebrac i pojsc protestowac!