Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 1234

Wyniki morfologii po ciąży.

Polecane posty

Gość mama 1234

Witam. Zwracam się do mam z pytaniem czy takie wyniki trzy miesiące po porodzie są normalne: Krwinki czerwone - 3,2 M/µl Hemoglobina - 9,5 g/dl Piszę tutaj, ponieważ mój lekarz uważa je za jak najbardziej prawidłowe. Karmię piersią, jem dużo gotowanego mięsa, piję sok z buraka. Jednak czuję się fatalnie, mimo że maluszek nie jest absorbujący. Cały dzień bym przesypiała, nie mam żadnej energii. Czy to normalne?

Gość gość
Dobre badania krwi masz nie dygaj jak cos by bylo nie tak to by cie do szpitala skierował

Gość gość
Masz wodę zamiast krwi :O

Gość gość
hemoglobina to norma z tego co pamiętam jest od 12.0 .... Masz anemię

Gość gość
Nie wiem jak to powinno wygladac po ciazy, ale w normalnym przypadku mialabys anemie, bo norma hgb to 12 jednostek, a krwinek czerwonych od 3,7 wiec radze zmien lekarza. Zrob sobie jeszcze badanie poziomu zelaza. Bo anemia sama nie zniknie, musisz ja wyleczyc lekami, a dieta sama nic nie zdzialasz wiem to po sobie!!

Gość gość
Ale jak karmi to żelaza sie nie zaleca bo powoduje zaparcia u dziecka. To zmeczenie to moze byc tarczyca ale ona po porodzie sie normuje po pol roku.

Gość gość
masz anemię i zmień lekarza, ja po porodzie z taka hemoglobiną tydzienw szpitalu leżałam