Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna79xxx nie pamietam hasla

wstyd mi za polki mieszkajace w niemczech

Polecane posty

mieszkam w Niemczech od bardzo dawna i to co widze to sie wlos na glowie jezy.Polki zazwyczaj wiaza sie z turasami czy arabami.do tej listy mozna jeszcze dodac inne rasy oraz kraje 3-go swiata.na´´topie´´sa albanczycy,serbowie,bulgarzy,rumuni i niewiadomo kto jeszcze.w sobote poszlam na zakupy a tu limuzyna trabi,slub a na tablicach ASIA I MOHAMED:Odlaczego Polki zadaja sie z facetami o tak roznej mentalnosci od naszej,z faceteami,dla ktorych kobieta jest mniej warta niz pies?dlaczego nie wezmie co taka jedna z druga Polaka,Niemca,Holendra czy Franzuza,kogos o zblizonej kulturze i mentalnosci do naszej?wstyd,wstyd,wstyd.juz nie raz musialam sie tlumaczyc,ze choc jestem Polka,NIE ZADAJE sie z turasami i podobnymi.

Gość gość
bo polki od urodzenia sa tresowane przez matki ii babki do posluszenstwa mezczynie poswiecania sie trzymania blony do slubu -wiec znajduja sobie patriarche

Gość biedny maly zuczek
to nie ja bylam eva... :classic_cool: nie mam pojecia widocznie uwazaja ze roznice kulturowe sa do ogarniecia

Gość gość
a potem dramaty

najpierw pieklo w domu a potem dziecko wywiezione gdzies do Iranu i placz po ambasadach,a przeciez on byl´´inny´´

Gość stary dresiarz 666
Nie lubie dziewczyn i kobiet!

Gość gość
zgadzam sie

Gość gość
ale jak wyjdzie za niemca to tez dzieciaka wrazie w nie odzyska niemiecki rzad nie odda malo bylo przypadkow?

Gość gość
śmiechu warte.Ja wyszłam za niemca i nie czuję się ani lepsza ani gorsza. Niech każdy wybiera to co uważa za słuszne. Ale z drugiej strony nie znam żadnej takiej pary,którzy już przeżyli np.50 lat razem i są szczęśliwi. Bardziej mi wstyd za polki,które uważają,że jak się ma męża z Niemiec to się złapało Pana Boga za nogi ;/

Gość gość
bo Niemcy nas nie chca. Kiedys na basenie zaczepil mnie fajny chlopak(Niemiec). Niestety moj akcent mu sie nie podobal i znajomosci ze mna nie zamierzal koontynuowac. Z braku laku i Turek jest dobry. Do tego Turcy dobrze manipuluja kobietami. Ja jestem sama chociaz tez podrywaja mnie brudasy. Moze w koncu znajdzie sie jakis porzadny facet. Nie trace nadzieji:)

Gość gość
ja jestem porządny i natychmiast gotowy na wyjazd do Niemiec:-)

Gość gość
wiem ze nie w temacie pisze ale mam pytanie jest tu ktos z berka?

Gość gość
mam pytanie czy trudno jest wynajos mieszkanie w berlinie ?moj maz pracuje tam od stycznia i mieszka w pensjonacie widzimy sie tylko w week. i to tak juz trwa od 2 lat ja z dziecmi strasznie tesknimy i chcielibysmy byc razem tymbardziej ze ja nie pracuje i siedze w domu ale slyszalam ze wynajecie mieszkania to nie jest prosta sprawa bo niemcy dozo wymagaja od najemcy a na to wszystko mamy jeszcze 2 psy:(

Gość Bahtiar 48
a ja niemiec poczebuje dziewczyny dwie młode i ładna, do restauracja "DONER KEBAB" dobrze zapłacić tylko blondynka

tak rzeczywiscie trudno wynajac mieszkanie.od kilku lat wynajemncy wymagaja dobrej pracy,min.1200 netto i praca musi byc od jakiegos czasu.kiedys tak nie bylo.wymagaja tez referencji,czyli opni od poprzednich wlasciceli mieszkan.kiedys tak nie bylo,ale zmienilo sie wszystko.Berlin jaki land jest jeszcze na luzie,gorsze sa inne landy.tam ceny jak z kosmosu a wynajem jeszcze bardziej skomplikowany.

Gość gość
no to czarno to widze z tym wynajeciem

Gość gość
a to ciekawe,co do akcentu to niemcy strasznie się na niego napalają. Przynajmniej u mnie... ale ja mieszkam w dobrej dzielnicy

Gość gość
nie masz swojego życia. Moja mama mieszkała w nieczech , była sama. Bywałam czasami u niej i stwierdzam że niemcy to mega p******* naród. A brudactwa typu turasy cała masa. Dobrze że mama przeprowadziła się do francji, bo rzygać mi się chciało jak miałam z*********ć do tych niemiec.

Gość gość
Bez przesady z tymi referencjami i dobra praca. W duzych miastach jest ogolnie ciezko zeby znalesc mieszkanie, bo sa drogie i jest bardzo duzo osob na jedno miejsce (np. Frankfurt, Hamburg, Berlin). Przede wszystkim zalezy od kogo wynajmuje sie takie mieszkanie, czy ze spoldzielni czy od osoby prawatnej. Z reguly najwazniejszym kryterium jest tzw. Schufa, czyli rejestr dluznikow (polski odpowiednik BIG). Jezeli nie jest sie w Schufie to juz 90% sukcesu. Jeszcze nigdy nie spotkalam sie, ze trzeba pokazac umowe o prace i potwierdzenie, ze bedzie sie dalej zatrudnianym, albo o minimu 1200 euro. Czasami moga zadac Lohnabrechnungen z ostatnich 3 miesiecy. Ale ´z tym nie ma problemu, bo logiczne, ze ktos kto szuka mieszkania majac niskie dochody nie bierze sobie ekskluzywonego mieszkania w starym budownictwie, tylko takie na ktore bedzie go stac. Niektorzy wlasciciele chce jeszcze podpis zeszlego wlasciciela, ze placilo sie za czynsz i nie ma sie dlugow za mieszkanie. Ale to nie sa referencje. Bo jak ktos ma dlugi za mieszkanie to automatycznie jest w Schufie. Sa tez mieszkania socjalne, ale tutaj nie wiem jak to przebiega

Gość gość
Problem moze byc jedynie z psami, szczegolnie z dwoma. Moze byc ciezko i szukajac przez Internet zwykle jest taka informacja czy mozna miec zwierzeta czy nie. Ale mozna znalesc jak sie chce, tylko trzeba byc cierpliwym.

Gość gość
dzieki za pocieszenie :) chyba jednak raczej poszukam czegos w okolicy tzn jakas mniejsza miejscowosc bo i tak nie lubie dużych miast a dojazd to nie problem

Gość gość
Ja do tej pory wynajmowalam 3 mieszkania (normalne, ani luksus, ani rudera) i wszystko co ode mnie chcieli to wyciag z Schufy. Jednemu musialam pokazac Lohnabrechnungen z ostatnich 3 miesiecy, I to wszystko, zadnych zaswiadczen od bylego wlasciciela itp.

Gość gość
mnie sie wydaje ze polki spragnione sa milosci bo je mamy zle traktowaly :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
A wracajac do tematu to bez przesady. Jest tez duzo Niemek co wiaze sie z Arabami, Turkami i czarnymi. W Niemczech jest nawet pppularny sex Tourismus, starsze Niemki jada do Tunezji, Egiptu i Afryki i szukaja sobie tam mlodych facetow. Niektorych sprowadzaja nawet do kraju. A jezeli Polki wiaza sie z cudzoziemcami to z reguly dla tego, ze najzwyczajniej w swiecie czuje sie przez tych mezczyzn bardziej akceptowane. Niemcy z reguly sa zamknieci na inne nacje, szczegolnie te z Europy Wschodniej i tego typu kraje. Oczywiscie nie wszyscy, ale zdecydowana wiekszosc. Poza tym taki zwiazek z cudzoziemcem jest tez oparty na wspolnym tle migracyjnym, podobnych doswiadczeniach i odczuciach. Dodam, ze nie jestem obecnie single i nigdy nie bylam w zadnym zwiazku z tzw. ciapatym, rumunem czy bulgarem :p

Gość gość
mialo byc: jestem obecnie single

Gość gość
A ty jestes strasznie zasciankowa. Bo mnie nie interesuje kto z kim sie zadaje.