Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lekarz konowal czy drugi przewrazliwiony

Polecane posty

Gość gość

Mam plamienia okazalo sie ze pojawil sie krwiak w ciazy. Lekarz nr 1 stwierdzil ze to nic groznego bo jest maly ze sie oproznia to dlatego plamie, nie dal lekow zadnych nie dal zwolnienia kazal funkcjonowac jak do tej pory. Lekarz nr 2 do ktorego poszlam bo sie nasililo plamienie od razu skierowal mnie do szpitala na kilka dni, wypisal leki na podtrzymanie, dal zwolnienie lekarskie i kazal lezec w lozku przez najblizsze tygodnie dopoki krwiak nie zniknie. Zastosowalam siw do jego rad i tak mysle czy lekarz nr 1 to taki kompletny konowal ze czyn nr 2 az nad to przewrazliwiony i woli dmuchac na zimne?

Gość gość
Tak jak napisałaś, jeden olewacz drugi pewnie zbyt ostrożny ;)

Gość gość
Dlatego ja znalazłam lekarza takiego akurat :D

Gość gość
Lepiej zdaj sie na tego przewarazliwionego. Lepiej dmuchac na zimne zwłaszcza jesli chodzi o plamienia w ciąży.

Gość gość
zgadzam się, tak jak w tytule :)

Gość gość
na pewno część kobitek w ciąży leży w szpitalu, ale wcale tak na prawdę nie musi, bo lekarz się boi ewentualnych konsekwencji :O, to też nie jest dobre...

Gość gość
to ja z 14:08 - powiem jeszcze, że przewrażliwiony nie zawsze jest jednak dobry, jak ktoś wyżej zasugerował. Moja wcześniejsza lekarka narobiła takiej paranoi jak byłam na początku 6 mies, już miałam rodzić normalnie. Pojechałam do szpitala z takim stresem, płaczem itp.. i okazało się, że nic się nie dzieje, kompletnie nic. Właśnie za dwa tygodnie mam termin i jakoś do tej pory nie urodziłam :D przez takiego przewrażliwionego czasem też można sobie zaszkodzić, bo za dużo stresu.

Gość gość
Kolezanka trafila do takiej przewrazliwionej lekarki ktora z badan krwi wyczytala jej sepse!!! Trafila do szpitala na szczegolowe badania i nic nie wyszlo,a stresu cala rodzina sie strasznie najadla.

Gość gość
Z krwiakiem ostroznie. Moze sie wchlonąć, ale moze równie dobrze urosnąć i zmieść zarodek. Zdaj sie na drugiego i duzo odpoczywaj. Jak sie wchłonie bedzie mozna normalna aktywnosc prowadzic

Gość gość
No dobrze, ale krwiak z zwykle bad krwi odczytanie na opak too 2 rozne sprawy. Jak pisałam, z krwiakiem nie ma żartow, wiem bo miałam a lekarz był ani nie olewacz ani mega wrazliwiec - zalecił jaknajmniej ruchu póki sie dziadostwo nie wchłonie, tym bardziej jak krwawi. Przeciez od tego mozna poronic.

Gość gość
Przewrażliwiony czy nie, uważam, że lepiej dmuchać na zimne. Sprawa nie toczy się o worek ziemniaków, a o dziecko.