Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PULMICORT DLA 2,5 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

synek ma katar zatokowy. lekarz zapisał mu pulmicort. trochę boję się podawac bo to jednak sterydy,. co o tym myslicie?

Gość gość
sterydy wziewne sa bezpieczne,

Gość gość
skoro kazał to stosuj, mój syn też miał pulmicort po zapaleniu płuc :)

Gość mamadwóchdziewczynek
a ja potwierdzam Twoje obawy; po pierwsze to pulmicort jest lekiem na astmę, rozszerza oskrzela nie wiem jak to się ma do kataru... po drugie ma dużo skutków ubocznych, niestety moje dzieci źle go tolerowały.

Gość gość
jakie byl skutki uboiczne?? podalam synowi pierwszą dawkę, jest jakiś senny ale innych objawow nie widzę

Gość gość
moja córka go dostawała jak miała 4 m-ce przy zapaleniu oskrzeli, na Twoim miejscu bym go dawała synkowi to go moze uchronic przed zaleganiem kataru na oskrzelach i płucach

Gość gość
Pulmicort nie działa rozkurczowo tylko przeciwzapalnie tak jak każdy steryd. Ja bym podawała skoro lekarz zalecił. Lepiej tak niż gdyby miała rozwinąć się jakaś gorsza infekcja.

Gość gość
Mój maluch też zawsze od lekarki na katar dostaje zalecenia inhalacji z pulmicortu i soli fizjologicznej (2 razy) i z samej soli (2 razy). do tego cebion, nasivin i maść majerankowa. Musiałam kupić inhalator jak maluch nie miał jeszcze 2 miesięcy.

Gość majka877
Możesz zapytać jeszcze Panią doktor na stronie hartujmisie.pl co ona radzi. Mi wiele razy doradziła :)

Gość gość
Autorko, po co chodzisz do lekarza skoro zadajesz takie pytania na forum. Szkoda Twojego czasu i czasu lekarza. Proponuję rejestrować się w przychodni kafeteria.pl. Przecież to tu, a nie u siebie w przychodni, znajdziesz wybitnych specjalistów z dziedziny, pediatrii, immunologii, laryngologii, ginekologii i położnictwa i innych specjalizacji. Lekarze w przychodni tradycyjnej to konowały, poza tym przecież nie mają wykształcenia medycznego ani praktyki. ps. Dobrze, ze zapisał steryd, bo działa p/zapalnie. Skoro takie dziecko ma tak silny katar to za chwilę może skończyć się zapaleniem płuc i antybiotykiem dożylnie.