Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana24l

Kończę studia i co dalej Ciężko o pracę jestem załamana

Polecane posty

Gość załamana24l

W czerwcu skończę studia - od razu uprzedzam: kierunek techniczny i na politechnice więc niby praca jak w banku :o Problem zaczął się już na etapie praktyk: "pracodawcy" sami od razu wyskakują z pytaniem "potrzebujesz papieru czy chcesz coś robić" - a gdy odpowiadam że chcę się czegoś nauczyć bo to w końcu praktyka, to jest wielki szok i nawet nie mają żadnego planu praktyk przygotowanego który miałabym wpisać do dokumentów. Wysyłam wiele CV również na oferty z niższymi kwalifikacjami niż mam - i też nie otrzymuję żadnej odpowiedzi. Jestem załamana, PŁAKAĆ MI SIĘ CHCE!! :( Jak żyć i ZA CO żyć!

Gość gość
Jaki konkretnie kierunek?

Gość gość
a w sklepie np nie chcesz pracowac?

Gość gość
sluchaj dziwne... ja sama jestem inzynierem. Teraz mieszkam w irlandii i tutaj znajduje prace w ciagu 2, 3 dni. Ale jak jeszcze mieszkalam w polsce bylo tak samo. Nigdy nie mialam z tym problemu. Wysylaj na oferty adekwatne do swoich kwalifikacji na nie ponizej.

Gość gość
moze po prostu lipna ta politechnika to co sie dziwic

Gość gość
15.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Idź jak większość lemingów zagłosuj po raz trzeci na Donalda - na bank będzie ci się lepiej żyło. Dotarło tępa dzido ???? * * * Wypij melise. Autorko wlasnie. Jaki kierunek?

Gość załamana24l
kierunek Informatyka . mogłabym pracować nawet w sklepie - ale wtedy nie zdobędę doświadczenia zawodowego, a nie po to szłam na studia by te 5 lat przepadło :( . szukam pracy w zawodzie, jeśli przez dłuższy okres nigdzie mnie nie przyjmą to będę szukała JAKIEJKOLWIEK pracy - o ile tam moje kwalifikacje nie będą "za duże" :(

Gość gość
Zgłosiłem ten wpis do usunięcia i już go nie ma, szok.:classic_cool: Tematów o rudym jest kilka i tam się ciskaj. :classic_cool:

Gość gość
Wyślij CV do Google. :)

Gość gość
jesteś po informatyce i płakać Ci się chce... dziewczyno... ja po filozofii miałam problemy. to się nazywa wyjść z bagna;) po informatyce wszędzie będą Cię chcieli- idź do agencji marketingowych i trb będziesz zarabiać min.6 tys./msc. Wysyłaj CV wszędzie- od instytucji kulturalnych, takich jak muzea po firmy i korporacje, gdzie podstawowym narzędziem pracy jest komputer. Daruj sobie praktyki. W takiej firmie mało osób zna podstawy obsługi komputera. Jak mój chłopak zaczynał pracę jako specjalista od multimediów wzywali go do wymiany baterii w myszce lub niedziałającej poczty na outlooku (przepełniona skrzynka odbiorcza...) Dasz radę! Po infie będziesz miała za co żyć, nie jęcz;D

Gość załamana24l
jestem z podlasia . "po informatyce wszędzie będą Cię chcieli- idź do agencji marketingowych i trb będziesz zarabiać min.6 tys./msc." chciałabym aby było tak łatwo ale niestety realia nie są tak bajkowe :( chętnie to pewnie biorą ale ludzi z dużym doświadczeniem w danej dziedzinie :(

Gość gość
Z takim podejściem skończysz wystawiając krocze do kamery na szołap. ;)

Gość załamana24l
Potrafię zainstalować Windowsa i napisać w Logo program który będzie rysował kółka na ekranie :(

Gość gość
swietnymi informatykami sa tylko pasjonaci, ktorzy wiekszosc swojej wiedzy zdobywaja poza szkola, uczelnia to tylko formalnosc. Nie wiem co myslalas wybierajac takie studia. Nigdzie sie nie utrzymasz jak bedziesz kiepska. Ty sie dopiero w pracy chcesz uczyc fachu?

Gość gość
Dziwne ze przez 5 lat studiow nigdzie nie pracowalas... no ale trudno teraz zacisnij zeby i idz pracowac za minimalna

Gość załamana24l
2014-04-15 15:17:34 - podszyw . najbardziej jnteresuja mnie: bazy danych(Oracle), webmastering: css,jquery,javscript, ajax . "Ty sie dopiero w pracy chcesz uczyc fachu?" wiedza informatyka raczej nie kończy się na studiach a dopiero zaczyna. takie jest moje zdanie - wszystko się rozwija i zmienia. nawet w matematyce ;)

Gość gość
A ja mysle ze dostaniesz p r a e tylko sie nie zalamuj i szukaj szukaj a na praktyki nie patrz bo dla pracodawcow pdaktykant t o wrzod na doopie :D

Gość załamana24l
ech no i załamaliście mnie jeszcze bardziej :( jedni piszą że po informatyce wszędzie znajdę pracę, inni że jestem głupia że na nią poszłam i nic nie umiem. . to poradźcie co powinnam dalej robić :(

Gość załamana24l
"dla pracodawcow pdaktykant to wrzod na doopie" - no tak ale jakoś zacząć trzeba :(

Gość gość
mam 35 lat , mam stiudia i jestem bez pracy. ostatnio na moje miejsce przyjeli mlodą, zaraz po studiach dziewoje ktorej mama jest dyrektorem jednej z placowek tegoz pracodawcy.

Gość gość
z tego ci widzę to dla programistow jest chyba najwiecej ogloszen, wiec dobrze wybralas studia.

Gość gość
Jestem kierownikiem projektu w jednej z firm informatycznych więc myślę, że trochę znam ten rynek. Polecałbym wyprowadzkę z Podlasia i zaczepienie się jako frontend developer w jakiejś mniejszej firmie w Warszawie, Gdańsku, Krakowie lub Wrocławiu. Na start może kokosów nie zarobisz, ale na życie + najem spokojnie powinno starczyć. Po dwóch-trzech latach, jeżeli będziesz dobra spokojnie dostaniesz 5k netto (poza Warszawą, tam dostaniesz więcej).

Gość załamana24l
jasne jest wiele ofert dla programistów - ale wymagają DOŚWIADCZENIA :( nikt nie chce początkujących pracowników :o

Gość gość
wow, masz naprawdę się czym chwalić że jakaś politechnika na podlasiu. Po normalnej informatyce miałabyś pracę. Mam wielu znajomych po informatyce i żaden z nich po skończeniu studiów dlugo nie był bez pracy.

Gość załamana24l
ludzie ja liczę na realne rady a nie dołowanie jeszcze bardziej, to mi nie pomoże, chyba że lubicie się wyżywać na innych...

Gość gość
mam w pracy informatyka ktory ma rofzine i zarabia grosze, to dopiero poracha , nieudacznik

Gość załamana24l
ale to nie jest tak że ja uważam że skończę te studia i nie chcę się niczego nowego uczyć! Informatyka to szerokie pojęcie i nie będę ekspertem we wszystkim. Chciałabym zacząć pracę, obrać konkretny kierunek w niej i rozszerzać swoją wiedzę na tej płaszczyźnie

Gość gość
to ja radze na odwrot najpierw obrac kierunek potem rozszerzyc wiedze a na koniec zaczac szukac adekwatnej pracy

Gość załamana24l
llelle - bazy danych, strony internetowe