Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilkaaaaaaaaaa

zauwazyłam ,że ludzie często przy urzadzaniu mieszkan nie mają za grosz gustu

Polecane posty

Gość emilkaaaaaaaaaa

ostatnio oglądałam ich kilka , odnowionych bo takich szukam ( bede wynajmować pokoj) i niby wszystko nowe,ale taki kicz ,że masakra ... np lampy takieś zwydziwiane, szajskie wersalki jak z bazarku ,a w tej cenie można by było kupić coś zwyklego , prostego i byłoby prosto i nowoczesnie...masakra, znalazłam w koncu taki pokoj jaki mi odpowiada, ale wiekszość to zero gustu..

Gość gość
o gustach się nie dyskutuje :), o tym wiedzieli już starozytni Rzymianie

Gość gość
to niestety prawda, wynajmuję mieszkania od lat i za każdym razem jak szukałem to masakra. Już wolałem wynająć kompletnie puste niż te "urządzone". Teraz przymierzam się do zakupu i dokładnie to samo; wolę kupić opisane jako do remontu (a co za tym idzie tańsze), niż te "do zamieszkania" i "bez wkładu" bo też się nadają do kompletnego przerobienia. Zresztą wystarczy poprzeglądać ogłoszenia czy deccorię, gdzie ludzie pokazują swoje "apartamenta" :o Wszechobecny kicz, skórzane lub udające takie meble o fantazyjnych kształtach, koszmarne meble, wsiowe okładziny kamienne itd. itp. No, ale każdy ma swój gust i dopóki jemu to odpowiada to niech mieszka jak chce, mi nic do tego...

Gość gość
Bo na wynajem to sie nie urzadza mieszkania dla estetyki :P I tak wszystkim nie dogodzisz jak widac... To mieszkanie nie dla mnie do zycia tylko dla obcego człowieka coby miał gdzie sie przespac .. Urzadzisz ze "swoim gustem" jak bedziesz miec swoje :)

Gość gość
na przespanie się to się wynajmuje pokój w hotelu a mieszkanie wynajmuję po to, żeby w nim mieszkać i nie rzygać za każdym razem jak muszę do niego wrócić. Na szczęście nie wszyscy wynjamujący mają takie podejście jak Ty i jest ich, niestety, mniejszość, ale ich mieszkania, o ile nie mają zaporowych cen znikały z rynku w ciągu kilku dni

Gość emilkaaaaaaaaaa
ale ja też w takim kiczu nie będę mieszkać :P o ile nie licze na jakieś luksusy bo nie mam na to kasy niestety to znalazłam ładny pokój w nowoczesnym mieszkaniiu... jak widać można znaleźć jak sie chce, ale niektore te co oglądałam to porażka... nie wiem czym ci ludzie się kierują wybierając te meble? nie mozna np kupić coś taniego ,a prostego? nawet na wynajem szkoda tracic kasy na takie szajskie meble bo przecież to właściciel za nie płaci

Gość gość
jak to czym się kierują? własnym gustem chociaż może bardziej właściwym byłoby powiedzieć: własnym brakiem gustu

Gość gość
Bo właściciele co wynajmują wiedzą, że takiej chołocie jak autorka nie ma sensu lepszych mebli dawać. Wezmą z tablica.pl jakieś używane stare meble bo chołota i tak zniszczy. Jak taka dama jesteś to kup swoje mieszkanie i nowe meble takie jakie ci się bedą podobać.

Gość gość
dokladnie, najpierw autorko kup mieszkanie, wydaj 30-50 tys na urzadzenie go a potem policz, ile miesiecy trzeba je wynajmowac zeby ci sie choc te meble zwrocily, bez zysku. A jak ci sie juz koszty urzadzania zwroca to okaze sie ze najemcy tak zniszczyli mieszkanie ze wszystko trzeba wymieniac, a tego nie pokryjesz ze smiesznej kaucji. Lepiej urzadzic mieszkanie najtanszym kosztem, czyli wziac meble z odzysku, opuscic czynsz a i tak wiecej sie na tym zarobi.

Gość gość
Bo polaczki są tak od młodego uczeni, że jak nie jest ich to można zniszczyć i o to nie dbać. Jak ktoś kupuje mieszkanie na wynajem, to wszystko musi być najtańsze aby kaucja mogła pokryć wymianę wszystkiego. Proszę bardzo mogę ładnie wykończyć dla autorki mieszkanie ale kaucja zamiast 1500zł będzie wynosić 20tys.

Gość gość
''A jak ci sie juz koszty urzadzania zwroca to okaze sie ze najemcy tak zniszczyli mieszkanie ze wszystko trzeba wymieniac, a tego nie pokryjesz ze smiesznej kaucji.'' Przeciez ona pisze, ze nie o wartosc tych rzeczy chodzi :/

Gość No pewnie że nie o koszt
tutaj chodzi. Poamlujcie ściany na biało, zamiast na 'ciepła jajecznicę', wstawcie najprostsze meble, w łazience białe kafelki i to tylko częsciwo na ścianie, a nie rzeźnia pod sufit :O

Gość gość
Wątpię, żeby się ktoś bardzo wysilał remontując i urządzając pokój pod wynajem.

Gość gość
wiesz jak sie mebluje najtaniej? meblami, ktore ktos oddaje za darmo albo za symboliczna zlotowke, bo wymienia na nowe, wiec nie wciskaj kitu ze w tej samej cenie mozesz miec nowe chocby z ikei. Za darmo masz meble w stylu, ktory bylo modny 15-20 lat tamu. Jak nie pasuje to wynajmuj nieumeblowane i sama kupuj, proste?