Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lubicie chodzić do kościoła ?

Polecane posty

Gość gość
Człowiek sobie powiedział - się naewoluowałem i będę już nadal taki i już ? Hahahaaaa :D No tak mniej więcej :) Nie ma ani jednego dowodu na to że istnieją ewolucyjne zmiany DNA in plus (że są in minus to tak się dzieje, owszem),gatunki degenerują się, ale w drugą stronę nic takiego nie zostalo udowodnione.A mimo to ciągle wierzymy w tę mityczną ewolucję. To tak samo pozamerytoryczne jak istnienie B/ og/ a - to istnienie ewolucji. Nikt jej nie udowodnił ale wszyscy w nia wierzą :P Bo tak wypada ...

"Albo jest dziecko albo nie. Więc żadna metoda nie obniża skutecznie nieplanowanych ciąż oprócz jednej. Wstrzemięźliwości Wówczas na 100% nie pojawi się nowe życie." x x A ja rozważam np wykonanie wazektomii

Jest wiele dowodów na istnienie ewolucji. Brzytwa Ockhama nakazuje przyjmowanie teorii na którą istnieje najwięcej dowodów

gość z 15.04.14 Piszesz: Cyt.: "ludzieeee! nie choćdzie do kościoła i nie wierzcie w żadne idologie bo to pralnia mózgu, co to sami nie wiecie co dla was dobre?????? :D ... Żadne pranie mózgu. Bóg jest Stworzycielem Świata i Cześć i Chwała Mu za to :)

Gość gość
Chociażby takie że wymaga długiej nauki i znacznie ogranicza współżycie. Ryzyko zwiększają wahania cyklu a wyniki są narażone na błędną interpretację. x Znowu pudło. Metode Roetzera spokojnie mogą stosować kobiety o nieregularnych cyklach. A rozpocząc zapoznawanie się z nią można (i należałoby) przed zawarciem małżenstwa, czyli zanim rozpocznie się współżycie.Stoi coś na przeszkodzie?

Gość gość
Chodze do Dominikanów .Tam czuje sie Boga .

Gość gość
Bóg jest Stworzycielem Świata i Cześć i Chwała Mu za to usmiech.gif Otóż to :) Tym optymistycznym akcentem żegnam się i wyjeżdżam do łazienki, Cześć Dareios.Dobrej nocy Modelko -z Aniołami papa

Może to że musi być nauczana przez wykwalifikowany personel? To że trzeba stale monitorować temperaturę i śluz aby trafnie diagnozować dni niepłodne? To jest kłopotliwe i zwiększa ryzyko błędu. Spożywanie alkoholu czy nieregularny sen, choroba czy stres może znacznie utrudnić dokonanie odpowiednich pomiarów. Oczywiście o ile ktoś idealnie stosuje tą metodę to jej skuteczność jest na poziomie tabletek antykoncepcyjnych. Tylko pytanie ile osób jest w stanie stosować ją idealnie? x x No i osobna kwestia że tak naprawdę ta metoda ogranicza seks, czasami do większej części miesiąca.

Ale ja nie chcę dzieci i tyle - mogę poczytać nawet o Bananie, zdania nie zmienię.

Dareios Spoko. Nie tacy jak Ty już po ziemi chodzili :) Kiedyś się nawrócisz i zmienisz zdanie. Nigdy nie mów nigdy :) Wiem co sobie myślisz :) Ale gdyby kiedyś ktoś tam mi powiedział, że ja się nawrócę to też bym go szyderczo wyśmiała :) Życie pisze swoje scenariusze. I wiem, że przede mną wielu takich ja było i po mnie również wielu ludzi doświadczy daru nawrócenie się i spojrzenia na świat innymi oczami. Czego z całego serca Ci życzę :)

A taki Nergal nawet w obliczu walki z białaczką o rzekomym nawróceniu powiedział "po moim trupie". Ja nie byłbym dobrym ojcem, a małe dzieci mnie obrzydzają. Nie czuję najmniejszej potrzeby posiadania potomstwa.

Dareios W młodym wieku wielu ojców tak mówiło :) Np. mąż mojej siostry a po wielu latach mają dwójkę cudownych dzieci i nie wyobrażają sobie życia inaczej. To jest osobnicza cecha mężczyzn, którzy dość późno dojrzewają do potomstwa. Choć lepiej późno niż wcale :)

Tylko że ja mam 27 lat, a mój pogląd na ten temat ma już jakieś 10 lat. Nie uznaję też slubów. Nie jestem tym typem człowieka.

A taki Nergal... Ów robi wszystko pod publiczkę by o nim mówiono i pisano. Dość trudno zaistnieć w mediach będąc normalnym zdrowym psychicznie człowiekiem i jeszcze trzymając się moralnych zasad. Skoro w Boga nie wierzy to w jakim celu drze publicznie Biblię ? Skoro Bóg go nie interesuje to co komu chce udowodnić? Tyle że jakby podarł koran w innym kraju to by nie musiał już się leczyć na białaczkę. Dzięki Bogu wyzdrowiał tzn. Bóg dał mu kolejną szansę by nie znalazł się tam gdzie mógłby czyli w piekle na wieczność. No a stamtąd już nie ma odwrotu.

Gdy on nagrywał pierwsze demo był bodajże 91 rok. Przez całe lata siedział w niszy. To nie jest kolejna gwiazdeczka która nagle wypłynęła na skandalach.

Zanim jeszcze jakakolwiek Doda trafiła do programu reality show, już nagrywał kawałek o tytule Chwała mordercom Wojciecha tylko ludziom się wydaje że wziął się ot tak nagle jak gwiazdeczka lansująca się na skandalach. Po co drze biblię skoro w Boga nie wierzy? Nie wiem czy wiesz, ale główny nurt satanizmu nie opiera się na wierze w osobowego Szatana. To tak naprawdę filozofia ateistyczna w której Szatan jest jedynie symbolem buntu i indywidualizmu. Nergal podarł biblię jako księgę zniewalającą człowieka.

Gość gość
OJ STARA MODELKA BEZ ZWIąZKU Postaram się zacytować z tym, z czym się zgodziłaś (wychodzi mi tutaj spam więc próbuję w inny sposób).... Bóg właśnie wszystko tak zaplanował, że Jego Prawa chronią godność człowieka. _____________________________________________________________ Nie chcę wyciągać Twoich słów z kontekstu co napisałaś dalej ale.... Jeśli B o g tak wspaniałomyślnie wszystko zaplanował, żeby chronić praw godności człowieka to jakie wytłumaczenie mi zaproponujesz będąc molestowaną seksualnie? (pomijając księdza i kogoś bliskiego z rodziny) ??? Jeśli b o g stworzył człowieka wedle swojego...image, to on też musi byś niezłym pedofilem. Co mnie rozwala (dosłownie i w przenośni), to tłumaczenie że ksiądz to człowiek i ma prawa do błędów....albo że to nie był ksiądz/ktoś bliski, tylko Szatan w ludzkiej skórze. Ech.... przepraszam, ale jak czytam tu poniektóre wypowiedzi tak bardzo gorące w obronie boga czy kościoła to wybaczcie ale...chce mi się wymiotować. Patrząc "dalej" na niewinne dzieci i ich mordęgę, zastanawiam się jak ktoś w ogóle jest w stanie wierzyć w coś takiego jak B o g ? Czym zawiniłam jako dziecko? Jaki miał być ten "plan b o ż y" dla mnie??? Pozdrawiam. Nie chcę nikogo urazić, po prostu logika co niektórych nie ma (dla mnie) kompletenego sensu. Zgadzam się z tym co pisze Dareois.

Jego? Chodzi o społeczeństwo. Czy przypadkiem nawet w tym topicu nie okazało się, że religia jest zbiorem narzuconych zasad? Ludzie dają się zaprogramować rezygnując z własnego rozumu. Tego nie zrobią bo religia zabrania, tamtego nie bo przykazania. W ten sposób łatwo manipulować ludźmi. Wystarczy umiejętnie "interpretować" święte księgi i być sprawnym demagogiem. Czy przypadkiem nie ta "religia miłości" doprowadziła do morderstw pod hasłem wypraw krzyżowych? Czy nie ogranicza ludzkiej seksualności? x x Crowley z którego pełnymi garściami czerpie Nergal (swoją drogą ja Corwleya uważam za czubka) powiedział coś z czym się zgadzam "życie jest wielkim zaspokojeniem, śmierć jest wielką wstrzemięźliwością". Nie widzę najmniejszego powodu aby ograniczać swoje życie jeżeli moje działania nie wyrządzają nikomu krzywdy.

Współczesną pułapką szatana w którą wielu wpada jest rozpasanie seksualne. Człowiek nie trzyma na wodzy swoich zmysłów. A zmysły gonią za co raz to bardziej mocniejszymi podnietami. I człowiek staje się niewolnikiem zmysłów. I sięga po nową podnietę, po kolejną osobę, która na chwilę zaspokaja a potem znów by odczuwać satysfakcję zwiększa podniety i tak w kółko. I to jest zniewolenie. Taki człowiek uważa, że skoro jest wolny - w sensie ma wolną wolę - może wszystko. Ok tylko nie chce wiedzieć, że każdy czyn ma określone skutki nadużywania przyjemności. Zasady Boga - Stwórcy człowieka mówią, by powściągać pożądliwość. Co to człowiekowi daje? Wolność i panowanie nad zmysłami i chęcią ciągłej przyjemności, rozwija go wewnętrznie, kształtuje charakter "bohatera", który jest zdolny do większych czynów a nie tylko egoistyczne dogadzanie sobie, uwrażliwia na drugiego człowieka i paradoksalnie ale zwiększa doznania.

To trochę tak jak z użytkownikami Linuxa - dzielnie pokonują problemy nieznane w innych systemach. Ale myśląc w ten sposób to powinienem sobie odmawiać także jedzenia - no bo jakże tak, ja wielki bohater nie poddam się prymitywnemu, zwierzęcemu uczuciu głodu. Powinienem też walczyć z potrzebą snu. Tylko pytanie po co? Przecież zarówno potrzeba jedzenia, snu jak i uprawiania seksu jest naturalną potrzebą człowieka. I to żadna pułapka - to natura. Nie widzę niczego złego w rozpasaniu seksualnym, tak samo jak w zamiłowaniu do dobrego jedzenia

gość z 2014-04-16 00:10 Piszesz: Cyt.: "Jeśli B o g tak wspaniałomyślnie wszystko zaplanował, żeby chronić praw godności człowieka to jakie wytłumaczenie mi zaproponujesz będąc molestowaną seksualnie? (pomijając księdza i kogoś bliskiego z rodziny) ???" ... Molestowanie seksualne jest nadużyciem wobec wolnej woli i nietykalności drugiego człowieka. Takie prawa ustanowił Bóg byśmy się szanowali w każdym aspekcie swojego życia. Za molestowaniem i wszelkimi innymi zboczeniami stoi szatan. To on doprowadza danego człowieka malutkimi przyjemnymi kroczkami - na które przyzwala człowiek do takiej pożądliwości czyli takiego pragnienia przyjemności, gdzie już dany człowiek nie widzi nic innego oprócz jej zaspokajania. Idzie tam gdzie jest jego przyjemność nie widząc konsekwencji swojego czynu - krzywdzenia drugiej osoby. W ogóle nie widzi drugiego człowieka. Widzi tylko siebie i zaspokajanie egoistycznych pożądliwości. Cyt.: Jeśli b o g stworzył człowieka wedle swojego...image, to on też musi byś niezłym pedofilem. ... Bóg Stworzył człowieka na swój obraz i podobieństwo w zakresie Swojej Świętości. Grzech jest czymś czego Bóg nigdy nie dokona w stosunku do Swoich Stworzeń bo to jest grzech jest przeciwieństwem świętości. Jak noc i dzień. Jak ciemność i jasność. Zauważ bez jasności jest ciemność. I to jasność właśnie rozprasza mrok d/uszy. Pedofil to wynaturzenie, które sieje w umyśle człowieka szatan. Człowiek idąc za tym całkowicie przeczy swojej naturze. Nawet zwierzęta w ten sposób się nie zachowują mimo, że mają silny instynkt. A ludzie jako istoty rozumne i czujące w ten obrzydliwy sposób zachowania całkowicie przeczą logice Stworzenia. Bóg nie Stworzył ludzi po to by w ten sposób traktować niewinne dzieci.