Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwahsedu

Pieczenie i swędzenie pochwy, proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość gwahsedu

Od jakichś trzech/czterech dni swędzi mnie wejście do pochwy i wargi sromowe (mniejsze). Dodatkowo boli przy dotykaniu i przy oddawaniu moczu. Mam gęste, białawe upławy (nie mają nieprzyjemnego zapachu). Coś podobnego zdarzało mi się już w przeszłości, stosowałam Clotrimazol i zawsze pomagało. Ale tym razem niewiele pomogło. Biorę tabletki anty, wczoraj wzięłam ostatnią i teoretycznie we wtorek/środę powinnam mieć okres. Do ginekologa jestem zarejestrowana na czwartek, bo taki był najwcześniejszy termin. I teraz nie wiem, czy nie robić sobie przerwy w tabletkach (ale byłaby to druga z rzędu, bo w zeszłym miesiącu też nie zrobiłam i w sumie w tym mies chciałabym mieć już okres) i iść po prostu na normalne badania, czy może zrobić przerwę i iść do gina z okresem i jedynie opowiedzieć mu o problemie? Jest też szansa, że podczas okresu po prostu przejdzie mi to paskudztwo (przynajmniej tak wyczytałam na jakimś forum - że infekcje grzybiczne często ustępują same po miesiączce.. ale z drugiej strony to nie musi być wcale grzybica..) Poradźcie, proszę!! (ps. nie wiem czy to istotne ale biorę microgynon 21)

Gość gwahsedu
no niech się ktoś odezwie :c

Gość gość
Co pomaga. Olejek herbaciany (nasiadówki, lub spozycie), olejek oregano (spozycie), olejki te zabijają zarówno grzyby jak i bakterie. Chyba kwas kaprylowy do łykania też jest dobry. Spróbuj się przesmarować olejem kokosowym i kefirem. Poszukaj domowych sposobów na infekcje, bo czekając na wizytę możesz się wściec.

Gość gość
tabletki anty predysponują do częstszych infekcji,w tym temacie u mnie na szybko sprawdza się clotrimazol i invag dopochwowo, wszelkie nasiadówki mnie nigdy nie pomogły a kora dębu w ogóle nasiliła swędzenie. Możesz jeszcze się podmywać tantum rosa, ale lepiej bez irygacji.co do tabsów to nie jestem zorientowana w tym temacie...

Gość gość
Polecam na takie dolegliwosci Vgosan.Ziola z apteki.Zaparzyc,przefiltrowac i podmyc sie.dziala natycmiast i zwalcza bakterie i grzyby.Powodzenia