Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesiecy niemowle 2 piwa karmienie piersia

Polecane posty

Gość gość

Hej ide na urodziny chce wypic dwa piwa synek teraz zabkuje i dosc czesto domga sie piersi ale postaram sie go przetrzymac 3 godziny jak myslicie zaszkodzi?? dodam ze to pierwszy raz kiedy chce sie napic ??

Gość gość
tak zaszkodzi dziecko ci umrze, jezu skad sie takie idiotki biora

Gość gość
a nie możesz zamiast jednego karmienia cyckiem podac mu mleko modyfikowane z butelki ?

Gość gość
probowalam mu dac butelke ale on nie potrafi nie chce pic nie wiem dlaczego :( Idiotki..... sama jestes idiotka bądz idiota!! sądząc po twojej krytycznej wypowiedzi, zadałam pytanie nie potrafisz na nie odpowiedziec to po co w ogóle sie wypowiadasz .... nie uczono cię ze osoby nie proszone nie powinny sie udzielac albo ze jak nie masz nic do powiedzenia to zamilcz ??

Gość gość
kurcze, to skoro dzidzia nie chce pić z butelki to jest trochę problem... ja jak karmiłam i też miałam ochotę na piwko to przeczytalam, że 1 piwo utrzymuje się w organiźmie (tzn alkohol) przez 3 godziny, 2 piwa przez 6 godzin itd. Czyli jak karmisz co 3 godziny to możesz od razu po karmieniu wypić sobie 1 puszkę piwa, no ale raczej nie więcej skoro będziesz znów karmić za 3 godziny...

Gość gość
sorry ale 8 miesięczne niemowlę przecież powinno już mieć wprowadzane inne posiłki a nie tylko być na piersi... nie możesz mu po prostu podać słoiczka odpowiedniego dla jego wieku ??

Gość gość
Autorko, rzuć na luz! Od dwóch piw raz na Ruski rok nie zaszkodzi ani Tobie ani dziecku. Kuźwa, ludziom chyba całkiem na mózg padło. Popadają z jednej skrajności w drugą! Gdybyś wypiła jeden kieliszek 40% alkoholu to co innego, ale piwo? Ba! Jest polecane gdy ktoś ma kamienie na nerkach albo problem z oddawaniem moczu. To tak w nawiasie mówiąc. Piwo od czasu do czasu nie oznacza że dzieciak w przyszłości, popadnie w alkoholizm. No skąd u ludzi takie opinie to ja nie wiem. Na zrówko autorko i nie panikuj.

Gość gość
Jak się karmi piersią, to się piwa nie pije. Jedynie patologia tak postępuje. Po co w ogóle pytasz o coś takiego. Normalna matka nie napije się alkoholu i to w dodatku 2 piw!.

Gość gość
Normalna matka. A kobieta to juz nie tak? Dziecko urodziła i w domu siedź nigdzie nie wychodź. No najlepiej zrezygnuj z siebie. Idź kobieto zaszaleć!!! Dzieciakowi nic nie bedzie.

Gość gość
czytam,myślę i nie wiem co ci doradzić,aby cię nie obrazić.

Gość gość
Gość 00:46 Ty pewnie z Wiki wzięłaś te "mundrości"? Nauka idzie do przodu i polecam abyś i Ty ruszyła do przodu a nie waliła komuś stereotypami.

Gość gość
wiesz co gdy urodzilam córke miałam nerki chore i problem z oddawaniem moczu takie komplikacje poporodowe ... lekarz zalecil mi piwo ... ja pytam jak to piwoo... przeciesz karmie piersia i zawsze lekarza zabraniają a lekarz na to : W polsce zacofanej gdzie osoba ktora wypije piwo codziennie po pracy jest odrazu alkocholikiem musimy tak mówi bo jezeli bysmy zalecali to zaraz by mówiono w Uwadze albo w wiadomosciach !

Gość Ale to już było
Uważam że nie powinnaś wypić nawet jednego piwa gdy karmisz dziecko piersią.Szkoda że tego nie wiesz.Jeżeli już masz na to ochotę musisz odstawić dziecko od piersi.Dzieciak 8 miesięcy nie musi cały czas być karmiony cycem:D

Gość gość
Czy tu gdzies jest napisane ze ja karmie swoje dziecko tylko cycem ??? moj synek je sniadanko II sniadanko obiadek podwieczorek i kolacje a miedzy czasie je tez cyca jeżeli ma na niego ochotę.... ale ze ostatnio przechodzi przez proces ząbkowania to domaga się go częściej ale nie z głodu tylko pomaga mu w bólu. Dzięki za wasze rady polowa z was pewnie nie ma dzieci i sobie myślą co za wyrodna matka ze po 8 miesiącach abstynencji chciała wypić dwa piwka haha no ale cóż tak się złożyło ze poszłam do położnej i sama o to zapytałam cytuje : Bądźmy ludźmi tylko w naszym kraju ludzie tak potępiają matkę która chce wypić piwo,, bo jak karmi i piwo'' !! tak więc położna uświadomiła mi ze bym sobie wypiła piwko w miarę wcześnie około 12 i do wieczornego karmienia około 19-20 kiedy synek idzie spać to już dawno alkohol wyparuje .... ogólnie po jednym piwie 3 godzinki ... więc wasze teorie wyssane z palca ułożone we własnych głowach na przeproszeniem wsadźcie sobie w dupkę :)

Gość gość
Patologia i tyle, żeby nie potrafić pójść na imprezę i obyć się bez chlania kiedy karmi się piersią

Gość gość
hahahaha w patologi to ty się wychowałeś (as) skoro tak piszesz a twoj poziom inteligencji sięga zeru pierw poczytaj zasięgnij informacji z pewnego zródła a potem z miłą chęcią wysłucham twojej opinii ... bo jak narazie jest ona typowa dla ludzi na twoim poziomie. pozdrawiam

Gość gość
co znaczy słowo pierw? przeceniasz swoją rzekomą inteligencję.

Gość gość
spokojnie mozesz wypic :)

Gość gość
Oczywiście, że patologia. Można się powstrzymać, normalna matka nie zaszkodzi celowo dziecku. Tym bardziej w ciężkim okresie ząbkowania, gdzie może wystąpić chociażby gorączka. To jest okres sporego obciążenia dla dziecka, ale co tam mamusia dostarczy mu znieczulacza.

Gość gość
przysłówek pierw synonimy: najpierw, najprzód, najsampierw, nasamprzód, pierw, wpierw, przedtem, uprzednio, wcześniej ► pierw przestarzałe: najpierw, wpierw, najwcześniej lub uprzednio, przedtem, wcześniej; pierwej

Gość gość
no jasne same położne się tu wypowiadają które wiedzą lepiej !

Gość BrzydkaOna
Narypana mamusia i bobas pod opieką :-/ Tu chyba nie chodzi ,czy zaszkodzi, ale jak się nie piło kilka m-c to niewiadomo jak alkohol zadziała.

Gość gość
ja kiedyś uwielbiałam piwo (w zasadzie dalej uwielbiam). piłam nawet trzy razy w tygodniu po kilka. jak zaszłam w ciążę to przestałam oczywiście, a teraz karmię piersią i kiedy mam ochotę lub jak znajomi wpadają to piję piwo karmi. ponoć jest zalecane na laktację i dziecku nie szkodzi a na zastępstwo za piwo tradycyjne super się nadaje. dodam jeszcze, że podczas karmienia pragnienie jest potworne a ono super je gasi. (hehe... trochę brzmi jak reklama :) )

Gość gość
jak ty po 2 piwach 4,3 % jestes narąbana to gratuluje !

Gość gość
Właśnie są piwa niskoalkoholowe. np. lech free. Nie trzeba być położną, żeby wiedzieć jaki wplyw ma alkohol na dziecko w czasie ciąży i karmienia. Wystarczyło zasięgnąć podstawowej wiedzy z zakresu gimnazjum:)

Gość gość
a wiesz ze po 3 godzinach alkochol w mleku matki siega 0% to jaka to patologia ? jak matka wypije 1 czy 2 piwa i wieczorem nakarmi dziecko mlekiem w którym bedzie 0,0 % alkocholu czyli nic ???

Gość BrzydkaOna
Chyba nikt nie jest narąbany po dwóch piwach . ale sam fakt picia przy dziecku jest zatrwarzający.

Gość BrzydkaOna
Ż :-/ Przepraszam

Gość gość
jezeli wy tego nie wiedziec to chyba nie ma tu osób co by chociaż gimnazjum skończyły ... a zreszta czego a raczej kogo można się spodziewać po Kafe .... jezeli autorka adala pytanie i nikt nie potrafi odpowiedziec tylko kazdy na nia naskoczył .... tak wlanie pokazujecie swój poziom i to nie tylko na takim temacie na kazdym.... tylko jechane po ludziach i krytyka zadnej pomocy powinni usunąc to forum !! które jest dla ludzi o niskim marginesie !!