Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PanJacoococ28

Nigdy nie miałem dziewczyny z powodu zespołu Aspergera

Polecane posty

Gość PanJacoococ28

Mam 28 lat mam spore powodzenie u dziewczyn,i nie jest to moje wrażenie lecz fakt,zwłaszcza u dużo młodszych bo sam znacznie młodziej wyglądam.Problem w tym że nigdy nie miałem dziewczyny,bo bałem się ujawnić pralnictwa wiec ściemniałem że, albo jestem zajęty, albo nie zainteresowany (co nie jest prawdą). Mam pytanie jak zacząć z dziewczyna nawiązywać relacji bliższe niż przyjacielskie ? Co zrobić aby okazać zainteresowanie a zarazem abym nie był zbyt natarczywi ? dodam że mam zespół Aspergera ,byłem dzieckiem Autystycznym.

Gość gość
Co to pralnictwo?

Gość gość
Czytałam kiedyś o zespole Aspergera i ktoś kto ma jakieś pojęcie o tej chorobie będzie potrafił rozpoznać, iż coś jest nie tak.

Gość gość
pralnictwo «organizacja pralni jako zakładów usługowych; też: metody prania, czyszczenia tkanin» • pralniczy

Gość gość
Co zrobić żeby okazać zainteresowanie? Hm? Może okazać zainteresowanie? Głupie pytanie. Tym bardziej, że jak sam piszesz, nie musisz wychodzić z inicjatywą. Wystarczy, ze się tym zainteresowaniem odwzajemnisz.

Gość podaj skalpel siostro
to ze jestes INNY nie oznacza ze jestes GORSZY kazda innosc to zespol plusow i minusow poznaj siebie, bedziesz wiedziec co jest twoja mocna strona a co slaba

Gość 3789237
Ja tez mam aspergera... to jest ciezka sprawa, sa poradniki na ten temat, moze poczytaj jakie błedy najczesciej robia tacy ludzie, trzeba zwracac uwage czy sie ich nie robi. ja mam głupi zwyczaj gapienia sie na ludzi, próbuje w tym walczyc

Gość PanJacoococ28
pralnictwo miało byc prawictwo :) Zasadniczo jako dorosła osoba radze sobie nieźle ,mam wspaniałą prace jako naukowiec mam znajomych i na pierwszy rzut oka nie uwidacznia się mój zespół Aspergera, zwłaszcza że żyłem jak normalny młody człowiek.Inne dorosłe osoby z którymi byłem jako dziecko na obozach dla dzieci z autyzmem,czy znałem z ośrodków, maja niestety gorzej...Co nie zmienia faktu ze mam trudności z nawiązywaniem bliższych relacji z dziewczynami,niestety one oczekują ze to chłopak przejmie inicjatywę nawet jeżeli na początku bardzo dosadnie okazywały zainteresowanie.

Gość 3789237
no nie wiem, to jak widzisz laske i masz wrazenie, ze ci sie podoba, oraz ty jej, zapraszasz ja na kawe... i potem jak sie wam fajnie na tej kawie gada, to juz samo idzie...

Gość PanJacoococ28
Co to znaczy samo idzie ? Chodzi ci o spontaniczny prawda ? Niestety z tym mam duży problem.

Gość 3789237
nie chodziło mi od razu o seks po tej kawie, ale w sumie jesli piszesz, ze radzisz sobie ze znajomymi, to z dziewczyna tez powienienes. Bo zwłaszcza na poczatku, sie głównie gada, zeby sie poznac. Albo sie polubi, albo nie, czasem jest tak, ze sie nadaje na innych falach mimo ze ktos sie podoba, i wtedy nic z tego

Moj facet ma apsergera najprawdopodobniej. Ale musi byc zupelnie innym typem od ciebie, jedna z pierwszych rzeczy jaka mnie urzekl to wlasnie to, ze nie bal sie ujawnic pralnictwa ;)

Gość PanJacoococ28
Jasne rozumiem cie .Tylko rozmowa to zupełnie inny typ relacji niż przejście do kontaktów bardziej intymnych,i nie chodzi tylko o sex.Jak z kimś rozmawiasz to mas jasno określony sposób komunikacji.

Ale po co ci relacje 'inne niz przyjacielskie'? Na przyjazni jak najbardziej mozna oprzec zwiazek, jesli dziewczyna bedzie wlasciwa, nie potrzebujesz zadnych specjalnych milosnych zabiegow. Spedzasz z nia czas, normalnie, jak z przyjaciolmi, tylko moze wiecej, rozmawiacie, i sytuacja rozwinie sie sama. Nic na sile, bo przeciez nie potrzebna c***artnerka, co do ktorej musisz stosowac jakies specjalne strategie.

Gość PanJacoococ28
Tylko ze w praktyce to wyglądało inaczej,i to właśnie dziewczyny traciły cierpliwość w trakcie takich znajomości,owszem można podejść do tego jeśli nie ta to inna,ale jak poznam nastopne to historia się będzie powtarzała i tak w kółko.No chyba ze mam poszukać dziewczyny aseksualnej która poszukuje relacji opartej tylko na rozmowie i spędzaniu razem czasu,ale powstaje pytanie czy mi taka osoba odpowiada.

Nie rozumiem, dlaczego tracily cierpliwosc? Moze opisz jakas bardziej konkretna sytuacje, moze problem jest gdzie indziej, a ty tego nie dostrzegasz?

I daruj sobie aseksualne, jesli sam masz normalne potrzeby, nie komplikuj sobie zycia. Nietypowym ludziom moze byc trudniej znalezc partnera, ale sadzac po mnie i moim, takie zwiazki sa bardzo mocne.

Gość 3789237
a nie miałeś ochoty jej przytulic, albo pocałowac? Ja jak siedze z kims co mi sie strasznie podoba, to wrecz nie potrafie sie opanowac... :p

Gość trubo brutt
Świat nie jest sprawiedliwy. Dystrybucja cech, dóbr jest oparta na czymś, ale z pewnością nie jest to poczucie sprawiedliwości. Ja z kolei nie radzę sobie w relacjach z ludźmi, pracą, nauką, bo unikam kontaktów (fobia społeczna), ale kobiety miewałem i mam dziewczynę. Pracy nie mam i nie bardzo wiem, co miałbym robić w życiu. Taka sytuacja :D

Gość trubo brutt
ta verde dobrze mówi. Ostatecznie związek kobiety i mężczyzny, udany, to jednak pewna odmiana przyjaźni. Jest stereotyp miłosnych uniesień, ale życie zna wiele odmian dochodzenia do związku, budowania go.

Jakie sa objawy Aspergera u Ciebie, napiszesz? Zostales zdiagnozowany w dziecinstwie? To jest bardzo interesujacy temat dla mnie.

Gość gość
Ja podejrzewam u siebie Aspergera jako dzieciak byłem żywe srebro przyszła operacja serca przetoczenie krwi i stałem się nadmiernie spokojnym przymułem ludzie mnie nie lubią a wręcz nienawidzą mojej nudności i braku poczucia humoru, przez 12 lat byłem gnębiony w podstawówce, ginnazjum,liceum a nawet na studiach podśmieszki były tylko dlatego że jestem nadmiernie spokojny i nudny :( Zgadnijcie jaką można mieć psychę teraz po takim praniu mózgu?, skończyłem studia ale nie potrafię znalezc pracy nie przejde żadnej rozmowy kwalifikacyjnej z tak rozwiniętą fobią społeczną, nawet prawka nie zrobiłem poszlem na kolejne studia w tej beznadziejnej sytuacji nigdy na poważnie dziewczyny nie miałem zresztą nikt takiego nudziarza na dłuższą metę nie chce ale i tak się dziewczynom podobam ale tylko wyglądem. I tak się cieszę że mam tak silną psychikę bardzo wiele osób na przestrzeni lat mówiło mi że jakby mieli przeżywać to co ja miałem na codzień to by skonczyli ze sibą, ale ja jestem silnie wierzący i to mnie motywuje do walki z całym światem

Gość gość
Facet ja bardzo ciebie rozumiem jak chcesz ,ze mną porozmawiać to odpisz na maila chasz@onet.pl