Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania 022

niepewna ciaza za granica.

Polecane posty

Gość Ania 022

Ania 022 Witam wszystkich. Prosze o pomoc i poważne odpowiedzi. Otóż mam 22 lata i wspolzylam z moim chłopakiem 2 miesiące temu. Okres spoznial mi sie jakies 2 tygodnie (co prawie nigdy sie nie zdazalo) ale wkoncu go dostałam. Następny powinnam dostać, ale spoznial mi sie równy miesiąc i owszem dostałam ale trwał tylko 3 dni. Pomyślałam ze moze jestem w ciąży wiec zrobiłam test i wyszedł negatywny. Martwie sie o swoje zdrowie ale jestem za granicą i nie mam jak isc do lekarza. Czy mimo wszystko możliwe ze jestem w ciąży?

Gość gość
w jakim kraju przebywasz? Jesli naprawde nie mozesz isc do lekarza to zrób test ponownie i zobacz czy tez wyjdzie negatywny

Gość gość 001
W usa dokladnie. Jutro rano zrobie ponownie test. Tylko nie wiem dlaczego okres trwał tylko 3 dni. A dzis rano sie obudzilam z dreszczami i gorączka. Nie wiem czy to ma wpływ ale czytałam na internecie i różnych forach co kto kiedyś miał i albo to podsycanie i moje mini urojenia albo jakas prawda w tym jest. Eh.

Gość gość
po tak dlugim czasie test nie ma prawa sklamac a okres moze sie przesunac z miliarda powodow i ciaza jest tylko ulamkiem procenta, nie wkrecaj sie

Gość gość
Jakby nie bylo od stosunku juz minęło 2 miesiące z czyms. To zapewne objawy by jakies moze byly. Wlasnie sama nie wiem. A nigdy nie spotkałam sie z 3 dniowym okresem. A czytałam ze mogą to byc niby plamienia, ze gorączka i dreszcze tez sa objawami. Sama juz nie wiem. A mam nadIeje ze test jest w 99% zgodny z tym co pokazuje. Można wogóle byc w ciąży i mieć okres? Czy możliwe ze od dwóch miesięcy nie mam mdłości itp a możliwa jest ciążą? To tak dla uspokojenia i na przyszłość pytam :) I tak wogóle to bardzo Ci dziekuje za pomoc. :)

Gość gość
Dwa mies po stosunku to nie ma bata zeby test nie wykryl ciazy. Okres mogl Ci sie z innego powodu przesunac. Ale jesli kolejny miesiac znowu Ci sie przesunie to idz do lekarza. Kurcze nie wiem ile kosztuje prywatnie ginekolog ale zadzwon popytaj. W jakim stanie mieszkasz?

Gość gość
Moja znajoma nie wiedziala do trzeciego miesiaca ze jest w ciazy bo podobno miala krwawienia ktore brala za miesiaczke. Ale jakjuz sie zorientowala to test i do lekarza. U Ciebie to musi byc cos innego niz ciaza. Moze ze strachu przed ciaza rozprogramowala Ci sie miesiaczka ;) A nie mialo byc czegos ze srodki antykoncepcyjne mialy byc za darmo? Obama tego nie wprowadzil? Ja mam ubezpieczenie i w sumie w tym roku sie nie dowiadywalam ale pod koniec roku cos takiego obilo mi sie o uszy tylko nie wiem czy przeszlo

Gość gość
Dziekuje wam dIewczyny! :) Oj to z Obama nie wiem dokładnie, ale pod koniec września juz wracam do Polski. A czy ze strachu? Nie nie, raczej sie wogóle nie Stresuje jeśli chodzi o sprawy okresowe, bardziej sie dziwię dlaczego tak. No zobaczę wlasnie ile kosztuje wizyta u jakiegoś ginekologa. Bo jezeleli dalej bedzie taki krótki okres, albo tak długo spozniajacy sie to nie ma co tego bagatelizować. Jak tylko sie lepiej poczuje to zrobie jeszcze raz test dla pewnosci bo póki ci to gorączka, dreszcze, grypa.

Gość gość
Jak się tak stresujesz to sie nie wal w czasie pobytu zagranicą

Gość gość
Przeczytaj dokładnie jeszcze raz wyżej i wtedy sie wypowiadaj. Bo napisałam ze sie nie Stresuje wlasnie. A co do dziewczyn które mi pomogły- zrobiłam dzis rano test i wyszedł negatywny. Mam nadIeje ze wszystko ok i se następny okres nie bedzie taki krótki, bo inaczej trzeba do ginekologa.

Gość gość
Dziwne... latem byłam w USA i jestem w 100% pewna, że są tam lekarze. Czyżby ten kraj aż tak sie zmienił w czasie 6 msc?