Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE JEDZCIE PRAWDZIWEGO MASLA BO BEDZIECIE MIEC MIAZDZYCE I CHOLESTEROL

Polecane posty

Gość gość

lekarz mi mowil dzis zebym wywalila maslo bo jest niezdrowe bo miazdzycy sie nabawie

Gość gość
bedziemy miec cholesterol? przeciez kazdy ma cholesterol. ja tez mam i jest w normie.

Gość gość
lepiej jesc maslo niz margaryne, bo margaryna to chemia i dostaje sie od niej raka

Gość gość
a wiesz co tak naprawdę jest przyczyną miażdzycy? Biały cukier który tworzy złogi w żyłach, masło jako tłuszcz a zwłaszca to prawdziwe jest niezbędne do odpowiedniego funcjonowania układu nerwowego

Gość gość
maslo jest zdrowsze od sztucznej margaryny, tylko trzeba jesc z umiarem

Gość gość
pasterz w indiach, lat 93 , wraz ze swoją trzecią , 50 letnią żoną,został właśnie po raz trzydziesty czwarty rodzicem uradowany kolejnym potomkiem, wyjawił, że doskonałą potencję zawdzięcza diecie: m.in. pół kilo masła dziennie i 2 litry koziego mleka ???

Gość gość
lekarz wie lepiej i mowil mi ze jest bardzo zle maslo i ze kazdy kto je do kanapek co dnia maslo nie ma szans nie dostac miazdzycy

Gość gość
ależ skrajne poglądy prezentujecie! Złotą zasadą zdrowego odzywiania się nie są jakieś durne ograniczenia czegokolwiek tylko UMIAR

Gość gość
10minut wczesniej juz to ktos napisal, geniuszu

Gość gość
Tak to prawda, ostatnio w telewizji słyszałam że ostatnie badania naukowców dowiodły, iż masło wcale nie powoduje miażdżycy, a znacznie gorsze konsekwencje wywołuje jedzenie margaryn, czyli sztucznie utwardzanych tłuszczów....

Gość gość
w margarynach jest duzo chemi oleje utwardzane dodatki mozna jesc bez

Gość gość
masło to też sama chemia-mieszanina tłuszczów i kwasów tłuszczowych, najkrócej rzecz ujmując

Gość gość
jem masło,lubię masło,to moje jedyne smarowidło do kanapki,no czasem smalec-ale jak sama zrobię.

Gość gość
skoro jesz to masz cholesterol wysoki

Gość gość
Zmien lepiej lekarza bo niedouczony I glupoty gada

Gość ghdfhdfhdf
masło jest smaczniejsze :classic_cool: Niestety znacznie drozsze niz chemiczne smarowidło zwane margaryna :D czyli jemy to na co nas stac :D

Gość gość
no niestety nie masz racji,2 tygodnie temu miałam zrobione wszystkie badania i cholesterol idealny tak jak i pozostałe parametry.Zmień lekarza,może na dietetyka wystarczy.Jak on cię nie przekona to może psychiatra pomoże w kwestii paranoi cholesterolowej,i wystąpisz w programie"moje paranoje"

Gość gość
Autorko,śmieszna jesteś,nie wiem,czy masz pojęcie w tym temacie,ale wiesz ,jak niewiele margarynie brakuje by mieć postać i właściwości plastiku??? Ja wiem i naprawdę wolę masło.Czy to z powodów zdrowotnych,chemicznych czy smakowych,masło wybieram.

Gość gość
ale maslo powoduje miazdzyce sprawdzcie lepiej cholesterol

Gość gość
wiekszosc cholesterolu w organizmie to ten endogenny wytworzony w ciele czlowieka :D a jak wywalisz wszystko z cholesterolem to organizm zacznie Ci wiecej syntetyzowac i wyjdzie na to samo :D ale szalec nie mozna, nie jedzcie kostki masla do kazdego posilku ;)

Gość gość
Masło jest pyszne i zdrowe. Tylko matki karmiące swoje dzieci mm, używają margaryny zamiast masła;).

Gość gość
jakie maslo kupujecie?? w biedronce jest maslo takie w kostkach niebieskie i nie wiem czy dobre bo zawiera 83 procent tluszczu niby

Gość gość
Ja wspieram lokalny przemysł i kupuję masło z mleczarni w moim mieście. Tylko cholerka mało jem, to i wsparcie symboliczne.

Gość liamina
ja juz od kilku lat nie używam żadnych margaryn odkąd wzięłam się za swoje zdrowie i przy zakupach sprawdzam składy ! często nie kupuję nic , jem to co jedli moi dziadkowie - proste i naturalne