Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2014 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2014 tydzien spokojnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2014 Moze stac az sam nie wyjdzie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Potwór z bagien 1 Napisano Kwiecień 3, 2014 Dlatego też ja zawsze bigos wekuje - wtedy długo postoi,pod warunkiem że głodomory nie zjedzą :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 3, 2014 ja zostawiam sobie na dwa dni resztę porcjuję i mrożę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Neska 15 0 Napisano Kwiecień 3, 2014 Wsadź do słoików i pogotuj w wodzie w garnku. Wody do garnka nalej tak żeby przykryło nakrętki. Jak się woda z nimi zagotuje to jeszcze na wolniutkim ogniu z 10 minut pogotuj i mogą tak długo stać w lodówce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 W lodówce do 5-6 dni, zamrozony z miesiąc albo dłużej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 w lodowce z tydzien bigos moze mrozony moze i pol roku i wiecej jezuu co z apytania porcjie porob i do zamrazarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 Gorący ładujesz w słoiki i może stać nawet 4miechy :-D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 Jak zagotujesz w sloikach to baaardzo dlugo i taki jest milion razy lepszy niz mrozony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 nie trzeba gotowac w wodzie słoikow. Ja nadwyżkę wpakowalam do słoika,taki goracy prosto z ognia (ewentualnie jesli jest zimny to mozna po nałozeniu podgrzac w mikrofali-chodzi o to aby słoik zamknął się bedac goracym wtedy to zamyka się "próżniowo") zakrecam bardzo mocno,odwracam do góry nogami a po godzinie jeszcze dokrecam i do lodówki.moze stac wtedy pare miesiecy. a taki normalny a garku z tydzien. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 19, 2015 Nigdy w życiu nie zamykałabym tak dania z mięsem, życie mi jeszcze miłe. Pasteryzacja (a właściwie tyndalizacja) przez trzy kolejne dni po 15-25 minut, zależnie od wielkości słoika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 20, 2015 ja tak zrobilam,ze tylko zamknełam goracy słoik ,potem po 4 msc go wyjełam z lodówki i cala rodzina się zajadala,nikomu nic nie było:) a był pyszniejszy niz wczesniej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 20, 2015 przez trzy kolejne dni po 15-25 minut?? tosz to z tego miesa same wióry zostaną!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 20, 2015 Nigdy nie wkładam bigosu do lodówki, zimny obrzydliwie śmierdzi i już nie tknę ja ani moje dzieci :D Trzymam go w grubym garnku cały czas na kuchence codziennie dwa razy podgrzewam aż do gotowania na bardzo małym ogniu. Kiedyś tak właśnie robiono i w starej książce kucharskiej wyczytałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 20, 2015 gość dziś jakie wióry? przecież pasteryzujesz w kompletnym zamknięciu, więc mięso wychodzi rozpływające się w ustach! :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 20, 2017 Do 10 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 1, 2018 Ludzie czy pytanie brzmiało co robić z bigosem czy ile może stać odpowiadajcie normalnie k***a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 1, 2018 Ja mój już 4 dzień gotuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gMOBIość Napisano Maj 16, 2018 Umiecie wogole gotowac bigos, gwiazdy kuchni Polskiej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 16, 2018 Nigdy nie wkładam bigosu do lodówki, zimny obrzydliwie śmierdzi i już nie tknę ja ani moje dzieci smiech.gif Trzymam go w grubym garnku cały czas na kuchence codziennie dwa razy podgrzewam aż do gotowania na bardzo małym ogniu. Kiedyś tak właśnie robiono i w starej książce kucharskiej wyczytałam. Dokładnie tak samo robię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ... macie w mózgach Napisano Październik 10, 2019 mój stoi do puki nie spuszczę wody w klopie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iga Napisano Październik 10, 2019 Dnia 3.04.2014 o 22:15, Gość gość napisał: ja zostawiam sobie na dwa dni resztę porcjuję i mrożę Miałam dokładnie to samo napisać identycznie robię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Wtf Napisano Październik 10, 2019 Dnia 16.05.2018 o 23:21, Gość gość napisał: Nigdy nie wkładam bigosu do lodówki, zimny obrzydliwie śmierdzi i już nie tknę ja ani moje dzieci smiech.gif Trzymam go w grubym garnku cały czas na kuchence codziennie dwa razy podgrzewam aż do gotowania na bardzo małym ogniu. Kiedyś tak właśnie robiono i w starej książce kucharskiej wyczytałam. Dokładnie tak samo robię. Fuuuuuuuj! Nie tknęła bym skisa takiego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
POSSESED 0 Napisano Grudzień 25, 2020 (edytowany) Dnia 20.12.2015 o 00:27, Gość gość napisał: Nigdy w życiu nie zamykałabym tak dania z mięsem, życie mi jeszcze miłe. Pasteryzacja (a właściwie tyndalizacja) przez trzy kolejne dni po 15-25 minut, zależnie od wielkości słoika. To co to oznacza? , że ty wszystkie wędliny z lodówki wyrzucasz już na drugi dzień po otwarciu? A na przykład wędzone też? A rybę w galarecie jak nie zjesz też ?? kotlety schabowe też? mielone też? galaretę też , rosół też?? ! Ty nie douczona i d i o t ko , jeśli ktoś się pyta to liczy na odpowiedź osoby kompetentnej , która się zna , a nie opinie kogoś komu "się coś tam wydaje" , Jezuuu co za d e b i l Jak bigos gotujesz , to nie w godzinę , tylko w kilka , a nawet kilka dni i w ten sposób mięso w nim zawarte można długo przechowywać , pomijając już to że jest on tłusty a tłuszcz dodatkowo konserwuje i blokuje dostęp bakterii Tobie życie miłe ?? ale po co ci one , przecież ty go nie wykorzystasz , żeby takim głupim po świecie chodzić?!! Nienawidzę takich hipohondryków , co to "bułkę przez bibułkę" i jeszcze doradzają innym I to , co TY w życiu byś zrobiła , lub nie zrobiła nikogo nie obchodzi, bo nikt o to nie pytał , pytanie było inne , więc wracaj do szkoły i to podstawowej i douczaj się , bo niewiedza to jedno , ale bycie głupio mądrą i d i o t k ą to drugie Edytowano Grudzień 25, 2020 przez POSSESED Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MłodaMama 51 Napisano Grudzień 27, 2020 Na drugi dzień po ugotowaniu bigosu zamrozilam go. Teraz stoi już 4 dzień i nie zamierza się zepsuć haha Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Grudzień 27, 2020 Mrożenie bigosu zmienua jego smak i konsystencję - tylko wekowanie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach