Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAKA WAGA JEST IDEALNA DLA KOBIETY O WZROSCIE 170 CM ZEBY NIE BYLA ZA CHUDA

Polecane posty

Gość gość

jak myslicie? kobieta drobnej kosci dodam jaka powinna byc jej waga??

Gość gość
55

Gość gość
58-60 kg to tal nie za dużo ani nie za mało

Gość gość
50-55kg

Gość gość
50 to stanowczo za mało, 50 to jest bardzo szczupła osoba przy wzroscie 162cm wiem bo ja mam taką wagę. przy 170cm to minimum 56kg żeby było ok

Gość gość
Moim zdaniem 60 kg. Ogólnie jest taka niepisana zasada, że od wzrostu odejmuje się 110 i otrzymujemy idealną wagę - gwarantującą szczupłą sylwetkę ale też wagę prawidłową. Ja mam 168 cm wzrostu i jakbym ważyła 50 kg to bym wyglądała jak anorektyczka - wiem, bo to przerabiałam, wyglądałam 15 lat starzej. Ale zależy co się komu podoba. Jak nie wierzysz to sprawdź sobie wskaźniki BMI i zobacz, czy to co ci tu piszą o 50 kg to aby na pewno waga prawidłowa bo moim zdaniem jest to niedowaga przy takim wzroście. więc pomijając względy estetyczne nawet ze zdrowotnego punktu widzenia jest to waga nieprawidłowa.

Gość gość
Ja mam 167cm, ważę 48kg i mam brzuszek, pulchne uda i wcale nie jestem chuda;/ Więc co Ty piszesz, że przy 168cm, 50kg- to anorektyczka... Na 170cm jak dla mnie 50 kg max

Gość gość
kochane pytam bo waze tylko 56 kilo na 170 cm a wymiary mam dokladnie takie biust 97 cm talia 73 cm posrodku pupa 93 cm udo 54 cm (najszersze miejsce u samej gory.) i czy jestem wg was wychudzona?bo ciagle slysze od kolezanek ze szkapa ze mnie i chudzina

Gość gość
mysle ze to zawsze zalezy od sytuacji :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
gość 50 to stanowczo za mało, 50 to jest bardzo szczupła osoba przy wzroscie 162cm wiem bo ja mam taką wagę. przy 170cm to minimum 56kg żeby było ok tylko ci sie wydaje,że jesteś bardzo szczupła :D moja kumpela ma 165cm, 50kg waży i wygląda NORMALNIE - nie za chudo ani nie za grubo , ale jak zeszłaś od 100kg d tych 50 to widzisz ogromną różnicę :)

Gość prawictwo pospolite128
54 kg

Gość gość
10:12 nigdy nie wazyłam więcej niż 56kg. odchudziłam się do 50kg. I mam wymiary 89góra, 67 w pasie i 90 w biodrach, więc jestem szczupła. Poza tym, autorko, waga czasami nie ma wpływu na wymiary, możesz np przytyć w wadze, ale schudnąć w cm, bo np wyrobisz sobie mięsnie a wiadomo że mięśnie ważą. Mi się wydaje że twoje wymiary są akurat.

Gość Janusz 23 lata
90kg wtedy za chuda nie będziesz, i inne suki zazdrosne też nie

Gość gość
Ja mam bardzo podobne wymiary (ciut mniej w talii i biuscie) A mam 162cm wzrostu i końcu wyglądam jak kobieta,a nie jak dziewczynka.Kiedyś wazylam 47 kg i wygladalam okropnie,widać było żebra na dekolcie nad piersiami.Ale wszystko jest kwestia gustu no i budowy. Myślę,ze wyglądasz ok,ale dwa kilo więcej nie zaszkodziloby. Jeśli podobasz się sobie to nie ma problemu,a może koleżanki są grubsze i zazdroszczą dlatego tak mówią?

Gość gość
no przytyj bo masz chuda d**e autorko 93 cm przy 170 cm wzrostu to dupa plaska i wychudzona

Gość gość
Ja mam 170 i wlasnie 52 kg pray drobnej kosci. Dla mnie to troche za malo ale wygladalam b dobrze przy 55, 56 kg.

Gość gość
To zależy. Jak ktoś dużo ćwiczy, to i dużo mięśni ma i wtedy więcej waży niż podobnego rozmiaru osoba, która się nie rusza. Ja mam 165, a ważę prawie 70 kg, a noszę rozmiar 32 - 34.

Gość gość
Zależy ja ważąc 60kg wyglądam jak pączek ;) 55 to tak idealnie, ale u każdego to wygląda inaczej.

Gość gość
ja mam tyle wzrostu właśnie, a ważę tak 60-61. a wyglądam zgrabnie, rozm. 36/38. w przeszłości ćwiczyłam, więc waga mniejsza nie będzie przy zarysowanych mięśniach. wszystko zależy od kości i mięśni oraz proporcji. są osoby które ważą sporo, a wyglądają ok.

Gość gość
Gość powyżej ma rację.Ja mam 176 cm i ważę 60 kg. Kiedyś intensywniej ćwiczyłam.Waga stała w miejscu, ale wymiary miałam dużo mniejsze. trzeba pamiętać że tłuszcz jest dużo lżejszy od mięśni. Dwie osoby o identycznym wzroście i wadze mogą mieć zupełnie inną sylwetkę, właśnie ze względu na inne proporcje tkanki tłuszczowej i mięśniowej. Do tego trzeba brać różnice w budowie kośćca.

Gość gość
60 kilo

Drobna to nawet i przy 50 bedzie wygladala zdrowo, mocniej zbudowana lub bardziej atletyczna pewnie i przy 60 bedzie laska.

Gość gość
Ja dobrze sie czuje jak mam 54-55 kg. Ponizej mam wystajace kosci a powyzej czuje sie grubo chociaz wszyscy mowia ze jest najlepiej jak jest 57-58. Ja mam inne zdanie

Gość gość
A ja mam 168cm wzrostu a ważę 69kg każdemu się pewnie wydaje o boże jak dużo pewnie grubaska ale jakoś ja mam płaski brzuch, wystające żebra i kości biodrowe, ani centymetra wystających boczków, talię w porównaniu do niektórych szczupłych ale nie wymiarowych dziewczyn z oponką albo biordami węższymi niż brzuch :P

Gość gość
55 kg max

Gość gość
dodam, że rok temu miałam swoją idealną wagę czyli 58 i nawet mój facet powiedział, że czasem nieźle można się poobijać o moje kości i aż strach przytulic mocniej. ja osobiście czułam się spoko tak lekko, widziałam to, że jestem strasznie koścista, że tyłek taki malutki i wszędzie coś wystaje ale nie przeszkadzają mi tego typu figury. Tyle, że mój organizm jakoś jednak bardziej zdrowo chyba czuje się z tą wyższą wagą, mam wtedy więcej mięśni, siły i energii. no i facet zadowolony bo tyłek krąglejszy :D

Gość gość
Ja mam 171 cm i ważę 48 kg. Ale jestem wieszakiem, pracuję w modelingu i płacą mi za bycie chudą :P