Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przygotowac watrobke drobiowa dla dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

witam :) kupilam po raz pierwszy watrobke dla dziecka i chcialam zapytac jak Wy ja przygotowujecie ?

Gość gość
Najpierw zamocz w zimnej wodzie i osusz(zeby nie pryskalo) podsmaz i udus

Dobre, Lois. Mlże lepsze od mojego.... tylko smażone to może trochę trudniejsze do strawienia. Ale brzmi dobrze :-)

Gość gość
no wlasnie mi wszyscy mowia, obtoczyc w mace i usmazyc ?

Zamiast żurawiny mozna jeszcze rodzynki. Wątróbka wtedy robi sie słodsza i dziecko chętniej je. Moja córka uwielbia. Robie przynajmniej raz w tygodniu. Wątróbka jest bardzo dobra na niedokrwistość, anemie,i problemy z żelazem. Zawiera dużo czerwonych krwinek :)

Gość gość
A od kiedy mozna podawac dziecku watrobke?

Gość gość
Lois a smazysz watrobke obtoczona w mace ?

Dziecko po roku ogólnie moze juz wszystkiego probowac. Moja córka ma 14 miesięcy i jada od dwóch miesięcy. Bez maki robię. Wrzucam maslo na patelnie, potem doslownie z minutę żurawinę lub rodzynki, do tego wątróbkę po umyciu i smażę kolejną minutę czy dwie. Wątróbka bardzo szybko sie robi. A ja juz wrzucam taka pokrojoną w male kosteczki.

Gość gość
ekstra temat, nie wiesz jak watrobe usmazyc czy udajesz? bachor i tak zeżre jak głodny będzie, ja pierdziu moze jutro tu przylecisz zapytac jak się podetrzec po skorzystaniu z kibla, masakra co za tepa dzida ten temat zalozyła

A Ty po co sie wypowiadasz jak masz tylko obrażać? Ty wiesz wszystko o wszystkim? Wiesz jak przetłumaczyć slowo idiotka na chiński? Nie wiesz. A jak potrzebujesz wiedzieć to pytasz sie kogoś kto wie albo sprawdzasz w necie. To samo zrobila autorka. Jedyna tępa dzidą jestes tutaj ty.

Gość gość
nie wiem bo nigdy nie robilam watrobki:) nie lubie, a dziecku sprobuje podac ze wzgledu na wartosci odzywcze. Dzieki Lois :) jutro sprobuje jej podac, a z czym ta watrobke podajesz ? Jakies ziemniaki czy co ?

Gość gość
aaa...doczytalam:) sama watrobke podajesz.

Nie wiem w jakim wieku sa wasze dzieci,ale watrobki,mimo ze pyszna i pelna zelaza,nie powinna byc podawana malym dzieciom,tak samo jak kobietom w ciazy.

Gość gość
moja ma 1,5 roku:)

Gość gość
Owszem wątróbka ma dużo żelaza ale także jest ciężko strawna i ma bardzo dużo witaminy A. Ze względu na dużą ilość cholesterolu dorosły nie powinien jeść jej cześciej niż raz w tygodniu.

Gość gość
no a dziecko nie moze raz na 2 tygodnie kawalek watrobki zjesc ? smieszne.