Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiaaak

zarodek ..czy to jedno dziecko

Polecane posty

Gość mamusiaaak

Otóz,kochane mamy i przyszle mamusie ma do Was pytanie ,wiem że powinnam zapytac o to mojego ginekologa ale poprostu wczesniej o tym nie myslalam..Jestem w 7 tyg ciazy,badanie pierwsze mialam w okolo 5tym i lekarz potwierdzil na nim ciaze i powiedzial ze jest zarodek..czy to oznacza ze zarodek to jest jedno dziecko czy moga to byc blizniaki?? czy okreslenie przez lekarza slowo zarodek rowna sie z ciaza pojedyncza? prosze o odpowiedzi pozdrawiam

Gość gość
gdyby biły 2 serca to przecież by Ci o tym powiedział

Gość mamusiaaak
tal,ale czy w 5 tym tyg juz bije serce dziecka??miala robione usg dopochwowe wtedy nie takie na brzuszku

Gość gość
skoro nawet nie wiesz, czy było bicie serca to po co poszlas do lekarza?

Gość mamusiaaak
po twoich wypowiedziach sadze ze nawet nigdy jeszcze nie rodzilas, serduszko pokazuje lekarz dopiero na drugiej wizycie, w piatym tyg jest za wczesnie

Gość gość
hahaha to chyba Ty jednak mało wiesz, bo serduszko może się pokazać tak w 5 jak i w 7 tyg. ciąży, więc nie gdybaj na temat tego, czy rodziłam czy nie

Gość gość
poza tym skoro lekarz nie widział serca, to i nie mozna stwierdzić czy jest to ciąża pojedyńcza czy bliźniacza

Gość mamusiaaak
nie wiem czy widzial serce czy nie ..powiedzial tylko tak: potwierdzam ciaze ,jest zarodek.. i zastanawiam sie czy slowo zarodek oznaczalo jedno dziecko

Gość gość
gdybyś była w ciąży bliźniaczej, to byłby 2 zarodki

Gość mamusiaaak
obys miala racje ,tez o tym myslalam ze zarodek powiedzial bo widzial jedno dziecko

Gość gość
U mnie w 6 tyg byl zarodek, a za poltora tygodnia 2 serduszka :-) Blizniaczki jednojajowe

Gość mamusiaaak
ale lekarz w szostym tygodniu nazwal twoja ciaze ze jest jeden zarodek czy sugerowal ci ciaze blizniacza?

Gość mamusiaaak
prosze o opinie

Gość gość
ty jednak jesteś kretynką, skoro lekarz nic ci na ten temat nie powiedział, to sądzisz że ktoś cię wirtualnie zbada?

Gość mamusiaaak
chodzi mi tylko co to jest slowo zarodek?? czy to jest jedno dziecko czy moze chodzi o to ze poprostu jest ciaza lecz nie wiadomo czy pojedyncza czy nie

Gość gość
Powiedzial, ze jest ciaza, widoczny zarodek, ale serduszko jeszcze nie. Na kolejnym byly 2 zarodki I 2 serca. Musialo w miedzyczasie dojsc do podzialu. Przy dwujajowych bylyby od poczatku 2 zarodki

Gość gość
ręce padają, zarodek to pojedyńcza ciąża, o bliźniaczej mówi się wówczas kiedy są 2 serca i 2 zarodki- zrozumiałaś?