Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalalala

Czy związek z Turkiem przetrwa?

Polecane posty

Gość Michalalala

Czy któraś z Was była bądź jest w związku z Turkiem? Zastanawiam się czy takowy związek Polki z Turkiem przetrwa. Słyszałam wiele na temat Turków, ale nie potrafię jakoś się do nich (a raczej do niego) zrazić.

Gość gość
Witaj. Tematów o Polkach i Turkach na kafeterii ci dostatek. Poczytaj......Odpowiedzi na to pytanie nikt ci nie udzieli, może rzuć monetą?.A tak na marginesie- to o tym, czy decydujemy się na związek z drugim człowiekiem czy nie, powinny zadecydowac te jego cechy, zachowania, które akceptujemy , szanujemy i lubimy, a nie tylko to, ze trudno nam się do kogoś zrazić. W mojej ocenie zdobądź jak najwięcej wiedzy o jego rodzinie, środowisku, w którym sie wychował, pracował, spróbuj pomieszkać i pobyć troche z tymi ludźmi i dopiero wtedy podejmuj decyzje, to zwiększa szansę, że się uda. Ja ci nic doradzić nie mogę , bo mi się nie udało, ale przez jednego wszystkich skreślać nie chcę. Trzymaj się!!!

Gość gość
Może przetrwać nawet wiele lat, znam takie małżeństwa. Ale zależy to od tego, jak duża jest siła Waszego uczucia, na ile dobrze poznacie nawzajem swoje kultury, żeby się dobrze rozumieć, na ile poznacie siebie i własne oczekiwania i ile będziecie w stanie zaakceptować. Tylko się nie śpiesz, daj Wam kilka lat na dobre poznanie siebie, a uciekaj, jeśli tylko okaże się być bawidamkiem czy będzie agresywny i go nie tłumacz. Ale to dotyczy mężczyzny każdej narodowości, nie tylko Turka. Jeśli nic Cię nie zaniepokoi i będziecie się akceptowali, to uda Wam się szczęśliwy związek do końca życia. Jest tam wielu wspaniałych, oddanych ludzi.