Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy dzieci z chorobą downa proszę wejdźcie.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie nie chodzi o mnie. Cała ciąża zagrożona, przezierność karkowa-zbyt wysoka, po porodzie okazało się że ma 2 żyły zamiast 3 w pępowinie. Ma szerszy rozstaw między dużym palcem u nogi. Powiedzcie mi, czy Wasze dzieci miały tylko takie objawy i okazało się, że dziecko jednak jest chore. Dziecko urodzone nie u nas w Polsce, rodzice niby dobrze znają język, ale wiadomo, że jeśli o medycynę chodzi to czasem o polskich lekarzy człowiek nie rozumie. Badanie dziecko będzie mieć w poniedziałek i wynik dopiero po tygodniu. Powiedzcie coś więcej.

Gość sw augustyn
Kochaj i rob co chcesz

Gość gość
Zespol Downa to zespol chorobowy - 1 chromosom wiecej. To co podalas to za malo szczegolow, nieprawidlowosci w budowie pepowiny nie maja zwiazku z ZD, sam rozstaw palcow tez nie (ja mam duza odleglosc miedzy paluchem a reszta i nie mam ZD a przynajmniej nic o tym nie wiem :))) ). Bez genetycznych badan to wrozenie z fusow.

Gość gość
Jestem mamą dziecka z chorobą genetyczną - zespołem, ale innym. Z zespołami jest tak, że nie wszystkie możliwe problemy występują u każdego dziecka. To jest zespół rożnych wad, które występują w różnym nasileniu. U jednych dzieci występuje szereg różnych problemów a u innych mniej, np. tylko cechy wyglądu, jakieś drobne nieprawidłowości. W Zespole Downa częste są wady serca, zresztą w innych zespołach też. Dziecko ma zdrowe serce? Badania genetyczne rozwieją wszelkie wątpliwości, więc trzeba czekać.

Gość gość
Tak, wiem tylko najgorsze czekanie, na każdym usg w czasie ciąży oraz osłuchowo-serce bez zarzutu w poniedziałek dziecko będzie miało usg serca i nerek. Ja tu pytam głównie o to, czy ktoś tak miał i dziecko okazało się zdrowe. Jakie by nie było jest kochane, tylko wiadomo, że każdy woli dziecko zdrowe no i dla samego dziecka jest lepiej gdy jest zdrowe. Mój synek będzie miał wizyte i kardiologa bo podejrzewają problemy z sercem, ale nie to że ma jakiś zespół po prostu możliwe że taki się urodził (wcześniak) ale oboje są najbardziej kochani na świecie i nic tego nie zmieni. Ja zadałam pytanie aby może i siebie częściowo uspokoić. Bo nikt nie powiedział, że to na pewno zespół downa ale że muszą sprawdzić.